11 de juny de 2013

CREMA DE IOGUR AMB FRUITES VERMELLES


Unes postres fàcils, ràpides de preparar i boníssimes! Vaig veure que les preparava la Donna Hay, ella dèia que era una creme brêlée d'estiu, perquè no porta ou, ni cal cocció, per això és més ràpida de preparar, millor fer-la el dia abans o bé deixar-la reposar unes quatre hores a la nevera per a que tingui la consistència cremosa. La fruita pot ser la que vulgueu, ella la va fer amb gerds, jo amb fruites vermelles que tenia congelades, però veient el resultat segur que la faré amb d'altres fruites, com el mango, ha de quedar super! La consistència que agafa la fruita no és ni d'una melmelada ni una confitura ja que porta poc sucre i només la coem 20 minuts, tot i això, al refredar-se té una textura espeseta. 
Com a bona Crème Brûlée no hi pot faltar la capa de sucre cremat! l'hem de cremar al moment de servir-la, sinó ens faria aigua i perdria la textura cruixent.
Demà començo la rehabilitació...ja tinc ganes d'acabar...!
CREMA DE IOGUR AMB FRUITES VERMELLES
Ingredients
(per a sis gots, depenent de la mida)
400 g de fruites vermelles congelades (fruites del bosc)
100 g de sucre llustre
400 g de iogur (ha de ser consistent, jo vaig fer-ho amb iogur grec)
200 g de nata per a muntar
2 cullerades de sucre
1 culleradeta de vainilla líquida
Elaboració
En un cassó possem a coure les fruites amb el secre llustre, a foc mig, durant 20 minuts. Repartim en els gots i reservem a la nevera.
En un bol posem la resta d'ingredients i amb batedor manual barregem bé fins ha tenir una crema homogènia. Omplim els gots amb aquesta crema, els omplim gairebé fins a dalt, i reservem a la vevera, sense tapar, d'aquesta manera es farà un tel per sobre que ens permetrà que quan posem el sucre per a cremar no es fongui amb l'humitat de la crema.
A l'hora de servir posem una capa de sucre i amb un cremador el cremem, que quedi ben rosset, i a  taula!!!

* la fruita ha de ser congelada perquè ens donarà la quantitat de líquid necessari per a la textura que volem (amb fruita fresca necessita més coccció i més aviat ja seria una melmelada, però, si no tenim temps i hi posem directament melmelada també estarà bo, segur!)

9 comentaris:

Rhu Sam ha dit...

M'agrada aquesta versió estiuenca de la CB ;-) el iogurt és més refrescant quan apreta la calor, tot i que ara no ens podem queixar del temps!

M Vall Hebrón ha dit...

Això s'ha de tastar!! Gràcies.

Su ha dit...

Una receta sencilla, aunque aquí los yogures no son cremosos sino casi líquidos, no sé si me quedaría tan bien... Un besote.

Roser ha dit...

que bona aquesta crema, i a més cremadeta per sobre, el toc perfecte! petons

Cristina ha dit...

Tenen una pinta!! Ara ja toca deixar el forn de banda, bé...deixem passar Sant Joan, no?

Gemma ha dit...

Uns gotets molt vistosos, amb una combinació que m'encanta!

MaryLou ha dit...

Fàcil i ben bo!!!
Petonets

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Quasi em perdo aquesta recepta tan bona.
Com estàs? Espero que ja quasi bé.
Petons.

ISABEL ha dit...

Que bó el iogurt amb fruits vermells.
I el toc el sucre cremat Hum....
Deu d'estar bonissím.
Petons

Seguidors