ÍNDEX DE RECEPTES

27 de novembre del 2013

COCA DE CARBASSA AMB GINGEBRE I NOU MOSCADA


Què bones queden les coques de carbassa! Ara que les tenim tant al punt hem d'aprofitar i fer-les i menjar-les amb diferents textures, no només són bones per a cremes o purés sinó que en pastisseria donen molt de joc i excel·lent resultat, coques, pastissos, magdalenes, o simplement cuites al forn, boníssimes!
M'he aficionat a provar les receptes dolces amb espècies, els menjars salats especiats m'encanten, i el resultat m'agrada força, hi donen un punt diferent, especial i molt agradable, això si, no ens podem passar amb les quantitats! 
Aquesta coca especiada amb gingebre en pols i nou moscada ratllada junt amb la dolçor i humitat de la carbassa m'ha agradat molt! bé, a tots ens va agradar! Té una textura humida però alhora és esponjosa, i quin color li dona la carbassa!
Una coca boníssima per a esmorzar, berenar... o com jo faig, per picar quan penso que en tinc...!!
COCA DE CARBASSA AMB GINGEBRE I NOU MOSCADA
Ingredients
300 g de farina de rebosteria
120 g de mantega tova 
200 g de sucre moré
3 ous (a temperatura ambient)
125 ml de llet
200 g de puré de carbassa
Pell de llimona ratllada
Una culleradeta de gingebre en pols
1/2 culleradeta de nou moscada acabada de ratllar
Elaboració
Primer que res courem al forn la carbassa tallada a talls o per la meitat i amb pell (es pot coure al microones o bullida). Quan està cuita pesem els 200 g que necessitem i la triturem. Reservem
En un bol gran posem la mantega i el sucre i batem molt bé, millor amb batedora elèctrica, sinó a mà, fins a tenir una crema fina, hi anem afegint els ous un a un, quan ja hem incorporat tots els ous afegim la barreja de farina, sal, llevat i les espècies, poc a poc i alternant amb la llet, ha de quedar una massa homogènia, per últim afegim el puré de carbassa, barregem bé i aboquem en un motlle prèviament engreixat o folrat amb paper especial de forn.
Coem a 180º durant 45/55 minuts, el punxem per comprovar que estigui cuit.
Font: recepta que he adaptat d'entre la gran varietat que podem trobar a Internet

14 comentaris:

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

A mi també m'agraden els plats especiats sobre tot els salats, encara que les galetes amb gingebre m'agraden també, imagino que aquesta coca ha de tenir molt bon gust i un aroma mentre es al forn per dir: Uhmmm...
Com estàs? Ja veig que animada.
Petons.

María ha dit...

Teresa cielo, me ha encantado tu rica coca de calabaza, asi se especiada tiene que ser un bocado divino, ademas su aspecto lo dice todo. Mil besicos mi querida amiga

Cinta ha dit...

Doncs acabo de comprar gingebre per fer alguna cosa, ja que no l'he fet servir mai! M'apunto aquesta recepta! petons

La Cuina Violeta ha dit...

Hola Teresa,
Això és una supercoca. Al meu marit no li agrada el gingebre, però a mi sí. I què dir de la carabassa? En tinc una de ben gran esperant que la parteixi...
Una abraçada,
Nani

Miquel ha dit...

una coca tremenda y bien aromatica con estos 3 ingredientes
Peto

Marina ha dit...

Aquesta coca es veu súper esponjosa. I aquest toc de gingebre i nou moscada és genial!
M'agrada molt :)

Petonets!

Gemma ha dit...

A mi també m'encanten les coques de carbassa. I trobo que amb el gingebre combina la mar de bé!

Tapa't de tapes ha dit...

Sembla boníssim, Teresa. A mi també m'agrada cuinar amb espècies, i si és afegint carbassa al coc segur que té èxit! apuntada la recepta! Petons

Cristina ha dit...

Quina esponjositat! la veritat és que em tempteu a cuinar amb espècies.

Fem un mos ha dit...

Ara mateix me’n menjaria un bon tros Ummm
Petons

Núria ha dit...

Que bo!! el tall es veu ben esponjós, no tindràs un trosset??? Els pastissos amb espècies són molt bons! Petonets

Ajuntament de Centelles ha dit...


1r Concurs de receptes de cuina amb tòfona de Centelles.


Benvolgudes persones que us dediqueu directa o indirectament al món de la cuina:


Us volem donar a conéixer el concurs de receptes de cuina amb tòfona que organitza el nostre municipi amb motiu de la 6a Fira de la tòfona de Centelles (21 de desembre tot el dia, 22 de desembre al matí).

Podeu consultar les bases al següent enllaç http://centellescapitaldelatofona.wordpress.com/2013/11/10/bases-del-concurs-de-cuina-centelles-capital-de-la-tofona-2013%E2%80%B3/ i informació genèrica a http://centellescapitaldelatofona.wordpress.com/ .


Us animem a enviar les vostres receptes i/o les vostres fotografies amb tòfona negra. El termini finalitza el proper 10 de desembre.


També podreu seguir les nostres receptes fent un m’agrada a la pàgina de seguidors Facebook Centelles, capital de la tofona – Centelles, capital de la trufa


Agrairem ens feu difusió entre els vostres amics/seguidors, i us convidem a gaudir de la 6a fira de la tòfona el cap de setmana del 21 de desembre (dissabte tot el dia) i 22 (diumenge, matí), amb una agenda plena d'activitats, entre elles, cursos de cuina gratuïts amb degustacions. Aquest any tindrem el restaurant les Cols d'Olot. No us ho perdeu!


Salutacions,


Virtuts Saez

Tècnica de turisme

Promoció Econòmica Osona Sud - Alt Congost

Tel 938-811-257

Fax 938-812-094

saeznv@diba.cat

teresa ha dit...

M'encanten les coques de carabassa,
amb el jengibre pense que deu de estar molt bona, encara que no l'he fet servir mai.
Tindrem que provar..
Besets
http://desdelacuinadelhort.blogspot.com.es/

ISABEL ha dit...

Boníssima aquesta coca.
Jo el que faig, son les magdalenes de carbassa.
Petonets.

Seguidors