2 de desembre de 2013

PINYA CARAMEL·LITZADA AMB SALSA TOFFEE


Unes postres fàcils, fàcils!, i lleugeres tot i portar una salsa toffee perquè podrem posar-ne més o menys, al gust de cadascú, però és tan bona que és fa irresistible...! Vaig preparar-ho tot al moment de servir, és ràpid de fer, encara que vaig anar una mica de bòlid...però podem tenir-ho mig preparat, la salsa feta i la pinya tallada,  només ens caldrà caramelitzar la pinya a la planxa en l'últim moment i escalfar la salsa per a acabar de muntar el plat i servir-lo! La gràcia està en menjar-s'ho calent.
Unes postres amb fruita calenta que va sorprendre a més d'un! i que ens va agradar moltíssim!! per a xupar-se'n els dits!!! Si sobra salsa toffee la guardem en un pot tapat i a la nevera, segur que no li tindrem gaires dies...està super bona!
PINYA CARAMEL·LITZADA AMB SALSA TOFFEE
Ingredients
1 Pinya (al punt de madura)
Sucre
1 cullerada de mantega
Nata líquida (o llet evaporada)
* Segons la quantitat de salsa que volem fer, posarem més o menys quantitats.
Jo vaig posar 150 g de sucre, 150 ml de nata líquida i uns 50 g de mantega. Amb aquestes quantitats ens sortirà prou salsa per a una pinya (8 racions)
Elaboració
Preparem la pinya tallant els dos extrems. Partim per la meitat i després a quarts, de cada quart en fem dos meitats, es a dir, fem la pinya a octaus. Amb un ganivet que talli bé separem la pell de la polpa de cada tall, sense arribar al final (veieu la foto més a baix). Reservem
En un paella posem el sucre i fem un caramel, no el remenem, vigilem que no es cremi. Quan tenim el sucre desfet hi afegim la mantega i remenem bé, seguidament i vigilant que no ens esquitxi hi aboquem la nata i remem fins a que s'hagi integrat completament, veureu que fa bombolles, deixem que bulli uns minuts, anirà espessant, quan la tenim al punt, queda la cullera napada, apagueu el foc, remeneu i aboqueu-la en un bol. Reservem
En una planxa ben calenta posem els talls de pinya per a que es vagin caramel·litzant, pels dos costats, posem  un tall de pinya a cada plat i reguem amb salsa toffee, servim.
La salsa que sobri la portem a taula per si algú en vol més (que segur que si...)

14 comentaris:

Eva Macià ha dit...

Unes postres ideals per aquestes festes que s'acosten, perquè tot i la salsa, són força lleugeres, oi?

La Cocinera Mileurista ha dit...

Un postre delicioso que rico con la salsa toffe.Besicos.

Marta CuinaDiari ha dit...

A mi que m'encanta la pinya sobretot desprès d'un àpat pesat...m'has encisat amb esta recepta...mai havia fet el toffe així, sempre el faig amb el pot sencer de llet condensada. Un dia el provaré de fer com expliques tu. Una abraçada, Marta

Esmerαlđα• [Recelanđia] ha dit...

Estupenda receta guapa, te ha quedado fantástica!
Un besito

Esmerαlđα• [Recelanđia] ha dit...

Estupenda receta guapa, te ha quedado fantástica!
Un besito

Gemma ha dit...

Unes postres originals que sorprendran segur als convidats.
I la salsa toffee és un vici, je je je...

Marina A.F. ha dit...

Molt bona manera d'acabar un àpat copiós, Teresa. Petons!

Roser ha dit...

que boonaaa...jo la caramelitzo amb mel i salsa de soja a vegades!! amb el que m'agrada el toffee...petons

Montse {Rhu and Sam} ha dit...

Però quina bona pinta que fa aquesta pinya!!! No sabia com és feia la sala toffee, ara ja tinc la recepta per fer-la amb els crepes també ;-)

Pebre i xocolata ha dit...

Fantàstica idea per a fer de la fruita unes postres de festa!
Marta

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Qué bé t'ha quedat Teresa, si que ha de ser per llepar-se els dits.
Petons.

Maria Dolores ha dit...

Teresa esta piña estará riquisima con ese toffe me encanta.
Besos

Fem un mos ha dit...

Una pinya però que molt dolça
Petons

Anna Pigarda ha dit...

L'acidesa de la pinya i la dolçor de toffee...això ha d'estar per llepar-se'n els dits! No l'he tastat mai aquesta combinació però me l'apunto per provar-la casa! Ja t'explicaré... Un petonet!

Seguidors