Les postres d'aquest diumenge, aquest flam de poma i galetes! ben fresquet , acompanyat d'una mica de nata, qui va voler, estava boníssim, ens vam llepar els dits! Si agrada el flam, són d'aquestes postres rodones per acabar un bon dinar. A casa els flams agraden molt, i quan veig alguna recepta sempre en prenc nota i generalment el faig de seguida...
La textura d'aquest és més compacta que la del flam d'ou perquè porta bastant puré de poma i galeta, que li dona, alhora, un toc molt refrescant i no resulta gens dolç. Valoració molt, molt bona!!
FLAM DE POMA I GALETA
Ingredients
500 ml de llet desnatada
4 pomes no especificava quin tipus, jo tenia Royal Gala)
4 galetes Maria
1 llimona
5 ous
60 g de sucre
1 branca de canyella
Sucre
2 c/s d'aigua
Elaboració
Fem el caramel amb el sucre i la mica d'aigua, el repartim en flameres individuals o bé en una gran. Reservem
Pelem la llimona, sense part blanca i l'exprimim.
Pelem 3 pomes, traiem el cor i pelem, les ruixem amb el suc de llimona. Les coem amb una mica d'aigua (100ml) durant 15 minuts, remenant perquè no s'enganxin i es vagin desfent. Quan ja està cuita la poma apartem del foc i hi afegim les galetes i el sucre, amb el pimer triturem bé fins a tenir un puré ben fi.
Mentre es cou la poma, en un cassó posem la llet, la pell de llimona i la canyella i ho fem bullir, quan bulli, apaguem el foc i deixem infusionar i que perdi temperatura.
En un bol batem els ous, hi afegim la llet tèbia (sense la canyella i la pell de llimona), remenem bé, ho colem i l'afegim al bol que tenim el puré de poma i galeta. Remenem fins a tenir-ho tot integrat.
Ho aboquem a la flamera i coem al bany maria durant 1 hora. Deixem refredar i reservem a la nevera.
Traiem el cor a la poma que hem reservat, la tallem en làmines que caramel·litzem amb una mica de mantega i sucre. La reservem
A l'hora de servir el desemmotllem i decorem amb la poma caramel·litzada.
* Font: Revista Lecturas
*c/s : cullerada sopera
17 comentaris:
És de la Lecturas, és de la Lecturas, je, je ,je...jo vaig arrencar el full...Li vaig posar la vista a la primera!. Si las fet tu em dones garantia que sortirà bé.
Teresa; Un bon flam, té que està molt interessant,la veritat, i és que amb la poma és pot fer molts i molt plats i aquest flam de poma
n´és un bon exemple.
Salutacions Teresa¡¡ :O)
m'encanta el toc de galeta, fa que s'assembla al pudding oi??! que bo aquest flam! petons
Molt original aquest flam, segur que està bonissim.
Petons
Ostras, jo diumenge també vaig fer un flam de poma, però es diferent. El tinc a pendents...
M'apunto la teva recepta..
Petonets.
A casa els flams tipus púding tenen l'èxit assegurat.
I amb la poma i la galeta, ha de quedar bo de veritat!
Boníssim!!! ho farem!
Petonets
Quina delícia de flam! A mi em tornen boja, els que són casolans. Amb aquesta galeta ha des ser viciós, fins i tot! he he he. Petons
Ummm! Quin flam tan bo! Segur que la poma dona molt bon gust. Una abraçada!
http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/
Sin lugar a dudas tiene que estar divino¡¡
Peto
Ohh! Té una pinta espectacular! Amb la poma i galeta ha de ser deliciós! Me la guardo!
Avui he vist que és el dia dels flams perquè ja n'he vist uns quants!!! Aquest ha d'estar boníssim amb el toc de les galetes, gairebé com si fos un pudding!!!
Diumenge no tenia ganes de passar-me el matí a la cuina per fer postres, i vam acabar menjant meló i síndria. Sort que després vam anar a casa dels sogres, i ens tenien preparat un braç de gitano boníssim!!! Per un dia que volia menjar lleuger....!!! hahahha
Petons
Gràcies a tots/es!!! Estava bo de veritat! no arribant a ser un puding, la textura és més de flam.
Margarida, de tant en tant també agrada que t'ho facin! segur que el braç de gitano estava d'alló més bo!
Si, si, Cristina, és del Lectura, quan vaig a Isona la meva cunyada me les passa per les postres, sempre en trobes alguna que t'agrada!
Gemma, ja estaré al cas del teu flam de poma!
Marina, no t'estiguis de menjar flam! si cal et convido...!
Que tingueu bona setmana!!petons
Qué bo Teresa, aquest el tinc que fer que m'està fent l'ullet.
La poma de les meves roques d'avui sembla una gominola sense ser-ho, pero pots possar perfectament poma deshidratada, encara que jo la remullaría potser amb unes gotes de licor.
Petons.
Hola Teresa,
aquesta recepta em sembla molt encertada.
Aquest postres m'ha gradat molt i l'he intentat fer i que bo que està!! recomano a tothom que li agradin els flams que ho probi els resultats són genials enhorabona :)!
A casa també ens tornen bojos els flams, o sigui que haurem de provar aquesta recepta, això d'afegir-hi galetes m'agrada molt!
Publica un comentari a l'entrada