ÍNDEX DE RECEPTES

19 de maig del 2014

LIONESES DE NATA I XOCOLATA


Les lioneses són unes postres que abans no faltaven els diumenges, era o tortell o lioneses! També era costum portar una safata de lioneses quan algú anava convidat, o de visita, un detall d'agraïment que es tenia cap a  l'amfitrió, el que ara fem portant un vi, un cava...
El que si és veritat és que són unes postres que agraden molt, i podem satisfer els nostres gustos amb el farcit, el que més ens agradi o bé fer-les variades, així n'hi ha per a triar i remenar!!!
Unes postres molt bones!!!
LIONESES DE NATA I XOCOLATA
Ingredients
150 g de farina
100 g de farina
100 g de mantega
250 ml d'aigua
3 ous grans
10 g de sucre
1 rovell d'ou
200 g de nata per a muntar (35% MG)
150 de xocolata fondant
300 g de nata muntada (amb sucre)
Sucre llustre
Elaboració
En un cassó fem bullir l'aigua amb el sucre i la mantega. quan la mantega s'ha desfet i bull hi afegim la farina de cop, en una sola vegada i amb una espàtula barregem bé fins que la massa es desenganxi de les parets del cassó. Traiem del foc i deixem que perdi una mica de temperatura. Incorporem els ous un a un, i sense parar de remenar, no n'afegim un altre fins a tenir lligat l'anterior, així amb els tres. Costa una mica tenir la massa ben lligada, però remenant enèrgicament ho aconseguireu!
Posem aquesta massa en una mànega pastissera amb una broqueta arrissada i anem formant rosetons damunt d'una safata folrada amb paper especial de forn, deixem una separació entre elles. Batem el rovell d'ou i pintem les lioneses.
Amb el forn preescalfat a 200º coem les lioneses durant 15 minuts. Passat el temps coem uns 5 minuts més a 180º. Quan ja les tenim cuites i ben rossetes les deixem refredar damunt una reixeta.
Crema de xocolata
Fem bullir la nata, la retirem del foc i hi afegim la xocolata trossejada, deixem dos minuts i remenem bé fins a tenir una crema fina i homogènia. Reservem 1 hora a la nevera. Passat aquest temps la muntem i la posem en una mànega pastissera.
Nata
Si hem de muntar la nata pel farcit, la muntem i anem afegint sucre al nostre gust. També la podeu comprar muntada, però fer-ho a casa no costa gens, això si, vigileu perquè arriba un punt que si ens passem tindrem mantega...!
Muntem les lioneses
Amb unes tisores les tallem pel mig, del tot o deixem un punt sense tallar, les anem omplint amb la nata muntada unes i la crema de xocolata unes altres, les tapem amb l'altra mitat i reservem a la nevera. 
A l'hora de servir empolsinem amb sucre llustre.

* consell (per experiència, perquè em va costar molt omplir les de xocolata...), la crema de xocolata un cop muntada no la torneu a deixar a la nevera perquè amb el fred és queda molt dura, ompliu les lioneses en acabar de muntar i reserveu-les a la nevera. I s'hauran de traure una estona abans de servir, les de nata no cal traure-les abans, al contrari, tot just abans de sevir.

17 comentaris:

No tot són postres ha dit...

Que bones són les lioneses. La veritat és que en faig poques vegades però sempre que en faig triomfen ;-D
PTNTS
Dolça

les receptes que m'agraden ha dit...

Ummmmm! M. Glòria quines lioneses! T'han quedat de luxe i han d'estar boníssimes! Jo en vull una de cada, jejeje un petó maca!

crismas ha dit...

En casa gustan muchísimo, tengo que probar tu receta, se ven exquisitas.
Besos

mercè ha dit...

Teresa, aquestes lioneses t'han quedat de mossegada!, uff... vénen ganes d'atacar-les!... A casa amb els pares molts diumenges també era el postre tradicional!

Eva ha dit...

Unes postres de pastisseria!! a més agraden a tothom, oi?? Un petó!

Miquel ha dit...

Es el postre favorito en casa,sublimes¡¡
Peto

teresa ha dit...

Que bones!!!T'han quedat de maravella
Besets
http://desdelacuinadelhort.blogspot.com.es/

Miss sandia ha dit...

que buenas ,tengo que hacerlas..

trifasic de baileys ha dit...

que maques t'han quedat! jo en vaig fer un cop pero se'm van esclafar!! la tecnica...jeje a mi m'agraden de nata!petons

trifasic de baileys ha dit...

que maques t'han quedat! jo en vaig fer un cop pero se'm van esclafar!! la tecnica...jeje a mi m'agraden de nata!petons

Cristina ha dit...

Vols dir que necessites cursets de pastisseria?

Gemma ha dit...

Les lioneses no passaran mai de moda, oi? Són un clàssic de sempre...
I amb els dos farcits, fas content a tothom!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Teresa; Unes lioneses de veritat, i dic de veritat, doncs, quant he començat a llegir, em semblava que la massa de la lionesa eren congelades, i tant sols és teníen que farcir... perdona la meva incredulitat.
Unes lioneses, sempre són benvingudes.
Felicitats per la recepta¡¡ :O)

Teresa ha dit...

Josep, en alguna ocasió les havíem menjat congelades, però ara si les puc fer en mengem, sinó no acostumo a comprar-ne. Estan molt bones!
Cristina, i tant que necessito cursets! espero que l'any vinent ens n'ensenyis...!

rhuandsam ha dit...

Lioneses!! tot un clàssic, doncs mira que mai he pensat a fer-les a casa i no sembla tan complicat (o sí!). T'han quedat súper bufones!

esborrar ha dit...

Quina bona pinta! Són perfectes per acompanyar el cafè d'aquesta hora, amb gust me'n prendria alguna ara mateix...
Marta

ISABEL ha dit...

Que be que set dona la pastisseria.
Podries muntar una botiga.
Jo no dubtaria a on comprar-les.
De 10!!!!!!!!
Petonets

Seguidors