Entre les ganes de hi ha de canviar de fruites i que la calor ja comença a traure el cap, aquest semi-fred va venir molt de gust per a les postres d'ahir. Es prepara en un moment, però cal, millor, preparar-lo el dia abans i ja veureu com us feliciten quan els tragueu aquest semi-fred, ah! i el que sobri, si sobra, a mitja tarda també ve de gust...
La recepta original és amb gerds, però jo el vaig fer amb les primeres maduixes del país, en concret de la Joana, pagesa de Sant Climent de Ll. i que la podeu trobar al Mercat de Santa Caterina.
És un semi-fred molt bo i que segur provarem amb alguna altra fruita de temporada!
Us deixo també unes fotos de la Fira de Sant Pons, que va ser ahir i que si puc no me la perdo cap any, és un plaer passejar-se una estona entre mel, fruites confitades, plantes aromàtiques, ...!
SEMI-FRED DE MADUIXA
Ingredients
250 g de maduixes
110 g de sucre
2 clares d'ou o 125 g de clares pasteuritzades
250 ml de nata per a muntar (35% MG)
Una veina de vainilla
Maduixes per a decorar
Elaboració
Folrem un motlle allargat amb film de manera que sobresurti pels costats, Va molt bé primer mullar el motlle, així el film s'adhereix i no es mou, el reservem (el film ens facilitarà la feina a l'hora de desemmotllar-lo). Si teniu motlle de silicona no cal que el folreu.
Triturem les maduixes i ho aboquem en un colador amb un bol a sota. Amb l'ajuda d'una cullera l'anem colant fins a que ens quedin només les llavors. Reservem
En un bol posem el sucre i la meitat de les clares. Batem a punt de neu. Afegim la resta de clares i seguim batent fins a tenir-les ben compactes, blanques i brillants. Reservem
Muntem la nata amb les llavors vainilla. L'afegim a les clares muntades i barregem amb l'ajuda d'una espàtula o cullera, seguidament hi afegim les maduixes triturades i colades i barregem una mica, no volem un color uniforme, sinó que sigui una massa envetada. Tapem amb film i reservem al congelador.
El traurem 10 minuts abans de servir per a que no estigui tant congelat, el decorem amb les maduixes o com ens agradi.
* Font: llibre La cocina fácil de Lorraine Pascale
Fira de Sant Pons 2014
13 comentaris:
mmm... quin vici! recepta apuntadíssima, que ara comença la calor i vénen de gust receptes fresquetes... precisament avui he fet un sorbet de maduix per dinar.
El semifred ha de ser molt bo!
Quina bona pinta! Ha d'estar boníssim, i queda preciós, unes postres ben xules!
http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/
hummmmmmmmm per lleparse els dits
Genial este semi-frio y ademas con buenos productos y de KMO mejor aun.
Yo tambien fui ayer a la tarde a la fira de Sant Pons y no habia ido nunca y me encanto.
Bona setmana
peto
ooohh que bo!! un postre estiuenc que no pot faltar al congelador oi!?? apuntat queda! Petons
Ummmmmm, què bo!!! aquest llibre és una mina. M'hauré d'agenciar un. No vaig recordar la fira de Sant Ponç amb el que m'agrada passejar-me i comprar.
Petonets
Com m'agraden les postres fresquetes!! i més ara que comença a fer caloreta ;). Me l'apunto perquè ha d'estar boníssim!! un petonàs!
Es molt temptador aquest semi-fred, amb les maduixes queda molt bo.
La de Sant Ponç es una fira molt colorida, aquí a Badalona es celebra el proper diumenge.
Petons.
òndia, que bo, Teresa!! Això és millor que una comptessa!! Amb el gust de les maduixes fresques, i amb aquesta nata muntada a casa, aquest semifred és èxit segur!! Em guardo la recepta, ho intentaré fer! Petons
A casa meva cada any cau algun semifred i ens agraden especialment els de maduixa. El teu ha quedat espectacular!!!
Jo també en tinc una recepta de semi-fred...M´ha agradat molt la presència del pastís: les aigües que fa la maduixa...són precioses.
Bon dia, Teresa!! Vaig fer una versió del teu semifred i va ser un èxit!! Gràcies per compartir la recepta! aquí tens l'enllaç: http://tapatdetapes.blogspot.com.es/2013/05/pastis-cruixent-de-cireres-per-la-meva.html
Perdona!! No t'he enllaçat l'enllaç bo... hi hi hi... ara sí! http://tapatdetapes.blogspot.com.es/2014/06/mousse-gelada-de-cireres.html
Publica un comentari a l'entrada