30 d’octubre de 2014

ARRÒS AMB CALAMARS DE LLAUNA


La setmana passada vaig anar a classe a Bonpreu, i com no podia ser d'una altra manera, va ser molt interessant.  El Pep ens va fer tres arrossos molt bons! en una horeta els va tenir enllestits!!! és un crak! Ens va explicar les diferents coccions de l'arròs, segons la classe o varietat, i com no, la importància que té una bona cassola!! Un dels arrossos va ser amb menuts de conill i pollastre, (aletes de pollastre i costelletes de conill) un altre amb bolets, i el que avui us ensenyo, un arròs de calamars de llauna amb tinta. El que més em va agradar, perquè després de la teoria-pràctica del Pep, fem el tastet,  va ser el de bolets, estava super gustós i bo! Però la meva pràctica ha començat pel de calamars, que em va cridar molt l'atenció. L'he fet una mica més complert, bé, per fer més diumenge hi he afegit uns musclos i unes gambes vermelles, va resultar un arròs molt gustós i molt bo!, a repetir, perquè  la colla no l'ha tastat i perquè està bo, bo!

BONA CASTANYADA!!! (a l'anterior entrada teniu l'enllaç dels panellets, animeu-vos a fer-los!)
ARRÒS AMB CALAMARS DE LLAUNA (en tinta)
Ingredients (per a 4 persones)
4 alls
1 ceba
1 pebrot verd
100 g de tomàquet fregit
2 llaunes de calamars en tinta
250 g de salsitxes
350 g d'arròs (en el meu cas del Molí de Pals, molt bo)
25 ml de vi blanc
800 ml de brou vegetal
Sal
Oli d'oliva
Preparació
En una cassola  de fang o de ferro colat, amb una mica d'oli, saltegem les gambes i les retirem, fem el mateis amb les salsitxes tallades a talls petits. Reservem
A continuació amb aquest mateix oli, hi sofregim els alls tallats ben petits.
Hi incorporem la ceba, tallada petita (no ratllada perquè fa molta aigua), poc després afegim el pebrot tallat també a daus petits, donem unes voltes i deixem  fins que el sofregit estigui fet.
Incorporem els calamars de llauna, deixem coure 30 segons, tirem l'arròs i el vi remenem per a que l'arròs
s' impregni bé del sofregit i deixem reduir.
Tirem el brou calent, salem i deixem coure uns 18 minuts. Deixem reposar uns minuts 
Podem picar una mica de julivert i repartir-lo per sobre l'arròs
* la quantitat de brou dependrà si el voleu fer més o menys caldós.  També influeix la classe d'arròs, però normalment comptem el doble de brou que d'arròs, per a cada tassa d'arròs, dues de brou i si el voleu caldós la proporció es 1 d'arròs per 3 de brou.
Els tres arrossos que ens va fer el Pep Nogué:




6 comentaris:

GEMMA ha dit...

Quina pinta aquest arròs.
Ultimament no m'entero de les classes del Bon Preu...sort que despres publiqueu les receptes que feu...
Petonets.

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Gràcies Teresa, ja he pres bona nota d'aquest arròs tan bo.
Petons i bona castanyada!!

Miquel ha dit...

ja ja esta vez me has ganado, un arroz muy bueno.
Bona castanyada

Pilar C. ha dit...

Quin arròs més bo Teresa! apuntat queda! Un petó bonica

Les receptes que m'agraden

Gemma ha dit...

quines ganes de tornar a venir a un dels tallers del Pep!!!!!
Segur que va ser una classe molt interessant, només cal veure la pinta d'aquest arròs tan espectacular.

Pebre i xocolata ha dit...

M'encanten els arrossos mar i muntanya! Haig d'apuntar-me a algun d'aquests tallers, semblen fantàstics!
Marta

Seguidors