13 d’octubre de 2014

PASTÍS DE FORMATGE AMB MORES, NABIUS I FIGUES


Amb aquest pastís de formatge amb fruites vam celebrar l'aniversari de la meva filla gran, la Laura. Què dir-vos de lo bo què estava... deliciós!, suau, cremós, el punt de dolçor... i combinat amb aquestes fruites vermelles, unes àcides, altres dolces...cada mossegada anaves dient, què bo!!! 
La recepta és de la Lorraine Pascale, que ja sabeu que m'agrada molt tot el que fa!
Bona setmana!!
PASTÍS DE FORMATGE AMB MORES, NABIUS I FIGUES
Ingredients
Per a la base
50 g de mantega fosa
200 g de galetes (podeu posar les que més us agradin, amb xocolata, integrals...)
Pel farciment
450 g de formatge cremós
250 g de ricotta
150 g de nata per a muntar
3 ous mitjans
125 g de sucre llustre
2 c/s i 1/2 de farina de blat de moro (maizena)
1 beina de vainilla
Fruites
125 g de nabius
125 g de mores 
3 figues (tallades en grills)
Sucre llustre
Elaboració
Primer que res farem la base, fonem la mantega , triturem les galetes, en el meu cas eren integrals amb trossets de xocolata, en un bol barregem bé els dos ingredients. Folrem la base del motlle (18-20 cm) engreixem una mica i aboquem la barreja de galeta cobrint tota la base, premem per a que quedi compacta. Reservem a la nevera 1/2 hora.
Per fer el farciment posarem tots els ingredients en un bol gran. La beina de vainilla l'obrim pel mig a lo llar i amb l'ajuda d'un ganivet rasquem les llavors, les afegim al bol amb la resta d'ingredients i triturem amb el túrmix fins a tenir una barreja homogènia.
Traiem de la nevera el motlle que hem preparat, hi aboquem la barreja de formatge i coem a 170º durant 45-50 minuts, el forn ha d'estar preescalfat. Per a comprovar si està cuit el punxem. Si veieu que de dalt s'està torrant massa, tapeu-lo amb paper d'alumini.
Quan estigui cuit el deixem refredar dins del forn (obrim la porta) ben bé una hora, després el reservem a la nevera.
A l'hora de servir-lo hi repartim les fruites i empolsinem amb sucre llustre.





15 comentaris:

sandra/ josemaria ha dit...

hummmmmmmmmmmmm que gusto

Cristina ha dit...

No dubto que estigués bo...amb l'amalgama d´aquest dos formatges segur!.

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

I tant que ha d'estar molt bo amb totes aquestes fruites, es dels pastissos que no deixen indiferent.
Petons.

Eva Macià ha dit...

Mmmm quina pintassa!! ami els pastissos de formatge em perden, i aquest amb tota aquesta decoració afruitada ha d'estar boníssim! un petó!

Pebre i xocolata ha dit...

Ooooh, espectacular!! Sembla deliciós!
Marta

Gemma ha dit...

Ja saps que sóc fan de tooooots els pastissos de formatge, així que aquest em sembla sensacinoal. Segur que la Laura va quedar encantada amb aquest pastís!

Marina A.F. ha dit...

Teresa, tenint en compte que el pastís de formatge és el meu preferit, el teu he de valorar-lo amb un 10. Quina bona pinta!! petons

Miquel ha dit...

Teresa tremendo este pastel de queso con las frutas,una combinacion magnifica.
peto

Roser Font ha dit...

quina pinta tan rustica té aqeust pastís!!! ha de ser increible amb tot el que hi has ficat! petons

QUIMA ha dit...

Veien les fotos No hem queda cap dubte de que estava molt bó.
petons

Pilar C. ha dit...

Quina meravella amb tota aquesta fruita per sobre, deliciós!

Les receptes que m'agraden

MaryLou ha dit...

Quina pinta!!!! Moltes felicitats per a la Laura!!!!
Petonets

Julia ha dit...

Rico no lo siguiente, buenísimo.
Me han encantado las propuestas de tu bloc, te invito a visitar el mío y espero que disfrutes del post, esta semana quedamos en mi rincón de lectura y si no eres seguidora me encantaría que lo fueras, elracodeldetall.blogspot.com

Alfons ha dit...

casa ens encanten el pastis de formatge.... i el proper cop anira amb figues ... quan tornin !!

ISABEL ha dit...

Deliciós!!!!
Els pastissos de formatge i els de xocolata, son els que mes m'agraden.
Petons

Seguidors