Un dia d'aquestes vacances, plujós i bastant fresquet... amb la intenció de fer una coca per a fer un bon esmorzar, la socorreguda i típica coca de iogurt, va acabar en aquests pastís sacher, improvisat... però que va resultar deliciós!!!
No pensava pas publicar-lo, per això no tinc cap foto del pastís sencer, però quan el vam provar i trobar-lo tant bo, vaig còrrer a fer-li foto per a posar-lo al bloc!
Ja fa dies, bastants, vaig anar a l'Espai Consum Bonpreu, hi vam coincidir amb la Isabel, la Maria i l'Ana, Per sorpresa ens vam trobar que ens feia la classe, excepcionalment, el xef David Lienas, que havia estat un dels professors de fa anys a Bon Preu, junt amb el Pep Nogué! Ens va fer molta il·lusió. Vam passar una estona super bé! atentes, mirant i escoltant. La classe anava de fregits, però quins fregits!!! S'han de posar a la pràctica perquè no els vam poder tastar... no perquè no poguéssim sinó perquè no hi vam ser a temps...van ser vist i no vist... la gana que corria...
Aquesta entrada la tenia al calaix desada, de fa dies..., va bé tenir-ne alguna per a ocasions en que no pots o no has preparat res. En aquest cas, el motiu de publicar-la avui és perquè aquest cap de setmana hem tingut casament a Sevilla! i hem aprofitat per estar-hi un cap de setmana llarg, per tant no hem cuinat..., de tant en tant s'agraeix!
Amb aquest pastís participo a la convocatòria de "Del blog al plat" del mes de novembre, que n'és amfitrió el blog "fam de cuina"
PASTÍS SACHER EXPRÉS
Ingredients
1 iogurt natural
2 gots de sucre
2 i 1/2 gots de farina
1/2 got de cacau en pols
3 ous
1/2 got d'oli d'oliva verge
1/2 got de llet
1/2 c/c de vainilla en pols
1 sobre de llevat (tipus Royal)
Pell ratllada de taronja
200 ml de nata per a muntar (35% MG)
Melmelada (maduixa, taronja, prèssec...)
200 g de xocolata per a fondre, especial postres
Una cullerada de mantega
150 ml de nata líquida
Preparació
En un bol posem tots els ingredients, barregem molt bé amb batedor de mà, que quedi una massa fina i homogènia. Aboquem en un motlle engreixat i enfarinat. coem durant 35-40 minuts a 180 º, forn preescalfat.
Un cop s'ha refredat, el partim longitudinalment en dos o tres parts. Repartim melmelada i nata muntada per la base tapem i repetim, finalment tapem amb la part que ens queda, serà el de sobre. Posem la nata a bullir, quan arrenqui el bull apartem del foc, hi afegim la mantega i la xocolata tallada a trossets i remenem fins a tenir una xocolata fina i sense grumolls. Posem el pastís farcit sobre una reixeta, amb un plat a sota, així recollirem la xocolata que caigui, aboquem la xocolata per sobre del pastís, veureu que queda totalment cobert i una superfície llisa i lluent. Deixem refredar i reservem a la nevera
* c/c = cullera de cafè
Classe amb David Lienas
10 comentaris:
en conec alguns que es tornen bojos amb aquest pastis! i de debó que és realment bo! petons
Qué guapes estavem a les fotos, com no tinc avia ja m'ho dic jo, jejeje.
La Sacher va ser el meu pastís preferit durant molt de temps, però m'el demanaven per qualsevol cel.lebració i al final em vaig cansar una mica, em sembla que després de vuere la bona pinta del teu faré les paus amb ell i el tornaré a fer.
Petons.
A casa ens encanta aquest pastís, la propera vegada que el faci, provaré la teva recepta!
té una pinta sensacional!
Fa moooolt temps que no veig al David, segur que va ser una classe molt interessant.
I el cap de setmana a Sevilla segur que van ser unes petites vacances molt merescudes ;)
Hace mucho tiempo que ya no veo al David, me hubiera gustado volver a verle y disfrutar de su cocina y buen hacer.
Un pastel mas facil asi y bueno sin dudarlo.
peto
El Sacher es un dels meus preferits, i si es fácil encara millor! Un petó!
Les receptes que m'agraden
A mí també m'agrada molt la sacher. Què bona pinta la exprés com ti l'anomenes!!!
Petonets
Les divines, jejeje...esteu molt bé a la foto...i a la propera t´enrolles més amb la Sacher, ja saps que vull dir.
El Sacher és deliciós i si a més és exprés encara molt millor. Molt bona proposta.
Un petonàs
Per ser expres te una pinta bonissima !!!
Petons
Publica un comentari a l'entrada