22 de gener de 2015

PASTÉIS DE BELÉM (Portugal)


Sempre he tingut curiositat quan he vist companys de blogs que han fet aquests pastissets, típics de Portugal i que són molt bons, i aquest dissabte els va arribar l'hora per a un sopar improvisat que no sabia què fer i que obres la nevera i veus pasta de full a punt de caducar... ous que ja s'han de gastar... resultat, aquests pastissets que veieu, boníssims! vam fer curt...i està promès repetir-los aviat.
La recepta original la tenen molt ben guardada... , en programes que he vist fer-los o parlar d'ells sempre amaguen algun secret de la recepta, tots acaben dient lo típic..."hasta aquí puedo leer..." jo, però, no n'amago cap, de secret, tal com l'he vist, l'he fet i us la dic ! Fàcils de fer i Boníssims!
Aquí podeu trobar més informació d'aquests pastissets Pastisseria Pastéis de Belém
Bon cap de setmana!
PASTÉIS DE BELÉM (o de nata)
Ingredients
Pasta de full
250 ml d llet
250 ml de nata per muntar
50 g de farina
150 g de sucre
5 rovells d'ou
Pell de llimona (sense part blanca)
1 branca de canyella
sucre llustre/canyella en pols
Elaboració
Per la crema, en el got de la TMX  polvoritzem el sucre a vel. 5-10, hi afegim la llet, la nata, la farina i els rovell i barregem 10 segon a velocitat 5. Hi afegim la branca de canyella i la pell de llimona i programem 18 minuts, 90º,  velocitat 1 i 1/2. Retirem la pell de llimona i la canyella i reservem.
Preescalfem el forn a 200º
Estirem la pasta de full,  i en tallem cercles amb l'ajuda d'un talla-pastes o també va molt bé fer-ho amb un motlle dels que tenim per a emplatar, de la mida que tinguem el motlle de magdalenes (safata normalment amb 12 forats). Anirem col·locant la pasta de full de manera que quedi com una cassoleta, a cada forat. (foto). Omplim les cassoletes amb la crema sense arribar a dalt de tot, penseu que al forn agafarà volum, que després perd per agafar aquesta forma tant característica.
Coem a 190º durant 25-30 minuts. Retirem del forn deixem que perdi una mica de temperatura, desemmotllem i deixem refredar damunt d'una reixeta, o boca aball, al revés, perquè la pasta de full perdi la humitat.
Quan estan freds o al moment de servir empolvorem amb una mica de sucre llustre i canyella en pols.

14 comentaris:

Miquel ha dit...

Tremendos¡¡
Los prove cuando estuve en Lisboa y tambien los he hecho para el blog pero aun no los he publicado.
Bon cap de setmana
Peto

La Cocinera Mileurista ha dit...

Yo también los tengo hechos a falta de su publicación, no se cual será su ingrediente secreto pero hechos de esta manera salen muy ricos.
Besitos.

Marta CuinaDiari ha dit...

Boníssims Teresa! A mi m' encanten! Marta

Marta CuinaDiari ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Núria ha dit...

Uff que bons! Recordo com vaig gaudir quan vaig anar a Lisboa. T'han quedat fantàstics, com els originals! Petons

Isabel ha dit...

Com t'agraeixo aquesta deliciosa recepta.
Fa un any que vaig estar menjar-los a la Pastisseria de Belém i ens varen encantar.
Li donaré una sorpresa al Carles i aquest cap de....els hi faré.
Petons i bon cap de setmana.

Sussi Aracuina ha dit...

T'han quedat genials!!fa temps que m'hi vull atrevir!

Gemma ha dit...

D'aspecte són idèntics als originals! Quin secret més ben guardat eh? jijiji... Els teus segur que són espectaculars!

Roser Font ha dit...

són tan bons! i t'han quedat super xulus!!! llastima que si repetim ens en penedim, que sino....petons

GEMMA ha dit...

Però que bons que son...Jo els vaig fer dies enrere amb pasta de full sense gluten. I estan prou bons!
Petons

M Glòria ha dit...

Tinc un dinar dissabte, no tinc pasta de full apunt de caducar però és igual n'aniré a buscar... que macos t'han quedat!!!!
Gràcies per compartir-los "sense secrets" heheh
PTNTS
Dolça

Cristina ha dit...

Un súper recepta. No sé si a la HOffman en saben el secret...jejeje.
Me l'apunto. Petonets.

Pilar C. ha dit...

Aquests pastissets ls tinc pendents des de fa temps, m'agraden molts i els teus tenen una pina espectacular! No se si saps que organitzo un concurs al meu blog, sortegem un lot deproductes Castey valorat en 160€ i m'agradaria molt comptar amb tu,tens tota la informació al blog, a veure si t'animes! Una abraçada maca!

Pebre i xocolata ha dit...

Els recordo tan bons! Els vaig tastar en un viatge fa anys a Portugal i no m'he atrevit a fer-los mai pensant que seria impossible arribar a la sola de la sabata dels que vaig tastar allà... Però la veritat és que els que has fet tenen una pinta espectacular! Serà qüestió d'intentar-ho, no? Val la pena! Molt bons!
Marta

Seguidors