Aquest més la Mercè, organitzadora Del blog al plat, ens ha proposat remenar el blog pebre i xocolata, cosa que hem fet amb molt de gust! la primera intenció va ser triar una recepta dolça, ja sabeu que al blog publico majoritàriament dolços..., però el temps se m'ha tirat a sobre i al final he triat aquesta crema, aprofitant que tinc carbassó de l'hort (no del meu... ja m'agradaria!), i ens la vam menjar ahir per sopar!
Està molt bona!!, suau, fina, cremosa... l'ou li dona el toc de gràcia!!
Aquestes cremes són sanes, nutritives, i molt bones! i per desengreixar-nos són ideals... la propera entrada serà més potent... així que aquesta crema va molt bé per a compensar...!CREMA DE CARBASSÓ
Ingredients
2-3 carbassons
1 ceba (jo he posat porro)
1 patata mitjana
30 g d'oli d'oliva verge
400 g d'aigua o brou (la quantitat és aproximada, depenent si la voleu més o menys espessa)
3 formatgets
Sal i pebre
Salsa Soja (opcional, jo no n'he posat)
Preparació
En el got de la Thermomix posem el porro (o ceba) net i tallat i 30 g d'oli, triturem 5 segons a vel. 5.
amb l'espàtula fem baixar el porro de les parets del got, i programem 7 minuts, varoma, vel. 1
Rentem i tallem el carbassó i la patata. Reservem
Quan tenim fet el sofregit hi afegim el carabassó, la patata, l'aigua i la sal (només cal que cobreixi les verdures) i programem 20 minuts, varoma, vel. 1. Comprovem si tenim la verdura cuita, si cal podem coure uns minuts més. Afegim els formatgets i el pebre i triturem 2 minuts, vel. progressiva 5-10.
Si no ens el mengem de seguida, el deixem refredar i reservem tapat a la nevera.
El podem servir amb un ou poché per a cadascú i un raig d'oli d'oliva verge.
* per fer l'ou poché: posseu un pot amb aigua a bullir, mentre tant talleu un tros de paper film, posem unes gotes d'oli, obrim l'ou i l'aboquem al mig del film, el tanquem i quan l'aigua bulli amb una cullera donem unes voltes i hi posem l'ou embolicat, també podem posar-lo directament , sense embolicar-lo amb film, deixem coure 3 minuts. Els traiem del film i posem damunt la crema.
* Podeu triturar-la amb el robot de cuina que tingueu, pimer...feu-la que està súper bona!
14 comentaris:
Estic d'acord, Teresa, l'ou dóna el toc final i personalitat a la crema que ve molt de gust.
Una abraçada.
MMm, molt bona idea lo de l'ou, la veritat és que li dóna un punt ben bo. Ara amb la fresqueta ja començen a venir de gust aquestes receptes, oi??
Que vagi bé! Clara
Mai l'he possat ou, però agafo la idea!!
Molt bona proposta!!!
Si que te ha quedado una cremita que da gusto ver, querida amiga ese precioso color y el toque del huevo hace que sea de lo mas apetecible. Mil besicos cielo
Caram quina presentació amb aquest ou poché!, un plat tradicional presentat amb molt de gust i molt adient a la tardor!, gràcies per la fidelitat Teresa!, t'espero al novembre!
Com es nota que ja s'acabat l'estiu!! Ja venen de gust les cremes per sopar! M'ha agradat molt la presentació amb l'ou poche! No ho havia vist mai presentat d'aquesta manera! Prenc nota de la idea. Una abraçada!
No la he fet mai amb salsa de soja, ni amb l'ou, però em crida més l'atenció aquesta segona opció que la de la soja. Una bona crema per aquestes nits ja més fresquetes.
Petons.
Bona idea lo del ou poché.
Faig moltes cremes però lo del ou no se m'havia ocorregut.
Petonets
Amb l'ou poché has aconseguit un acabat de luxe!!! Ens trobem en el proper repte. Petons,
Una crema senzilleta i boníssima, molt reconfortant amb la fresqueta que comencem a notar... La idea d'afegir l'ou poché m'ha encantat...
Marta
UUuuaauuu.....moro per aquest ou a la crema! Quin plat!!
Petons,
Olga
Amb l'ou pochè queda molt ben presentat, però no seria jo qui el menjés...no soporto l'ou cru!!
Però em menjo la crema de carbassó sola i llestos..jeje
Petons
Una crema básica que esta muy buena y a mi personalmente con el huevo también me gusta.
petons
Que bones estes cremes i que bona idea has tingut en eixe remat.
Un abraç
Publica un comentari a l'entrada