5 d’octubre de 2015

FLAM DE FORMATGE SENSE FORN


Unes postres molt fàcils, un flam de formatge lleuger, que no necessita forn, gustós, suau, i molt, molt bo!
El vam arrodonir amb una mica de gelat de vainilla amb nous de Macadàmia, gerds i una fulleta de menta.
Anem per feina... us deixo la recepta i animeu-vos a fer-lo!
FLAM DE FORMATGE SENSE FORN
Ingredients
450 ml de llet (en el meu cas semi-descremada)
90 g de sucre
1 sobre i mig de quallada en pols (tipus Royal)
200 g de formatge cremós, o formatgets (podem posar fins a 300g)
Pel motlle
75-100g de sucre
Unes gotes de llimona o d'aigua
6 motlles individuals (els de flam van perfecte) 
Preparació
Primer farem el caramel, en una paella posem el sucre i les gotes de llimona o aigua, a foc mig i sense remenar deixem que el sucre es vagi desfent i agafant un color morró, de caramel, vigileu perquè de seguida es crema i llavor amargaria en lloc de donar bon gust. El repartim pel fons dels motlles i una mica pels laterals i els reservem.
Preparem el flam posant en el got de la Thermomix tots els ingredients i programem 10 minuts, temperatura 90º, vel. 4.
Repartim la barreja en els motlles, deixem refredar i posem a la nevera tapats amb film, durant al menys tres hores, si ho feu el dia abans millor, perquè ha de quallar.
A l'hora de servir els desemmotllem i decorem al nostre gust.
Per a desemmotllar-lo, que no costa, podem passar un ganivet fi pel voltant i fer entrar una mica d'aire, amb la punta mateix del ganivet, tot abocant-lo en el plat, surt fàcilment.
Sense la Tmx no l'he fet, però si tritureu tots el ingredients i els poseu en un cassó i coeu a foc mig o baix, sense que bulli, i remenant, ha d'anar igualment bé.

* font: blog Velocidad cuchara

8 comentaris:

Roser Font ha dit...

m'agrada el mató, el pastís de formatge, la quallada i m'encanta el flam de formatge. És d'aquells postres que no els veus gaire sovint i que sempre demano perquè a casa en faig molt poques vegades! és un plaer pels sentits...petons

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Només s'ha de veure la textura per dir: M'agrada.
Son unes postres amb les que sempre quedes bé, ideals després d'un bot àpat o per berenar.
Petons.

VISCalacuina ha dit...

Quin flam més bonic que ens has fet!!!

M Glòria ha dit...

Però que bo ha de ser!!!
Ptnts
Dolça

Gemma ha dit...

Fa mig any en tenia un de molt semblant a la carta del restaurant, amb mató i mel. I també el feia amb la thermomix. Era èxit assegurat!
Amb el gelat, de vici total!

GEMMA ha dit...

Tindre que provar de fer-ho al foc, com dius tu. Però fa una pinta boníssima!
Petonets.

Miquel ha dit...

Un postre que gusta si o si.Buena opción sin horno.Mas económico.
petons

ISABEL ha dit...

Unes fotos molt maques!!!!!
No soc massa de flams, però aquest no els hi faria cap lleig.
Petonets

Seguidors