ÍNDEX DE RECEPTES

13 d’octubre del 2015

FLAM DE CAFÈ


Sense pensar-ho... dos entrades seguides de flam!!! ens agraden molt ... però la veritat que no hi vaig caure. I com la culpa sempre és d'algú..., en aquesta ocasió la tenen la Trini de Siall i la Leo d'Isona...que em van regalar ous, dels bons, i el primer que vaig pensar ahir va ser fer un bon flam!. 
Són unes postres, els flams, molt fàcils de preparar , molt versàtils i acostumen a agradar tothom! Pel blog n'hi ha uns quants... !
De la recepta original he modificat la quantitat de cafè soluble, em va semblar que 50 g, com posava la recepta, era molt, i vaig encertar... amb 25 g va quedar un flam de cafè super gustós, cafè, cafè! el vam acompanyar amb una mica de nata muntada, que el va acabar d'arrodonir ! 
Molt bo! si sou cafeters proveu-lo!
FLAM DE CAFÈ
Ingredients
1 l de llet (en el meu cas semi)
25 g de cafè soluble
200 g de sucre
8 ous
Pell de llimona (sense part blanca)
Pel caramel
100 g de sucre
3 cullerades d'aigua i unes gotes de suc de llimona
Elaboració
Primer farem el caramel posant el sucre , l'aigua i les gotes de llimona en una paella, a foc mig i sense remenar fins que el sucre es desfaci i agafi color de caramel, vigileu que no se us cremi i a no cremar-vos...El repartim en els motlles o motlle.
En un cassó posem la llet i la pell de llimona i escalfem. Mentre en un bol barregem bé els ous, el sucre i el cafè soluble, aboquem la barreja a la llet calenta tot remenant per a que no qualli l'ou, deixem coure dos o tres minuts sense deixar de remenar, traiem del foc i repartim a cada motlle. Coem al forn, al bany maria, durant 1 hora, comproveu si ja està cuit punxant-lo, heu de traure l'agulla neta.
Un cop està cuit el deixem refredar i reservem a la nevera fins a l'hora de servir-lo.

* per a desemmotllar bé els flams primer farem una mica de pressió a tot el voltant amb una cullera, l'aboquem en el plat i amb la punta d'un ganivet ajudem a que entri una mica d'aire, veureu que bé baixa el flam!




13 comentaris:

anirac ha dit...

hola,

això ha d'estar boníssim.....quina temptació pels amants del cafè!!

lolines ha dit...

Un flam bonissim amb el gustet de cafè.

Cristina ha dit...

A mi no m`agrada el cafè però en les postres ja és un altra història...Un flam d´aquest en dues cullerades i llestos.

ISABEL ha dit...

Quina pintorra te aquest flam.
No soc massa amant dels flams, però aquests diuen "comemé, comemé.......
La foto parla per si sola....
Petons

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Doncs a mi m'agraden els flams i el café, i també els flams de café, però els faig poques vegades, això no pot ser que veien el teu ja m'han entrat ganes de flam.
Amb els ous tan frescos encara molt millor.
Petons.

Amblesmansalamassa ha dit...

Ni punt de comparació els ous comprats amb els de campo oi??? Un flam estupendo com l'altre!!!
Que vagi bé!! Clara

VISCalacuina ha dit...

Un flam preciós, i si és de café ja no es pot demanar més!

La Cuina de l'Olga ha dit...

Un flam de festa! Molt de festa!
Petons,
Olga

Gemma ha dit...

A casa també ens encanten els flams! I el de cafè triomfa segur, que les postres amb cafè a casa tenen l'èxit assegurat. Sensacional!

Miquel ha dit...

Un flan siempre es bien recibido y si ademas te gusta el café como a mi, este es el flan perfecto
Peto

Eva ha dit...

Els flams són un dels meus postres preferits, no vegis com m'agraden! i aquest amb aquí i amb aquests foradets... ha d'estar tremendo!! un petó!

esborrar ha dit...

Fan molt bona pinta, el gustet del cafè m'encanta a les postres...
Marta

Anna Pigarda ha dit...

No soc gaire de posar cafè a les postres, però aquest deliciós flam es mereix tastar-lo! I acompanyant de nata segur que és irresistible! Una abraçada!

Seguidors