23 de novembre de 2015

PASTÍS DE FORMATGE AMB GERDS (NEW YORK CHEESECAKE)

Continuant amb les pràctiques de la KA, semblo una nena amb sabates noves..., vaig fer aquest pastís de formatge, que quan va sortir del forn em va sortir un ooooh!, espectacular d'alt i una oloreta que no vegis...! i ara que ens l'hem menjat assegurar-vos que està bo, boníssim! A casa ens agraden molt els pastissos de formatge i sempre provo els que vaig veien o cauen a la mà...
Queda un  pastís gran, ben repartir n'hem menjat crec que 10, sinó algun altre...
Recordeu que el 27 i 28 de novembre tenim la campanya Gran recapte d'aliments a Catalunya, 2015Banc dels Aliments . Hem de superar l'èxit de campanyes anteriors!!
PASTÍS DE FORMATGE AMB GERDS
Ingredients
Motlle de 22 cm (si és més gran no quedarà tant alt)
Base
270 g de galetes tipus digestive
90 g de mantega a temperatura ambient
Pel farcit
900 g formatge tipus philadelfia
200 g de nata per a muntar
250 g de sucre llustre (vaig posar una mica menys)
3 ous L + 1 rovell
Suc de 1/2 llimona
3 c/s de farina de rebosteria
1 c/p d'essència de vainilla
Coulis de gerds
250 g de polpa de gerd (o melmelada)
75 g de sucre
Suc de 1/2 llimona
Preparació
Preescalfem el forn a 200º
Pesem tots els ingredients
Triturem les galetes, aboquem en el motlle, afegim la mantega feta a daus i barregem amb les mans, ens queda com una terra humida, repartim bé per la base i també pel lateral del motlle, amb l'ajuda d'una cullera ens anirà molt bé per a pressionar-la. Reservem a la nevera mentre preparem el farcit.
En el bol de la batedora (la que tingueu) posem el formatge i batem fins a tenir una crema fina, amb la KA a una velocitat baixa, jo vaig fer-ho a 2, i amb la pala. Amb una espàtula fem baixar les restes de la pala i del bol. anem afegint els ingredients, primer el sucre i batem molt bé, seguim amb el suc de llimona i la farina i barregem. Incorporem la nata i barregem fins a tenir una crema ben fina i llisa. Només ens cal afegir els ous, un a un i batuts una mica, per acabar amb el rovell, no n'incorporem un fins que l'altre estigui integrat. Batem uns minuts per a que quedi una crema ben homogènia i fina.
Traiem el motlle de la nevera i hi aboquem la crema de formatge, donem uns copets per a que quedi ben repartida.
Enfornem a 200º durant 10 minuts. Després 30 minuts a 190º. Depenent del forn potser necessitarà uns minuts més.
Deixem refredar del tot abans de desemmotllar-lo, millor fer-lo el dia abans, i un cop fred posar-lo a la nevera, l'endemà desemmotllar-lo i decorar.
Pel coulis de gerd primer triturem aquests i colem per a traure'n les petites llavors, ens queda un suc de gerds que posarem en un cassó junt amb el sucre i el suc de llimona, a foc baix i remenant durant uns 30 minuts. Ens quedarà un coulis espès i fi que un cop fred repartirem per sobre el pastís de formatge, i acabarem decorant amb gerds.
A l'hora de servir-lo l'empolsinem amb sucre llustre.

c/p= cullera de postres
c/s= cullera sopera
Font: las recetas de MJ



18 de novembre de 2015

PA DE MOTLLE


Com passa quan tens una ajuda nova a la cuina, estri, màquina..., no pares de pensar què pots fer... ahir remenant una mica alguns blogs, vaig veure aquest pa de motlle AQUÍ , blog "las recetas de MJ", hi podeu veure el vídeo que sempre va molt bé. Un pa de motlle boníssim! ja veieu la molla més esponjosa que té, només que la propera vegada el coure menys temps, amb 35 minuts n'hagués tingut prou. Doncs bé, un pa molt bo, gustós i ideal per a un bon sandvitx, torrat, sucat ...
PA DE MOTLLE
Ingredients
425 g de farina panificable (o de força)
10 g de llevat fresc
1 ou M
45 g d'oli d'oliva verge extra
180 ml de llet
5 g de sucre
10 g de sal
Motlle: 25 cm de llarg x12 cm d'ample x 9 cm d'alt 
Elaboració
Desfem el llevat amb la llet tèbia, barregem bé amb una forquilla per a desfer bé el llevat.
Aboquem la farina al bol de la KA, afegim la llet, l'ou, l'oli, la sal i el sucre. Posem l'accessori d'amassar. Comencem a barrejar a velocitat baixa,, anem apujant i amassem durant 8-10 minuts.
Mentre tant pintem amb oli el motlle i el bol on deixarem fermentar la massa.
Passat el temps d'amassat, ens queda una massa fina i elàstica, una mica enganxosa. Amb l'espàtula l'anem traiem del bol l'aboquem damunt del marbre enfarinat, empolvorem una mica la massa amb farina i fem una bola, la posem en el bol pintat amb oli, tapem amb un drap i deixem que llevi durant 2 hores (ara a l'hivern costa més que pugi), Si no teniu massa temps podeu posar-la al costat d'una font de calor, el temps d'espera serà més curt...(jo com tenia el rentaplats en funcionament vaig atansar el bol a ell i va pujar de seguida...)
Ha de doblar el seu volum.
Quan ja la tenim a punt, l'aboquem damunt del marbre enfarinat, li donem una forma allargada, de la mida del motlle, la posem dins premen una mica per a que quedi ben repartida per a tot el motlle, pintem amb oli d'oliva, tapem amb el drap i deixem llevar durant 1-2 hores o fins a que dobli el seu volum.
Preescalfem el forn a 200º. 
Enfornem i coem a 180º durant 35-40 minuts, opció dalt i baix. Si veiem que per sobre es daura massa tapem amb paper d'alumini.
Un cop fora del forn, deixem 5 minuts, desemmotllem i deixem refredar damunt d'una reixeta.
Podem fer l'amassat a mà, costarà una mica més... o amb qualsevol altre robot que tingueu per amassar.



16 de novembre de 2015

PIZZA ENROTLLADA DE SALMÓ, GORGONZOLA I NOUS

Avui us porto una pizza ben original! i que podem veure en molts blogs, jo encara no l'havia fet mai i vaig pensar que era una forma divertida i diferent de presentar-la. És una pizza que en lloc de ser plana amb els ingredients al damunt, l'enrotllem un cop farcida i la coem, queda així de maca! i és bon repartir, es poden anar agafant porcions, se separen fàcilment... molt bona, la base de pizza em va agradar molt, la vaig fer amb la KA, he d'anar fent practica, i la combinació del salmó fumat, el formatge Gorgonzola i les nous, és excel·lent! Com tota pizza podem fer-la amb els ingredients que més ens agradin, segur que triomfeu!
Us deixo una mica de resum fotogràfic de la classe que el dissabte al matí vaig fer a l'Escola de cuina Mireia Carbó , on la  la Gemma, del blog La cuina de casa , n'era la professora, i quin luxe de professora!! ens ho va explicar i preparar tan bé que ens van sortir uns pastissos molt bons i més que presentables... jo crec que vam aprovar...altra cosa serà quan els fem en solitari.,.. a la nostra cuina... ella ens ho va posar molt fàcil!
Em va fer molta il·lusió assistir-hi perquè el blog de la Gemma, quan vaig començar el meu blog, el 2008 (una pila d'anys...), va ser un dels primers que vaig conèixer, visitar i comentar, per tant és tot un referent per a mi!
Properament les receptes del carot cake i del lemon pie que vam fer dissabte!
PIZZA ENROTLLADA DE SALMÓ, GORGONZOLA I NOUS
Ingredients
360 g de farina de força
200 ml d'aigua tèbia
1sobre de llevat sec
1 c/s d'oli d'oliva
1/2 c/c de sal
Un paquet de salmó fumat
1 llauna d'anxoves
Tomàquet fregit triturat
Orenga
1 paquet de 4 formatges
1/2 paquet de mozzarella ratllat
Elaboració
En un bol gran posem la farina, la sal i el llevat, i barregem bé. En un altre bol tenim l'aigua tèbia i l'oli  i ho anem incorporant a la barreja de farina, amb una mà anem integrant tots els ingredients i amassant fins a tenir una bola ben fina. engreixem un bol , hi posem la massa i tapem amb film, reservem en un lloc càlid fins a que dobli el seu volum (2 h aprox.) si no tenim temps, podem encendre el forn a 40º, apagar-lo i posar el bol dins el forn (apagat), això accelerarà la fermentació. Un cop ha doblat el volum la posem a la taula o marbre prèviament enfarinat i amassem una mica per a traure l'aire, amb l'ajuda d'un corró l'estirem, primer costa una mica perquè s'arronsa, li donem forma de rectangle, més o menys. anem posant els ingredients que hem triat, començant pel tomàquet, orenga, formatges...l'enrotllem i tallem porcions que anirem col·locant en una safata prèviament pintada amb oli, deixem una mica d'espai entre els tall perquè ha de fer una segona fermentació, uns 30 minuts. Passada aquesta segona fermentació pintem amb llet per sobre i courem al forn amb l¡opció d'alt, baix i ventilador, si el forn no ens ho permet, ho fem amb el de baix i després una mica de dalt per a que quedi daurada, sempre amb el forn preescalfat, i coem durant uns 30 minuts.
c/c= cullera de cafè
c/s= cullera sopera

Classe amb la Gemma Clofent a l'Escola de cuina Mireia Carbó. Dissabte 14/11/2015

11 de novembre de 2015

CAKE D'ANÍS AMB AMETLLA I TARONJA CONFITADA


Un cake fàcil de fer, esponjós, amb un toc de fruita confitada, ben aromatitzat amb l'anís i el toc cruixent de l'ametlla, és la delícia per a qualsevol esmorzar o berenar!
Tenia ganes ja d'estrenar la KitchenAid , així que ahir vaig preparar aquest cake,  no se si vaig fer-ho del tot bé...però si que us puc dir que està requetebò...molt esponjós i gustós!!
Tinc encara fruites confitades de Sant Pons, però taronja ja n'hi havia poca... per tant vaig afegir-hi pruna confitada per acabar de fer les cullerades de taronja de la recepta, com es poca quantitat no predomina el gust de fruites, però té un toc especial... potser li dona humitat,  el que si us puc dir és que hi haurà repetició...!
CAKE D'ANÍS AMB AMETLLA I TARONJA CONFITADA
Ingredients
250 g de farina de rebosteria
8-10 g de llevat químic (tipus Royal)
150 g de sucre
3 ous L
160 g d'oli de gira-sol
60 g d'anís
60 g de llet
Un grapat d'ametlla filetejada o picada a dauets (he aprofitat la picada que va sobrar del panellets)
2 c/s de taronja confitada mòlta
Mantega per engreixar el motlle (rectangular d'uns 30 cm)
Elaboració
Preescalfem el forn a 180º, calor d'alt i baix. Engreixem el motlle i jo tinc costum enfarinar-lo, traient l'excés de farina. Reservem
En un bol barregem la farina, el llevat i el sucre.
En el bol de la KA posem els ous i batem fins que siguin ben escumosos, llavors hi anem afegint l'oli, l'anís i la llet i seguim batent, poc a poc anem afegint la barreja de farina, llevat i sucre, batem a marxa més ràpida durant aprox. 1 minut, afegim la taronja picada, unes voltes i ja tenim la massa. Podeu fer-ho amb qualsevol batedor elèctric que tingueu, a mà costarà una mica més...
Aboquem la massa en el motlle i repartim l'ametlla fent una línia al centre del cake.
Col·loquem el motlle a una altura mitja del forn i coem durant uns 35-40 minuts, si teniu l'opció dalt i baix millor, si veieu que es torra massa de sobre tapem amb paper d'alumini.
Un cop cuit deixem que refredi una mica, desemmotllem i deixem refredar damunt d'una reixeta.

c/s= cullera sopera
Font: Gastronomia y Cía

9 de novembre de 2015

PASTÍS "HUESITOS"


Ahir vaig fer 60 anyets... res, com diuen, estàs feta una xavala.. je, je, però hi són... Per a celebrar-ho amb els companys de feina els he portat aquest pastís Huesito que ja feia temps em rondava pel cap. Pel senyor google en trobareu molets versions ... diferents, però aquesta és la meva! els companys de feina són els meus conillets d'índies... però de moment tots estan sans i estalvis de qualsevol enverinament...
Si recordeu les barretes huesitos, potser encara n'hi ha..., doncs és aquest pastís!, resulta força semblant a aquestes galetes, i està molt bo! Com no necessita forn són d'aquestes preparacions ideals per a fer amb nens, això si, poseu-los un bon davantal!! 
El meu toc ha estat acabant-lo amb una cobertura de xocolata, per arrodonir-lo..., amb oli d'oliva i un pessic de sal i crec ha estat el toc de gràcia! 
Els meus fills i parelles em van regalar un hort urbà que quan l'hagi muntat us l'ensenyaré! em va fer molta il·lusió, també són d'aquelles coses que tens rumiades comprar... a veure si són bona hortolana! El meu marit s'ha marcat un punt, gran, m'ha regalat la Kitchenaid! una passada! Espero fer-la treballar molt...
I els companys mireu quina orquídia m'han regalat! preciosa!! i com saben que sóc de xocolata, també uns bombons que són un perill tenir-los a prop... Moltes gràcies!!
PASTÍS DE "HUESITOS" 
Ingredients
2 i 1/2 paquets de galetes per a gelat
1/2 k de Nutella
150 g de xocolata de cobertura
Un raig d'oli d'oliva verge
Pessic de sal
Preparació
Escalfem una mica la Nutella per a poder estendre-la millor, només un toc de micro. Damunt de paper especial de forn posem tres (en el meu cas) o més galetes,, amb una espàtula estenem Nutella, ben repartida i una capa molt fina, damunt posem una altra capa de galeta i repetim amb Nutella, repetim fins a tenir l'alçada que vulguem fer. 
També es pot fer amb obleas (a Mercadona en trobareu), a cada capa s'han de posar dues obleas (hòsties) perquè són molt fines, llavors queda un pastís rodó també molt maco.
quan ja el tenim al nostre gust de gran, l'hem de posar com a mínim dues hores a la nevera per a que la Nutella s'endureixi i quedin les galetes unides.
Desfem la xocolata al bany maria (o al microones, com tingueu costum), fora del foc hi tirem un raig d'oli d'oliva verge i el pessic de sal, remenem bé. Traiem el pastís de la nevera, el posem amb compte damunt d'una reixeta i per sobre repartim la xocolata fosa, amb una espàtula l'anem repartint per a que quedi tot cobert, fem una capa no massa gruixuda i decorem, si volem, com ens agradi. Amb compte la col·loquem en a la safata de presentació i reservem a la nevera.






5 de novembre de 2015

TRENA DE CABELL D'ÀNGEL


No se si us passa a vosaltres, però a la nevera no m'hi pot faltar pasta de full... i de vegades passa que les tens a punt de caducar... i què fas? qualsevol recepta queda bé, unes ulleretes pel cafè, unes tartaletes, una coca de fruita, una coca salada ... en aquesta ocasió vaig fer aquesta trena de cabell d'àngel, aprofitant que me'n quedava un pot del que vaig fer l'any passat (per cert tinc una carbassa per a fer-ne...).
Us deixo l'enllaç per si voleu fer un cabell d'àngel boníssim Cabell d'àngel
Va quedar boníssima! 
TRENA DE CABELL ÀNGEL
Ingredients
1 làmina de pasta de full
Un pot de cabell d'àngel
Una clara d'ou
50 g de sucre llustre
Elaboració
Posem la pasta de full damunt una safata de forn folrada amb paper especial de forn, podem aprofitat el que ja porta, repartim el cabell d'àngel deixant una mica de marge a cada costat,  l'enrotllem i aplanem una mica i amb un bon ganivet el tallem per la meitat longitudinalment, sense acabar de tallar-lo de dalt. Obtindrem dues tires que anirem trenant entre elles (veure fotos).
Tindrem el forn preescalfat a 200º, courem la trena a 180º durant 30 minuts, mentre farem la glassa amb el sucre llustre i la clara d'ou, barrejant bé sense batre la clara. Passats els 30 minuts, pintarem tota la trena amb aquesta glassa i posem 8 minuts al forn amb aquest apagat. La mateixa escalfor caramel·litzarà la glassa.
Deixarem refredar damunt d'una reixeta.
Panellets d'aquest any! boníssims!


Seguidors