30 de gener de 2016

TARONJA CONFITADA


El pastís de pastanaga últim, porta taronja confitada i jo no en tenia... o no n'hi posava o en confitava... doncs sense pensar-m'ho massa estaven al foc fent xup xup...i com en va sobrar la tinc a la nevera en un taper ben tapada a punt per a qualsevol moment...! 
Aquesta setmana mengem taronges molt bones! Taronges nostres , boníssimes! acabades de collir i en poques hores te les porten a casa, un luxe! Repetirem!! 
TARONJA CONFITADA
Ingredients
3 taronges
350 g de sucre
200 ml d'aigua
Preparació
Rentem molt bé les taronges, les freguem amb un rasparllet i les eixuguem. Amb un bon ganivet que talli bé fem rodanxes de 1/2 cm aproximadament.
En un cassó posem l'aigua i el sucre, quan bomenci a bullir hi afegim les rodanxes de taronja, amb compte. Deixem coure a foc baix durant una hora o fins que estiguin tobes i brillants.
Apaguem el foc,  traiem les rodanxes i les posem a escòrrer damunt una reixeta, a sota la reixeta poseu paper sulforat per a que les gotes que caiguin de la taronja no empastifin la taula o marbre.
Si us ha quedat almìvar guardeu-lo en un pot a la nevera, podreu aromatitzar coques, magdalenes...
Si desfeu xocolata podeu sucar una punta de cada rodanxa i a llepar-vos els dits!!! què bones!

Font: blogs.cuina.cat.pebrotsverds







9 comentaris:

GEMMA ha dit...

La taronja confitada sucada amb xocolata es per perdre els sentits!!!
Petonets

Miquel ha dit...

Es muy buena y versátil la naranja confitada, y con chocolate me encanta.
peto

Cristina ha dit...

Bona recepta! Sempre hi pot haver un imprevist.

ISABEL ha dit...

Aquest any, no he fet taronga confita i el Carles la reclama. Li pirra!!!!!!!
Boníssima
Petons

Sussi Aracuina ha dit...

T'han quedat genials!! me l'apunto!!

Amb les mans a la massa ha dit...

Una recepta boníssima, oi?? Sense dubte val la pena fer-la!
Bona setmana!!Clara

Roser Font ha dit...

oooiiiii que bones!! mira que jo no em considero gens golosa, però reconec que la fruita confitada me la menjaria sola! sóc la típica que es menja les "guindes" dels postres que ningú vol!! petons

LA COCINERA DE BÉTULO ha dit...

Va molt bé tenir taronja confitada a la nevera, pots fer molts pastissos o com dius, amb una mica de xocolata...exquisides.
Petons.

Anna Pigarda ha dit...

Taronja confitada banyada en xocolata negra...un vici!! I si no tens xocolata, les pots menjar tal qual, que la taronja confitada és deliciosa! Una abraçada!

Seguidors