1 de juny de 2016

PASTÍS DE RIGATONIS AMB TONYINA

El dinar d'avui serà aquest pastís de rigatonis amb tonyina, que ja feia temps que em voltava pel cap... Sovint faig macarrons amb la mateixa salsa i ens agrada molt, per això confio en que aquest pastís els superarà perquè és ben complert... beixamel i gratinat...un pecat! La pasta amb peix m'agrada molt, queda molt gustosa i és paeix millor, no es fa tant pesada com quan la combines amb carn.
Queda un pastís força original!
PASTÍS DE RIGATONIS AMB TONYINA
Ingredients
500 g de Rigatonis
3/4 de k de salsa de tomàquet
300g de tonyina de llauna natural (pes aprox.)
4-6 filets d'anxova
Una ceba petita
Orenga, sal, pebre
Formatge ratllat (emmental, 4 formatges...)
Beixamel (opcional)
Preparació
Bullim la pasta en aigua abundant amb sal. Seguiu les indicacions de cocció del fabricant. Escorrem, reservant una mica de l'aigua de bullir i reservem.
Piquem la ceba  i la sofregim en una mica d'oli, afegim el tomàquet (en el meu cas ja era fregit, triturat de la marca Hida, molt bo), si el poseu natural trigareu una mica més però serà encara més bo, un cop tenim el sofregit de tomàquet i ceba fet només caldrà afegir la tonyina i les anxoves, l'orenga, el pebre i rectificar de sal (compte que l'anxova ja és salada). Afegir una mica de l'aigua de bullir, remenar  i reservem
En un motlle desmotllable anem col·locant drets els rigatonis, per sobre repartim la salsa, anirà entrant pels forat de la pasta, donem un copets al motlle per a que vagi entrant més. Fem una beixamel no massa espessa i cobrim, acabarem repartim per sobre amb el formatge, jo vaig fer-ho amb barreja de 4 formatges. Només serà qüestió de gratinar-ho i a taula!!
Font: la idea del pastís volta per internet, cadascú l'adapta al seu gust...

6 comentaris:

LA COCINERA DE BÉTULO ha dit...

Qué bé quedes amb aquest pastís quan tens convidats, fa molt goig. Son més lleugers al no ser de carn.
Petons.

Amb les mans a la massa ha dit...

Una manera ben original de menjar macarrons!!!
Clara

Eva Macià ha dit...

Quin pastís més xulo!! l'he vist força cops i no m'he animat mai a fer-lo... amb lo bons que estan els macarrons l'hauré de provar ben aviat! un petó!

Miquel ha dit...

Una manera diferente de comerlos y presentarlos y que gusta seguro.
Petons

Palmira http://comeconmigoelblogdepalmira.over-blog.es/ ha dit...

M'encanta aquesta manera de preparar la pasta, el sabor és delicio`s i la presentació crida l'atenció! Sorpresa i éxit segurs!
Petons
Palmira

Cuina Cinc ha dit...

Hola Teresa;
Aquest pastís és un èxit assegurat...
els nens els encanta la presentació i sobretot un pastís de pasta no es pot demanar res més millor impossible!
Felicitats!
fina

Seguidors