ÍNDEX DE RECEPTES

6 de setembre del 2016

GELAT DE MOJITO

Aquestes vacances no hem treballat gaire per la cuina, tret de fer les melmelades, préssec en almívar, conserva de tomàquet, que ja està prou bé, així com les postres dolcetes... que no han faltat cap dia de festa... com en aquesta ocasió, que per a refrescar-nos i fer baixar un bon dinar, aquest  gelat de mojito ens va anar de perles i va agradar molt! Unes postres de 10! per a un dia d'aquests tan calorosos...
GELAT DE MOJITO
Ingredients
150 g de sucre
150 ml d'aigua
Un bon grapat de menta fresca
8 llimes
1/2 got de rom blanc
1 got de sifó o gasosa
3 clares d'ou
100 g de xocolata
Tires d'acetat
Elaboració
Amb el sucre i l'aigua preparem un almívar, fem bullir uns 2-3 minuts. Retirem del foc, hi afegim les fulles de menta i deixem reposar fins que l'almívar estigui ben fred. Arribat aquest moment hi afegim el suc de les llimes, si voleu s'hi por posar la pell ratllada d'alguna llima, el rom i el sifó o gasosa. Barregem bé i reservem a la nevera. Quan ho tenim ben fred (podem preparar-ho el dia abans), preparem el gelat. Muntem les clares a punt de neu i les anem afegint a la preparació anterior, no queda una barreja homogènia, les clares no s'acaben d'integrar bé, però no patiu, la geladora farà la feina!.
Penseu que la cubeta de la geladora l'hem de posar al congelador uns dies abans, en el meu cas hi és sempre...Muntem la geladora i hi aboquem la preparació del mojito, la posem en marxa i deixem que treballi uns 45 minuts. De tant en tant la paro i amb una espàtula faig baixar el gelat una mica. Un cop fet el gelat amb la mateixa cubeta el guardem al congelador.
Preparem la decoració de xocolata. Desfem al bany maria la xocolata, pintem les tires d'acetat i les enrotllem, les anem posant en una safata, que es toquin una amb l'altra això farà que aguantin  la forma més o menys que vulguem, més tancada o més oberta, i reservem a la nevera per a que la xocolata es torni a endurir.
Muntem el plat:
Traiem el gelat del congelador, amb compte desenganxem la xocolata de l'acetat, no costa gens, i muntem el plat com ens agradi, amb unes boles del gelat i unes fulles de menta. 
Vaig tenir algun que altre problema amb la xocolata...feia molta calor i es desfeia, per això us recomano que si ho feu, la capa de xocolata sigui un pel més guixudeta...

Font: Després de veure moltes opcions em vaig quedar amb la del bloc Fem un mos, acabant la presentació al meu gust.

6 comentaris:

trifasic de baileys ha dit...

ohhh has convertit el meu coctel preferit en gelat! això t'ho copio!! petons

LA COCINERA DE BÉTULO ha dit...

Un gelat ben refrescant Teresa, una bona manera d'acabar un àpat festiu i la xocolata li queda molt bé encara que ara es defà aviat amb tanta calor.
Petons.

Palmira POM ha dit...

Un gelat de 10 per l'estiu o qualsevol altre moment de l'any!
L'estiu ja tenim prou feina amb conserves i melmelades per no patir cuinant amb tanta calor!
Petons
Palmira

Cristina ha dit...

Jejeje..."us recomano que feu la capa de xoco més gruixuda"...jajajaj...EStà genial!! Tu poses per excusa la calor i la mandra per no fer res, oi??

Sussi Abel ha dit...

T'ha quedat genial i a casa ens encanten els mojitos!! a veure si m'animo!

Anna Pigarda ha dit...

Quina delícia de postres! I la presentació...ben espectacular!! I amb molt de mèrit perquè amb aquesta calor, és només mirar la xocolata que ja es comença a fondre... Una abraçada!

Seguidors