ÍNDEX DE RECEPTES

28 de novembre del 2016

COCA FULLADA DE CODONYAT

Tenir pasta de full a la nevera sempre ens va bé, tant per a preparar alguna recepta salada com dolça, a la nevera de comacasa-res no hi falta mai...! En aquesta ocasió va acabar en aquesta coca dolça, encara tenia codonyat de l'any passat, i per tal d'acabar-lo, vaig preparar en un tres i no res aquesta boníssima coca enreixada! 
COCA FULLADA DE CODONYAT
Ingredients
1 làmina de pasta de full
Codonyat (uns 400 g)
150 g de formatge cremós
2 c/p de sucre llustre
un rajolí d'extracte de vainilla
Preparació
En un bol posem el formatge crema, el sucre llustre i l'extracte de la vainilla, remenem bé per a integrar-ho tos i ens quedi una crema fina. Dividim la pasta de full en dos parts, una una mica més gran que l'altra. A la part més gran  hi repartim la crema de formatge, a sobre anem col·locant el codonyar tallar a lamines d'un cm de gruix (més o menys). Si teniu un tallador per a fer l'enreixat el passem per l'altra part part de pasta de full que tenim, amb compte l'obrim una mica per a que es vegi l'enreixat, i tapem la coca, és a dir, col·loquem l'enreixat damunt del codonyat, és una mica delicat aquest pas però si ens ajudem amb el corró, caragolem suaument l'enreixat amb el corró i l'anem descaragolant damunt del codonyat. Si no en teniu, de tallador, amb un ganivet feu uns talls de dalt a baix deixant un marc sense tallar a tot el voltant. 
Premem tot el voltant de la coca per a que quedi tancada. 
Coem a 180º durant 35 minuts, o fins que mireu i vegeu que ja la teniu a punt!, això si, com sempre el forn preescalfat a 200º.


9 comentaris:

Bruixes a la cuina ha dit...

Teresa jo n'hauria d'aprendre de vosaltres!! Se m'ha ficat entre cella i cella fer jo la pasta de full PERÒ com que vol temps i no en tinc, van passant els dies i jo sense poder fer aquestes delicies que feu vosaltres!!! A veure si em deixo de romanços i en compro perquè aquesta teva coca amb codonyat fa venir gana de veritat!!! :)
Una abraçada

La cuina de la Isabel ha dit...

Que bona!!!!!
Pasta de full amb codonyat.Excel·lent!!!!!!
Potser m'animi a fer codonyat, aquest any.
Petons

LA COCINERA DE BÉTULO ha dit...

La pasta de full no pot faltar mai, tan per receptes dolces com per salades.
Quina coca tan bona, es veu un bon tall amb el codonyat.
Petons.

Miquel ha dit...

Yo también suelo tener una lamina de hojaldre en la nevera, siempre te soluciona un postre fácil y rico al momento como este que nos traes.
Bona setmana
peto

Fem un mos ha dit...

De pasta de full sempre a la nevera, que tan serveix per dolç com per salat.
Que bona aquesta coca amb dos ingredients que casen fantàsticament.
Petons

Palmira POM ha dit...

El resultat és espectacular!! La pasta de full és molt agraïda i si a més el codonyat és de casa, me n'emporto un mos per mig matí!
Petons
Palmira

Amblesmansalamassa ha dit...

Un dolç ben ràpid i resolutiu!
Clara

Anna Pigarda ha dit...

Gran invent la pasta de full del súper!! Ja m'agradaria saber-ne fer a casa, perquè el gust deu ser espectacular, però mentrestant ens traurem el caprici amb la precuinada!. Tens raó que si en tens al frigorífic et salva un berenar en un tres i no res! Ja en faria jo un bon tall de la teva coca! Un petonarro!

La Cuina de l'Olga ha dit...

El codonyat amb la pasta de full queden de primera! I per a preciosa....aquesta fullada teva! Molt bonica!
Petonets,
Olga

Seguidors