30 d’abril de 2017

COCA DE PASTA DE FULL, CREMA I MADUIXES

 
Anem tard en aqueta publicació però per problemes tècnics i també de temps... no hi ha hagut manera! Però crec que millor tard que mai! Així que ja veieu que per Sant Jordi no hi van faltar, a més de llibres i roses, uns dolços ben bons! i ens vam atrevir també en un plat salat, molt bo i ben vistós!
Una coca clàssica, versàtil, boníssima ... per a traure's el barret! La podem fer amb la fruita del temps, sempre queda bé i bona! Aquesta crema pastissera és molt ràpida de fer i súper bon resultat!
COCA DE PASTA DE FULL, CREMA I MADUIXES
Ingredients
1 planxa de pasta de full
1/2 l de llet
3 cullerades de sucre
3 ous
1 cullerada de maizena
1 cullerada de mantega
Elaboració
Posem tots els ingredients en el got del pimer i triturem bé, aboquem la barreja tot colant-la en un cassó, a foc baix la coem fins que comenci a espessir, llavors la retirem del foc hi afegfim la mantega i seguim remenant fins a tenir la crema espessa i ben fina, la tapem amb film, a tocar de la crema per evitar que se'ns faci un tel i deixem refredar a temperatura ambient, reservem a la nevera.
Coem la pasta de full, havent-li donat la forma que volem. Jo vaig fer com un marc amb unes tires de pasta de full a tot el voltant per a que tingués més volum i quedés al centre un espai per a poder farcir amb la crema. Amb el forn preescalfat coem la pasta de full pintada amb ou batut, d'aquesta manera ens quedarà ben rosseta i a la base  es farà una pel·lícula que evitarà que la crema l'estovi. Forn a 180º, temps uns 30 minuts.
Un cop tenim la pasta de full freda, podem repartir la crema per a tota la base i decorar-la amb la fruita. 


7 comentaris:

lolines ha dit...

Unes postres molt bones!!!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...



Teresa; L'espera be val la pena, els clàsics sempre quedes molt be, i triunfes sempre¡¡
Salutacions Teresa¡¡ :O)

Palmira http://comeconmigoelblogdepalmira.over-blog.es/ ha dit...

Per receptes així, ben val l'espera! De nena era un del meus postres preferits i crec que segueix estant en el top 10!
Petons
Palmira

Clara Amblesmansalamassa ha dit...

Quin goig, ideal per celebrar St. Jordi!!

La Cuina de l'Olga ha dit...

Quines postres més ben presentades i més bones!
Petonets,
Olga

M Glòria ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
M Glòria ha dit...

Unes postres per quedar bé!
Ptnts
Glòria

Seguidors