11 de maig de 2017

BESCUIT DE TARONJA


Hem esmorzat de luxe amb aquest bescuit de taronja, un gustàs la seva textura esponjosa i humida. He tunejat la típica coca de iogurt afegint taronja sencera i variant una mica l'elaboració. Molt satisfeta del resultat, us el recomano!
BESCUIT DE TARONJA
Ingredients
1 iogurt natural
3 ous
3 gots de farina (fem servir l'envàs del iogurt)
2 gots de sucre
1 got d'oli d'oliva
1 taronja amb pell (només traiem la part de dalt i de baix)
1 sobre de llevat (tipus royal)
Per a la glaça
Sucre llustre
Sucre de taronja
Elaboració
En un bol gran posem el iogurt, l'oli, els rovells d'ou i la taronja partida en quatre trossos i amb el primer triturem molt bé, afegim el sucre i triturem fins a integrar-lo. Tamisem la farina amb el llevat i ho afegim a la barreja anterior. Muntem les clares a punt de neu, amb un spessic de sal i les anem afengint a poc a poc amb una espàtula i amb moviments envoltants, vigilant que la barreja no ens perdi volum.
Engreixem i encamisem el motlle, hi aboquem la barreja i coem a 180° durant uns 45 minuts, el punxem per comprovar que està cuït. El deixem dins del forn uns minuts amb la porta oberta, el desemmotllen i deixem refredar sobre una reixeta.
Un cop està ben fred preparem la glaça barrejant el sucre llustre i suc de taronja, aquesta li anem afegint fins a tenir la textura que desitgem per a banyar el bescuit. Aboquem la glaça per sobre el bescuit i reservem en lloc fresc, no cal nevera.

7 comentaris:

Palmira http://comeconmigoelblogdepalmira.over-blog.es/ ha dit...

M'agrada el procediment d'afegir les clares muntades... Per la textura és tot un detall però té la seva importància.
Apuntat!
Petons
Palmira

LA COCINERA DE BÉTULO ha dit...

M'has fet venir gana, per berenar d'aquí a una estona em vindría bé.
Petons.

Miquel ha dit...

Bueno y aromático, que va bien en cualquier momento.
Peto

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Teresa; Quines ganes de donar-hi una bona mossegada... i quina bona vista que tè...¡¡
Que tinguis un bon somriure. :O)

Clara Amblesmansalamassa ha dit...

Sona molt bé!!

La Cuina de l'Olga ha dit...

Mmmmm...cada vegada m'agraden més els cócs amb un toc cítric! La taronja....la meva preferida!
Aquest teu deu ser boníssim!
Petonets i bona setmana,
Olga

Eva Macià ha dit...

Els de taronja són dels nostres preferits, i si l'hi fiques sencera queda boníssim!! només podria millorar-se amb uns trossets de xocolata ;) Petonets!

Seguidors