4 de setembre de 2017

FLAM DE GALETES AMB GELAT DE PLÀTAN I MANGO

Bona tornada de vacances! a veure si hem carregat piles i tornem a la rutina de fa uns messets... això si, sense fitxar cada dia...Tenim el blog una mica abandonat però he fet el propòsit de continuar amb les publicacions pèríodiques, que ara tindré temps!
Amb aquesta entrada doble, doncs, comencem temporada!
Hem fet vacances,  però a la cuina de conacasa-res si han cuit força coses, melmelades, conserves, coques salades... hem fet un bon rebost!
Bé, desitjant que tots/totes estigueu bé, que us hagi provat l'estiu i que comenceu també amb molts d'ànims, us deixo una bona entrada, bona i doble!! 
FLAM DE GALETES i GELAT  DE PLÀTAN i MANGO
Ingredients
800 ml de llet    
4 ous (L)
380 de llet condensada
15 galetes tipus maria
Pel caramel: sucre i una cullerada d'aigua: ho posem en un cassó a foc mig, deixem que el sucre es fongui, ha d'agafar un color marronós, vigileu que es crema de seguida!
Repartim el caramel en el motlle que fem el flam o en els individuals. Reservem
Preparació
En un bol possem tots els ingredients, llet condensada, ous, galetes i llet i es trituren bé amb el túrmix fins a tenir una barreja homogènia.
Aboquem la barreja en el motlle o motlles individuals i coem al bany maria en el forn durant 1 hora o hora i mitja, depenetn de la mida del motlle/motlles.
Deixem refredar en el mateix bany maria, penseu que durant aquest temps s'acabarà de quallar. Un cop a temparaturea ambient els reservem a la nevera.
Desemmotllem a l'hora de servir-los.

Jo el vaig acompañar amb un gelat de plàtan i mango molt fácil de preparar.

GELAT DE PLÀTAN I MANGO
Necessitem plàtan a rodanxes i mango a trossets (tot pelat eh?) i CONGELAT, REQUISIT IMPRESCINDIBLE!
Posem aquesta fruita congelada a la nostra batedora, jo ho faig amb la Thermomix, crec que amb una que sigui potent també sortirà, i triturem fins a tenir una textura fina. Aixi mateix ens el podem menjar! però si no és l'hora, ho possem en un tàper i reservem al congelador. Res més! així de fácil!!!
Boníssim!
                      

5 comentaris:

LA COCINERA DE BÉTULO ha dit...

Marxant una mica de cada, un bon troç de flam i una bona quantitat de gelat, qué bo tot!!
Petons.

sandra/ josemaria ha dit...

Ummmmmm que bo

Miquel ha dit...

Hola de nuevo, poco a poco vamos volviendo a la rutina y mas relajados.
Un flan muy apetecible y que gusta sin duda alguna a todos.
Petons

La Cuina de l'Olga ha dit...

Has tornat amb una bona recepta dolceta! Desitjo que hagis tingut unes bones vacances!
Petonets,
Olga

Roser Font ha dit...

eiii m'encanta el gelat, és com els que faig jo, properament publicaré algunes receptes de gelats que tenia pendents, tot i que ja no faci tant bon temps...más vale tarde que nunca!! el flam em sembla deliciós, segur que al martí li encantaaa! petons

Seguidors