ÍNDEX DE RECEPTES

2 de novembre del 2017

PANELLETS D'ADMETLLA I PINYONS / PANELLETS DE COCO

Per a que no us calgui remenar tant i no tingueu excusa per a no fer panellets, en podem fer tota la tardor i hivern doncs són ben energètics..., poso la recepta del la massa base per a fer els de pinyons i dels gustos que vulgueu i la dels de coco. Si remeneu una mica també n'hi d'avellana, aquest any no n'he fet demoments, però també están súper bons!
A casa no ens agraden de sabors, com de café, xocolata, i altres, però si en voleu fer, amb la massa base d'ametlla només us cal separar porcions de massa i barrejar en cadascuna el sabor desitjat.
PANELLETS (massa base)
Ingredients (depenent de com els feu de grans, en surten uns 50-60)
1/2 kg d'ametlles en pols
350 g de sucre
150 g d'aigua mineral
1 clara d'ou
1 rovell d'ou (i jo hi afegeixo una cullerada d'aigua)
250 g de pinyons
250 g d'ametlla en granet
Cireres confitades (opcional, però donen color i varietat)
Preparació
En un cassó posem l'aigua i el sucre i deixem que aquest es desfaci, coem uns 3 minuts, n'obtindrem un almívar. A continuación, amb el foc baix, aboquem l'ametlla en pols de cop, i remenem enèrgícament fins a que s'integri amb l'almívar, ens queda una massa espessa que costa de remenar... quan es desenganxa i ja hagin passat  de 3 a 5 minuts, apaguem el foc i aboquem la massa en una safata que taparem amb film toca a tocar per a que no es faci crosta, deixerem refredar completament.
Quan tenim la massa freda hi afegim la clara d'ou, tal qual, i amb les mans anem amassant fins a integrar-la, és una massa enganxifosa... en fem una bola que embolicarem amb film i deixarem reposar a la nevera un mínim de dues hores, però millor si la feu el dia abans i reposa 12h.
Per a fer els panellets només ens caldrà agafar porcions petites i anar fent els panellets al nostre gust. El pinyons i l'ametlla granet  s'enganxen molt bé, ja veureu, aixó si, porten el seu temps! 
Els pintarem amb el rovell d'ou barrejat amb la mica d'aigua i anem coent-los, amb el forn preescalfat a 190º-200º, uns 8-10 minuts, depenent del vostre forn, esteu a l'aguait!
En traure'ls del forn els deixem refredar uns minuts i amb compte el posem damunt d'una reixeta per acabar de refredar-se.
PANELLETS DE COCO
Ingredients (en surtens uns 25, segons com els feu de grans) 
250 g de coco sec ratllat
125 g de sucre llustre
2 ous
Pell de llimona ratllada
Elaboració
En un bol posem tots els ingredients i amb les mans amassem fins a que s'integri tot bé, primer sembla que hi falta liquid, però el coco va agafant humitat va compactant.
Agafem porcions petites de massa, fem una bola i la pessiguem per a donar-li la forma que veie a les fotos. Aquests els posem al forn però només amb el gratinador, uns 2-3 minuts, vigileu perquè es cremen amb facilitat.
El deixem refredar també damunt d'una reixeta.




3 comentaris:

Amblesmansalamassa ha dit...

Que bons els panellets! Jo només en menjo per la Castanyada, però tens tota la raó que els podriem menjar durant tota la tardor.

La Cuina de l'Olga ha dit...

De ben segur que vareu tenir una bona Castanyada! Aquests panellets són tota una delícia!
Petonets,
Olga

Bruixes a la cuina ha dit...

Siguin del que siguin sempre són boníssims! I la plata que ens ensenyes en dóna fe!! ;)
Bona setmana

Seguidors