24 de gener de 2018

PASTÍS DE CABELL D'ÀNGEL I FRUITS SECS

Aquest cap de setmana vam celebrar la festivitat de Sant Sebastià, Patró d'Isona. Vam passar un molt bon dia a La Posa, és el dia que després de la missa i els cants dels goigs al Sant i també a la Verge de la Posa, es beneeixen uns panets que repartiran per a tothom, Isonencs i forànis!
I com no podia faltar, les postres a compartir entre el nostre rogle de famílies que any rere any ens reunim al mateix lloc per a fer un bon dinar al costat de la gran foguera! Les postres es comparteixen...així que acabes ben rodó...
Teníem por del fred i mal temps però ens va fer un dia de primavera!
Aquest va ser el pastís que vaig preparar, però com som colla també vaig fer unes ulleretes de pasta de full, unes amb xocolata i altres sense, i com podeu imaginar-vos ...tot va volar!! No hi falten els cocs de poma, de formatge, trufes, aumelles torrades...ens posem, com vulgarmen diem, les botes!!!
Anem per feina...
PASTÍS DE CABELL D'ÀNGEL I FRUITS SECS
Ingredients
1 base de pasta de full
250 g de cabell d'àngel (el meu era fet a casa) (jo ben bé vaig posar-ne 400g)
50 g d'ametlla crua i pelada (la marcona va súper)
50 g de nous
30 g de pinyons
4 fulls de gelatina
200 ml de suc de poma
* les quantitats de fruita seca són orientatives, jo n'hi vaig posar una mica més, sigueu generosos...)
Preparació
En un motlle que pugui anar al forn hi posem la pasta de full, si en sobra, d'alçada, dexeu-la, bé jo ho vaig fer perquè segons com en coure's s'abaixa). Repartim per a tota la base el cabell d'àngel, una bona capa, tot seguit anem repartin per sobre d'aquests els fruis secs, de manera que ens quedi ben cobert.
Hidratem la gelatina durant 5 minuts, l'escorrem i la desfem  amb el suc de poma una mica calent, remenem bé per a que es disolgui bé la gelatina.
Amb un pinzell pintem per sobre els fruis secs.
Jo també vaig desfer una mica de xocolata negra al bany maria i vaig regar per sobre una mica...

Font:receptes Cuina






5 comentaris:

LA COCINERA DE BÉTULO ha dit...

Segur que va ser un dia molt dolç. Un pastís molt bo i les ulleretes un clàssic que desapareix del plat.
Petons.

sandra/ josemaria ha dit...

Bonissim,

La Cuina de l'Olga ha dit...

M'encanta aquesta recepta! Boníssima! El cabell d'àngel m'agrada molt, el tinc fet de casa. Prenc bona nota!
Petonets,
Olga

La Cocinera Mileurista ha dit...

Que pastel tan rico con cabello de ángel y frutos secos y con lo que me gusta la pavlova con frutas tropicales tiene que estar deliciosa.
Besos.

Miquel ha dit...

Molt bona combinacio i queda molt bo.
petons

Seguidors