ÍNDEX DE RECEPTES

19 de setembre del 2018

PASTÍS DE PASTANAGA I DÀTILS

Després d'un estiu en què no hem estat gaire tranquils, per no dir gens, doncs el meu marit ha estat ingressat i les vacances han estat d'hospitals... tot i que al final pensant que el Jesús ja estava bé, recuperant, amb la meva filla vam fer l'escapada a Dublin que teníem programada per fer-la tots tres...
Aquest diumenge vam fer la trobada de final d'estiu tota la colla i vaig preparar-los aquest pastís, havia de ser sense sucre així que vaig començar a buscar alternatives per a que en pogués menjar tothom... 
Vaig llegir que el sucre es pot substituir de moltes maneres, però em va agradar la idea de fer-ho amb dàtils, això si, sense sucre afegit!!! i per al farcit vaig endolcir la barreja de formatge cremós i nata també amb dàtils, el resultat excel·lent!!! un pastís molt i molt bo!!!
Mans a la massa i a preparar-lo! 
PASTÍS DE PASTANAGA I DÀTILS
Ingredients
120g de dàtils sense os
190 ml de llet
4 ous
60 g d'oli suau
4 pastanagues (grossetes)
200 g de farina (jo de rebosteria)
1 sobre de llevat químic (tipus Royal)
1 c/c de bicarbonat
1 c/c de canyella en pols
1 c/c de ginbebre en pols
1 pessic de nou moscada
Farcit
250 g de formatge cremós
350 g de nata muntada
2 o tres dàtils sense os
Preparació
En una batedora triturem els dàtils amb la meitat de la llet, la pasta resultant la reservem en un bol i hi afegim els ous, batem bé amb les varetes elèctriques fins que la barreja sigui ben escumosa. Hi afegim la resta de llet i l'oli i tornem a batre bé.
Ratllem la pastanaga i l'afegim a la barreja,  continuació afegim el llevat i les espècies, també la farina i un pessic de sal 8que no hi falti, potenciarà tots el sabor), remenem bé, amb espàtula.
Aboquem en el motlle que haurem engreixat i enfarinat com sempre fem, courem amb el forn preescalfat durant 50 minuts a 180º. Comprovem que està cuit punxant-lo, l'agulla o el que feu servir Traurem del forn i deixarem que refredi una mica , el desemmotllarem i deixarem refredar damunt d'una reixeta.
Farcit
Amb el robot de cuina que tingueu tritureu els dàtils, afegiu-hi el formatge i tritureu, retireu i reserveu la barreja. Munteu la nata i aneu afegint-hi la barreja de formatge i dàtils, a velocitat baixa barregeu fins que s'hagin integrat tots els ingredients, reservarem la barreja a la nevera dins d'una mànega amb boca arrissada, muntarem el pastís una estona abans de servir.
tallem pel mig el pastís (longitudinalment), cobrim tota la superfície amb la crema de formatge, tapem amb l'altra meitat i decorem. 
Reservem a la nevera

5 comentaris:

No tot són postres ha dit...

Espero que ja estigui recuperat del tot i a partir d'ara pogueu gaudir de dies tranquils sense ensurts.
Una bona alternativa aquesta dels dàtils, potser la provaré, a veure si els cocs són més saludableS 😂😂

Ptnts
Glòria

Miquel ha dit...

Espero que tu marido ya este o casi recuperado de los problemas de salud, que siempre a todos nos toca en algún momento sufrir.
Y un pastel de categoría con estos dátiles.
Bona setmana
Petons

María ha dit...

Mi querida amiga, cuanto tiempo sim saber de ti, yo tambien he tenido un verano un tanto malillo, me rompi una pierna me han tenido que operar y aun estoy regular, me alegra saber que tu marido esta mejor, y que ese viaje lo pidisteis realizar, Y bueno que decirte de este hermoso pastel, que como todo lo que haces me ha encantado. Mil besicos cielo

La Cuina de l'Olga ha dit...

Un bon pastís per celebrar que esteu tots junts! Desitjo que tot estigui solucionat! Petonets!
Olga

Unknown ha dit...

Un buen pastel, que rico tiene que estar. Me suscribo a tu blog, un beset.

Seguidors