ÍNDEX DE RECEPTES

3 d’octubre del 2022

BRAÇ DE GITANO DE NATA- ANIVERSARI DEL JORDI

Ha estat un cap de setmana molt laborios!!! a la cuina ha estat un no parar... tres pastissos per a dues personetes moooolt estimades!!! els meus amorets, les meves estrelletes Jordi i Gael, que han fet 6 i 2 anyets respectivament!!!. L'estrelleta gran, el Joan, en va fer 7 a l'abril!!
Com sabeu els que em coneixeu, m'agrada molt la canalla i els meus nets no us podeu imaginar com me'ls estimo!!!! en aquest moment són el meu motor... els que em fan tirar endavant  amb alegria, amb ganes de fer-los coses, de jugar amb ells, són els meus amorets!!
Aquest braç de gitano, farcit de nata i decorat amb anissets i xuxes va ser el del Jordi, estava requetebó!!! i ben alegre, com és el Jordi, alegre, carinyós, simpàtic, bon nen, un encant... què us he de dir!!
BRAÇ DE GITANO DE NATA-ANIVERSARI DEL JORDI
Ingredients
4 ous ( a temperatura ambient)
100 g de farina
100 g de sucre
Preparació
Muntem molt bé els ous amb el sucre, fins tenir una barreja blanquinosa i escumosa. Amb moviments envoltants, amb compte de no perdre massa volum, afegin la farina tamisada, Tindrem una safata folrada amb paper de forn, hi aboquem la barreja, amb una espàtula igualem tota la superficie.
Coem 12-15 minuts a 180º, el forn preescalfat, com sempre!!
Només traure'l del forn, l'aboquem sobre un drap net i humit de cuina, traiem el paper de forn amb compte i l'enrotllem, deixem que refredi, si no l'hem de farcir ja, reservem a la nevera, o si no fa calor pot estar a temperatura ambient fins que el farcim.
Muntem la nata, amb sucre si voleu, una o dos cullerades, i jo per a que aguantés la nata vaig posar un estabilitzant, de Dr Oetker, que ajuda a que no baixi i no fassi aigua.
Un cop farcit fem la cobertura:
Per fer la cobertura per a que s'enganxeixin els anisets, vaig fer una glaça: 200 g de sucre llustre, 1 clara d'ou, 1 cullerada o dos de llimona, tot molt ben remenat, si queda molt, massa espessa, afegim una mica d'aigua.
Jo ho vaig fer amb la TMX, sucre, clara i suc de llimona al got, batre 20 segons a velocitat mitja, hem d'aconseguir una textura fina i homogènia per a poder cobrir el braç.
Cobrim i en una plata o paper de forn escampem els anissets, que quedi cobert bé, i hi enrotllem el braç.
Deixem que s'assequi i reservem a la nevera. 

Seguidors