ÍNDEX DE RECEPTES

3 d’abril del 2024

MONA DE PASQUA 2024

 

Com cada any no ens va faltar mona!!! Aquesta és la que ens vam menjar, el peques de la família la tenien de xocolata, és el què els agrada!!!
Un pa de pessic de xocolata, ametlla i "Micados" per a simular un niu, i com no, dins del niu ple d'ous de xocolata! La gallina i el ous més grossets, sense embolicar, els vaig fer jo! aquest any es van desemmotllar la mar de bé!
Aquest any Setmana Santa ha caigut molt aviat... a finals de març, i l'Anna, la meva filla petita, va bufar els seus 32 anyets!! Va tenir força ajuda!! Així que la mona va tenir doble celebració!!
MONA DE PASQUA 2024
Ingredients
350 g de farina de rebosteria
50 g de cacau pur en pols
3 ous (a temperatura ambient)
150 g de sucre
Un sobre de llevat tipus Royal
120 ml d'oli
220 ml de llet (a temperatura ambient)
Per a decorar:
Crema de xocolata (tipus nutella)
3 caixetes de Mikados
Ametlla en bastonets (torrem una mica si són crus)
Ous de xocolata
Motlle de 22 cm amb forat al mig
Preparació
En un bol gran posem els ous amb el sucre i batem fins a triplicar el volum, hem d'aconseguir una crema blanquinosa. Afegim a fil l'oli, continuem batent fins integrar-lo, afegim la llet i fem el mateix.
En un bol barregem la farina, el cacau i l'impulsor, jo també hi poso sempre el pessic de sal!. Aquesta barreja l'afegim a la dels ous i batem bé fins a tenir una barreja homogènia.
Engreixem el motlle, hi aboquem la barreja qiue hem preparat i coem 40-45 minuts a 180º, forn preescalfat.
Passat aquest temps punxem el nostre pessic per saber si el tenim cuit!
Traiem del forn, deixem que perdi una mica de temperatura i desemmotllem, deixem refredar d'amunt una reixeta.
Quan ja es ben fred el decorem, com em va quedar molt alt el vaig obrir per la meitat longitudinalment, vaig fer un almívar t/t (50 d'aigua+50 de sucre, bullir 2-3 minuts) i vaig pintat el pessic per a que fos ben humit! Vaig farcir-lo amb melmelada de préssec. Un cop muntat el pessic, pintat i farcit, repartim crema de xocolata per tota la superfície, no cal posar-ne una capa gruixuda..., una capa fina.
Trenquem els micados, en punxem trossets i la resta anem cobrint tot fent el niu. Dins el forat posem ous de xocolata, la resta la guarnim com ens agradi!!

Els meus tresors!!!

Seguidors