6 d’agost de 2010

COCA D'ALBERCOCS

Els dies que vaig fer de vacances al juliol i que uns quants els vaig passar a Isona, van ser uns dies de relax total ! però ja veieu que hi havia temps per a tot, per caminar, piscina, llegir, cuinar... Gairebé tots els dies vaig anar a dinar a casa del meu germà Agustí, per tant, s’havia de col•laborar i com no, de les postres o la llaminadura final del dinar, n’era jo l’encarregada!

La recepta la vaig traure de “la malla.cat”

COCA D’ALBERCOCS

Ingredients
½ kg d’albercocs (més o menys)
4 cullerades de sucre morè
Mantega

3 ous
3 gots de farina
2 gots de sucre
1 got d’oli
1 got de llet + una mica més
Pell de llimona ratllada
1 sobre de llevat (Royal)

Preparació
Rentem i traiem el pinyol als albercocs.
Preparem el motlle, millor si és dels que desemmotlla fàcilment. L’untem tot amb mantega, repartim el sucre morè per tota la base, anem col•locant els albercocs de manera que ens quedi la base coberta. Coem a 180º uns 10-15 minuts. Deixem refredar
En un bol gran posem tots els ingredients, els batem bé amb la batedora elèctrica, si no en tenim amb la manual. Aboquem aquesta barreja per damunt dels albercocs i coem a 180º durant uns 45 minuts.
Per saber si ja està cuit, punxem la part del pa de pessic, si surt sec, ja està cuit.
Deixem refredar i desemmotllar.

10 comentaris:

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Una altre temptació, miro cap a una altre banda o ho acabaré fent.
Avui he publicat la melmelada de llimona.
Petons.

Xavier ha dit...

Uaaaaa! M'encisen els albercocs!

Teresa ha dit...

Als que ens agrada cuinar i també menjar... tot són temptacions! A mi tmbé m'agraden molt els albercocs, llàstima que la temporada es curteta!
bon cap de setmana!

starbase ha dit...

Boníssim així tiups Tatin. Aquests albercocs criden moltíssim :)

mercè ha dit...

La idea de coure primer els albercocs està molt bé!.Vaig fer una coca semblant però va anar tota la fruita cap avall...Bon cap de setmana.

Mª Ángeles ha dit...

Hola Teresa. Te he conocido a través del blog de Ana, LA COCINERA DE BÉTULO, y me ha encantado pasar por aquí.
Este bizcocho o pastel tiene una pinta excelente, esponjoso y sabroso.
Saludos desde Málaga.
Mª Ángeles

María ha dit...

he caído por casualidad en tu blog,a través de la cocinera de betulo, y que coca más rica. Me voy a dar una vuelta por tus recetas. Un saludo

La cuina vermella ha dit...

Oooh, és preciosa, ens encanta, llueix divina aquesta coca!!

MaryLou ha dit...

Nena, qué bona!!!! aquesta també me l'apunto!!!
Petonets

Teresa ha dit...

Starbase, la tatin i les tarte invertides amb aquestes fruites queden molt bé!
Mercé, queda molt bé la presentació, però el pa de pessic amb la fruita queda boníssima!
Mª Angeles, Maria, me alegra vuestra visita, ahora os hago yo una! encantada de conoceros!
Gràcies vermells i Maria!
petons

Seguidors