El gaspatxo és la sopa freda per excel•lència ! Tradicional del sud d’Espanya i també de Portugal (gaspacho), i mundialment conegut i apreciat. Fet a base d’ingredients crus ens permet fer-ne multitud de variacions segons els gust, hi ha qui no posa pa, jo mateixa, a qui li agrada més fort de vinagre, més d’all, més espès, més clar...
En dies calorosos d’estiu ens va molt bé tenir-ne de preparat i encetar un dinar amb aquesta sopa ben fresqueta!
GASPATXO
Ingredients:
- 1 kg de tomàquets madurs
- Un pebrot verd (no massa gran)
- Un trosset de pebrot vermell
- Una ceba tendra (mitjana)
- Un gra d’all (si us agrada que es noti més el gust d’all, poseu-ne 2)
- Un cogombre
- Un bon raig de bon vinagre (blanc) (jo li vaig posar de poma)
- Un bon raig d’oli d’oliva verge
- Aigua (depenent de si us agrada més o menys líquid)
- Sal i pebre (al gust)
Preparació:
Rentem ben nets tots els ingredients, traiem les llavors i les parts blanques dels pebrots, i pelem el cogombre, també traiem la part central de les llavors, els tomàquets ben nets i tallats a quarts, no cal pelar-los perquè desprès colarem. Posem totes les hortalisses al vas de la trituradora, si no en tenim ho fem amb el pimer, tirem un raig d’aigua per ajudar a que es trituri millor, afegim el raig de vinagre, la sal i el pebre, i anem afegint aigua fins que tinguem la textura que ens agrada, penseu que com que la passarem pel colador xinès, quedarà més clara. Un cop l’hem tastat i ja la tenim al nostre gust, la colem i amb l’ajuda d’una cullera l’anem fent passant tot. Reservem en un bol tapat a la nevera.
Servim ben fresquet, acompanyat de tots els ingredients fets a dauets, per sobre un raig d’oli i un polsim de pebre. També el podem acompanyar amb dauets de pa fregit.
5 comentaris:
Un plat molt refrescant per combatre la calor.
La melmelada de llimona, de les millors que he tastat, a veure si entre demà i demà passat la pujo al blog. Gràcies de nou.
Petons.
M'alegro que t'hagi quedat bé i t'hagi agradat la melmelada!
la feina té bona recompensa!
petons!
Qué bo el gaspatxo!!!! jo he anant variant la recepta original amb el temps. Tampoc li poso pa, ni ceba.
Qué refrescant i alhora nutritiu!
Petonets
A casa si que porta pa i ceba, tot i que no molta per a que sigui suau. Però es clar, amb el gaspatxo ja se sap que a cada casa...
Teresa,
Res a afegir a la presentació que en fas, ho resumeixes amb gran precisió.
A l'estiu sempre ve molt de gust.
Jo particularment sóc dels que no hi poso mai pa fregit.
Una abraçada.
Publica un comentari a l'entrada