20 de gener de 2011

GELAT DE XOCOLATA

Aquest Nadal hem van regalar un llibre de rebosteria per a Thermomix, bé, vaig deixar caure que m’aniria bé..., i va caure!. Només l’havia fullejat, però d’entrada aquest gelat em va agradar... ja sigui perquè era un gelat, que m’agraden... o per la xocolata...que encara m’agrada més. Em va cridar l’atenció que portava poc sucre, i llet en lloc de nata, com normalment els he fet i que sembla ha de ser més greixós. Vaig pensar que no seria tant calòric ... i una bona manera d’acabar el dinar del diumenge que sempre és més suculent...

Va quedar un gelat molt bo, amb el punt just de xocolata, ens va agradar tant als molt xocolaters, com als no tant xocolaters. Jo vaig posar xocolata Valor, cacau pur en pols, i ja dic, va quedar molt bo!
GELAT DE XOCOLATA
Ingredients
- 4 rovells d’ou
- 120 g de sucre
- 35 g de xocolata, pot ser blanca, negra, amb llet...(jo vaig posar-la de la Valor, en pols)
- 500 ml de llet (millor sencera)
Preparació:
Pesem tots els ingredients i els posem tots en el got de la TM, . Programem 8 minuts a velocitat 7, temperatura 90º. Acabat el temps, aboquem la barreja en un bol i posem al congelador. Cada mitja hora aproximadament, hem de remenar-ho amb una forquilla, ho farem tres o quatre vegades, perquè no cristal•litzi i resulti un gelat ben cremós!
De manera tradicional no se dir-vos , perquè no l’he fet mai, i com que porta llet en lloc de nata, no us puc assegurar que batent amb un altre tipus de batedora elèctrica, i la llet tèbia, donaria bon resultat.

11 comentaris:

Miquel ha dit...

Bueno tu ves haciendo recetas como esta del libro que yo ya me encargare de copiarlas y con tu permiso disfrutarlas.
Bon gelat y bastante lait que es importante
Peto
miquel

Visc a la Cuina ha dit...

Tens una cullera a mà? Li ficaria ara mateix!

Bon Tiberi ha dit...

Je,je!! Jo també tenc aquest llibre i és fantàstic...Aquest gelat te una bona pinta...mmmm! Un petó, Paula

Gemma ha dit...

M'encanten els gelats, a l'hivern també!!!! Aquest llibre serà molt pràctic, ja ho veuràs ;)

Tast de cuina ha dit...

Os3!!!si ara tingués una culleradetaa..... Mmmmmm
Petonets

Gemma ha dit...

Mmmm, que bó. Jo m'he animat a fer gelats, no n'havia fet mai i ara no hi ha setmana que no en faci.
Una abraçada

MaryLou ha dit...

Qué bo!!! T'ha quedat de profesional!!!
Petonets

La cuina de l'Eri ha dit...

Un gelat de gelateria... i de xocolata, per mi el millor del món! L'autèntic . Petonets,

MªJose-Dit i Fet ha dit...

La thermo és bona per aquestes receptes, el gelat té un aspecte de ser deliciós!!! petonets

Fem un mos ha dit...

No hi a com un bon gelat fet a casa, ara mateix em menjaria un bon plat
Petons

Carme - cocina con sabor ha dit...

Encara en queda? vinc ara mateix! ;)

Petonets i bon diumenge!

Seguidors