ÍNDEX DE RECEPTES

26 de gener del 2011

PLUM CAKE DE POMA I CARAMEL

Aquest cake també el vaig fer per la festa de Sant Sebastià, com que som força colla, vaig pensar que amb el de pastanaga quedaria curta la cosa.. però com que tots portem pastissos, trufes, galetes, vam acabar ben saturats de dolços! Això si, tot boníssim!!!
Un cop fred havia perdut una mica la brillantor de la poma caramel•litzada, suposo que es normal..., llavors vaig fer un almívar TxT, i amb un pinzell el vaig pintar tot, va quedar molt bé! Feia força goigi no en va sobrar gens !! Quan vaig pensar fer la foto del tall, ja no hi vaig ser a temps... s’havia acabat !
Aquesta recepta és del llibre “Reposteria y pasteleria con Thermomix”
PLUM-CAKE DE POMES I CARAMEL
Ingredients
Motlle:
70 g de caramel líquid (el fem o comprem)
2 pomes grans (golden)
2 cullerades de suc de llimona
Motlle de plum cake de 25 x 12 x 7cm
Plum cake
50 g de panses de corinti
30 g de rom
200 g de mantega a temperatura ambient
200 g de sucre
4 ous
150 d de farina de rebosteria
80 g de farina d’ametlla
15 g de llevat en pol (tipus Royal)
Un pessic de sal
1 culleradeta de canyella en pols
1 pessic de pebre molt
1 pessic de clau en pols
Preparació
Preescalfem el forn a 180º
1.El caramel el fem posant sucre ( 100 g) i unes gotes de llimona en una paella o cassó, a foc baix, quan té un color marró fosc (que no es cremi perquè sinó serà molt amarg) el retirem del foc i repartim de seguida per tot el motlle, lateral inclòs. Cobrim la base i laterals amb làmines de poma sucades amb suc de llimona, reservem.
2. En un bol posem a macerar les panses amb el rom.
3. En el got de la TM trossegem la resta de poma i una cullerada de suc de llimona, programem 3 segons, velocitat 4. Reservem en un bol
4. En el got de la TM posem la mantega i el sucre. Programem 30 segons, velocitat 4
5. A continuació programem velocitat 3, sense posar temps, i anem afegint els ous un a un pel bocal de la tapa. Fem baixar amb l’espàtula les restes de la paret del got, programem de nou 5 segons, velocitat 3
6. Afegim la resta d’ingredients, menys les panses i la poma reservada, programem 4 segons, velocitat 3
7. Incorporem la poma i les panses escorregudes i barregem amb l’espàtula.
8. Aboquem la barreja en el motlle, allisem la superfície i li donem uns copets damunt la taula per assegurar-nos que no quedin forats, que tots els raconets quedin plens de massa.
9. Introduïm al forn durant 45-60 minuts. Punxem per comprovar si ja és cuit.(jo li vaig tenir ben bé una hora...)
10. El deixem refredar i desemmotllem quan és tebi.
Perquè quedi més brillant (quan es refreda va quedant mate) podem fer un almívar TxT (50 sucre/50 d’aigua) i pintar-lo amb aquest.
De manera tradicional
Seguim la mateixa preparació per al motlle.
Pel Pum cake seguim:
Punts 1 i 2 igual
Punt 3, piqueu la poma en alguna altra picadora, o bé amb un ganivet a dauets petits
Punt 4, amb una batedora elèctrica bateu els mateixos ingredients, fins a tenir una crema homogènia
Punt 5, afegim els ous un a un, batem amb la batedora elèctrica
Punt 6, afegim la resta d’ingredients, farina, espècies, llevat, i batem bé fins que s’hagin incorporat
Punt 7, afegim les panses escorregudes i els dauets de poma i amb l’espàtula barregem
Punts 8, 9 i 10 igual.

23 comentaris:

Unknown ha dit...

MMmmmmm quina pinta aquest pastís!!!
M'en dones un trosset??

asj ha dit...

Tiene una pinta fantástica así tan jugosito!

besos

dolorss ha dit...

Mare meva... aquest l'imprimeixo ara mateix!!!!!!

MaryLou ha dit...

QUina pinta!!!! no ho he fet mai, però crec que caurà aquest cap de setmana.
Petonets

mercè ha dit...

S'en veuen pocs de cakes amb una pinta tan sucosa...Un bocí,please?...A reveure.

Zeditas ha dit...

Que pinta más buena, no me extraña que no quedara nada

Bon Tiberi ha dit...

Quina cosa més bona!!! Mmmm...sobren les paraules!!

Anònim ha dit...

Quina bona pinta!!! Tinc moltes ganes de fer un pastís de poma, aquesta pot ser una bona opció!

Visc a la Cuina ha dit...

Guapíssim, hauré d'esperar fins el cap de setmana per fer-lo a casa... no sé si podré esperar!

E chef ha dit...

Hola, Lo primero, que foto tan encantadora la de tu imagen!! segundo, tienes un blog increíble y por ello me apunto como tu seguidora, aunque el no hablar catalán ni leerlo como debiera (mi abuelo era catalán de toda la vida, padres, abuelos tatarabuelos etc etc) podría ser un impedimento, el traductor de la barra de google me facilitó la idea, pero me hace mucha ilusión poder hablarlo fluidamente. Bueno y espero que empiece a partir de este momento una bonita amistad.
Besits
Pili
Tu E Chef
tuechef.blogspot.com
PD: sólo mencionarte que me encantaría que visitaras mi blog que aunque lleva poco tiempo le doy tanto cariño que me haría mucha ilusión tenerte como visitante.
PD2: quería avisarte que el traductor de la gencat no funcionó cuando active la traducción del español.

starbase ha dit...

Ostres, un pastís humit i generòs. Aquest és dels meus.

Felicitats Teresa, ara mateix crec que em menjaria tot sencer el que tens a la foto XDD

Gemma ha dit...

M'encanta aquesta recepta, amb tota la poma al voltant queda molt vistós. I ja saps que quan les postres porten fruita m'encanten!

Teresa ha dit...

Us animo a que el proveu, un cop tenim el motlle preparat la resta es fa sol! Us recomanao que un cop fred feu el bany d'almívar, quedara super brillant, a banda que també li donarà humitat.
Els pastissos amb fruita queden molt vistosos i queden molt bons, normalment agraden tothom. Gràcies el comentaris´ens animen!
petons!

La cuina de l'Eri ha dit...

Oh! Espectacular. Encara que no tinguem la foto del tall ... ja em puc fer a la idea! petonets,

Miquel ha dit...

me gustan este plumcakje de poma i caramel
peto
miquel

SUSANNA ha dit...

HOLA TERESA, GUAPA TU

EN PRIMER LLOC DESITJAR-TE UN BON ANY, PLE DE BONS MOMENTS I BONES RECEPTES PER COMPARTIR,....JE,JE

LA VERITAT ES QUE AQUEST PASTÍS QUEDA MOLT BO, A MI TOT EL QUE PORTI POMA...HUMMM, EL LIBRE QUE COMENTES ES MOLT BO, VERITAT ?

MIL PETONETS I FONS AVIAT, SUSANNA

La Taula d'en Bernat ha dit...

Mmmmm!!!! M'encanten les receptes amb poma! I aquest plum cake t'ha quedat espectacular. M'has fet venir ganes de fer-lo (i de menjar-lo, clar!)

Petons!
La Taula d'en Bernat

garlutti ha dit...

Hola es mi primera visita ...que pastel de manzana tan estupendo fantastico ...me encanta la forma diferente de hacerlo ...Saludos desde mi blog ..MARIMI

Ingrid ha dit...

Un plum cake exquisit!! t'ha quedat molt bonic i a més a d'estar de vici amb la combinació de la poma i el caramel.
Molts petonets i bon cap de setmana

Cristina ha dit...

Déu n´hi do! quin tros de cake!

Joan Benlloch ha dit...

Que cosa tan rica i que bé em vindria ara amb un cafè amb llet. Enhorabona

xisca ha dit...

Fa una pinta boníssima , Teresa. Ja ho crec que no vàres tenir temps de fer la foto . Tant aquest com el de pastanaga fan molta mengera.

El que et deuen estimar tots , eh!!!!

Una abraçada

Mercè ha dit...

Teresa, quina delícia!! I si va volar, això ja ho diu tot. ;)
Petons!

Seguidors