18 de gener del 2011
SOPA DE PEIX
Porto uns dies publicant receptes salades... d'aquestes festes en tenim la carpeta de pendents plena ... a més a més comencem l'època d'estar-nos una mica del dolç... que prou difícil es fa!, així que, si no en vull menjar... tampoc en puc cuinar!!!...
El dia que hem van fer la demostració de la TM, em van fer aquesta sopa, entre d’ altres coses, i ens va agradar moltíssim!!! Queda un sopa requetebona!!! El dia 1 de gener sempre acostumo a fer peix per dinar, sembla que després d’uns dies de menjar carns, ve més de gust el peix. Així que aquest dinar va consistir amb aquesta sopa de 1r plat, i de 2n, el salmó que us vaig ensenyar a l’entrada anterior.
De manera tradicional la farem amb els mateixos ingredients, un cop fem el fumet de gamba, el colem i espremem molt bé els caps, per traure’n tota la substància. Després, feu com tingueu costum per a preparar el brou, que l’afegirem finalment al fumet concentrat de gamba. El que s’aconsegueix amb la TM es traure al màxim la substància de la gamba, et quedes bocabadat del fumet tant gustós que obtens amb els simples caps i pells!
Amb aquesta recepta participo al HEMC 50 d’aquest mes , dedicat a les sopes, i que n’és l’amfitrió el bloc ”Cocina con ängel
SOPA DE PEIX
Ingredients
250 g de gamba vermella (no cal que sigui fresca, si és congelada la descongelem)
250 g de peix blanc, sense espines (lluç, rap, ...)
300-400 g de musclos
200 g de cloïsses
100 g de pebrot verd
100 g pebrot vermell
50 g d’oli d’oliva
130 g de ceba
1 tomàquet madur
1 gra d’all (si us agrada podeu posar-ne dos)
1 fulla de llorer (opcional- a mi com que no m’agrada no li poso)
1 pastilla de brou de peix (opcional)
Sal i pebre (al gust)
Aigua
70 g d’arròs
Preparació
Traiem el cap i pelem les gambes. Reservem les cues netes i els caps i les pells les posem al got de la TM junt amb ½ l d’aigua. Programem 6 minuts a 100º, velocitat 4. Passat el temps, ho colem bé, prement bé per traure tot el suc, i reservem i reservem.
En el got de la TM posem els pebrots, la ceba, els alls i el tomàquet i programem 4 minuts velocitat 10, per tal de que quedi ben triturat, si veiem que amb aquest temps li falta una mica, repetim un minuts més. Afegim l’oli i programem 7 minuts, temperatura varoma, velocitat 1. Afegim el fumet de les gambes, i més aigua fins a tenir un màxim d’un litre i la fulla de llorer. Fem bullir programant 8 minuts, temperatura varoma, velocitat 1. Passat aquest temps el fumet ja bullirà, sinó programem 2’ més, i hi afegim l’arròs i programem 15-20 minuts, temperatura varoma, velocitat cullera (molt important! sinó triturarem l’arròs). Al recipient varoma posem els musclos, les cloïsses i el filet de peix i el col•loquem damunt la tapa del got de la TM, es courà al vapor mentre es cou l’arròs. Quan el temps a acabat, afegim les cuetes de gamba, crues, amb l’escalfor n’hi ha prou perquè quedin al punt de cuites, esmicolem el peix, traiem el musclos de les closques i ho afegim a la sopa. Les cloïsses les posem just a l’hora de servir, senceres.
Deixem reposar uns minuts i servim.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
20 comentaris:
Hola Teresa,
Ja vos enyorava però la feina m'impedia poder visitar-vos. Quina sopa més bona , veig que ja estàs feta una mestra de la thermomix.
Una besada
Hola Xisca!! quina alegria tornar-te a veure per aquí!! què es de tu?? fa dies, mesos que no publiques... que estàs molt atrafegada???Amb la Tm vaig fent... de novata total! però de moment n'estic contenta!!!
Un petonàs!!
Quina sopeta tan bona, em vendria de perles avui per dinar..
Em comvides??
Bessets
http://desdelacuinadelhort.blogspot.com/
M'encanta la sopa de peix, i si a sobre és fet amb una bon fumet de gambes... em torna boja! Jo també m'apunto a un platet per avui ;)
Petonets!
Sandra
La meva sopa preferida! I la del meu pare, per això la faig. De fet és la que sempre faig per Cap d'Any (com tu), però no sé quan publicaré la recepta. Últimament vaig més lenta a publicar i se m'acumula la feina.
El meu pare
No tinc TMX, però no és molt diferent de la teva, llevat que jo no hi poso arròs.
Una sopa de peix ben gustosa i enriquida, calentona aquests dies es posa divinament. Sana i molt bona!
Teresa, Sandra, quan vulgueu sou convidades a la taula de com a casa-res!!! sandra podem fer un
intercanvi, plat de sopa de peix per canalons!!!
Margarida, si que se'ns acumula la feina...que no és poca! què no tens bo al pare? aix... s'han de cuidar!
Gemma, si que en són de bones les sopetes ... i en un dia de fred ... que diuen que en farà!
M'encanta la sopa de peix, i al més peque de la casa que té 2 anyets li apasiona també. Mmmm boníssima, em porto 2 platets per sopar.
Un petonàs
Invitas?...en casa no gusta y a mí es que me encantan..es la mar de tentadora ainnsss que ricaaaa....
Un saludo
Hola Teresa,
el meu sopar d'ahir va ser una sopeta de peix,,, però no tant "enriquida" com la teva. Una recepta perfecte per aquests dies de fred que s'acosten... Petonets,
Hacia tiempo que buscaba una buena receta de sopa de pescado. Es una de mis preferidas. Gracias
Es boníssima jo també l'he fet. Jo sóc una enamorada de la Tx l'hi trobo moltes avantatges, però la de fer el brou amb els caps i les closques de les gambes és inmillorable, excel·lent!!! Petons
Una sopa riquíssima!!!! Ara que comencen els freds segur que la farem sovint!!! Estàs feta una mestra de la Th!!!!
Petonets
Me encanta la sopa de peix y esta con la termomix mas facil todavia.
petons
miquel
Teresa a mi también me prepararon esa sopa y la hago muchas veces pues queda buenísima.
Saludos
Una sopa ben bona, que ens posa les dents llargues als que no tenim Tmx... aisssssssssssssssssss :D
Quina sopa més suculenta, me'n fas venir unes ganes...
La TM fa meravelles amb les sopes...ja només per les sopes i cremes val la pena!!!
I per mostra un botó!!!
Quina sopeta més bona!!!!!
Bona recepta !
Publica un comentari a l'entrada