Aquesta amanida la vam fer en un taller de cuina amb Thermomix. Ens va agradar molt i de seguida vaig pensar en fer-la per la Recepta del 15. En genaral ha agradat, a uns més que a d'altres, a mi particularment m'ha agradat, però reconec que no estem acostumats a aquest tipus d'amanides, i el qui no és de verdures... i crues... li costa encara més. Però bé, hi ha d'haver de tot!
La podem amanir amb maionesa o lactonesa, que ara a l'estiu és més segura, ja sabem el perill de l'ou amb la calor... , amb una vinagreta i fins i tot amb un toc de mostassa ha de quedar força bona!
Segons he llegit, aquesta amanida té el seu origen a l'imperi romà. És un plat d'acompanyament tan de carn com de peix. A Anglaterra durant els anys 1860 deien col slaw quan es referien a aquest plat. Es va introduir a EEUU i s'ha quedat amb aquest nom, coleslaw. Per a nosaltres amanida de col, però li deixarem el nom original...
AMANIDA COLESLAW
(Amb aquestes quantitats en surt força quantitat, jo he fet la meitat per a 8 persones)
Ingredients
3 ous durs
300 g de col (repollo)
300 g de pastanaga
200 g de cogombres en vinagre
200 g d'olives sense pinyol
300 g de col Lombarda
Per a la lactonesa
150 g de llet
1 gra d'all (opcional)
Sal i pebre al gust
400 g d'oli de girasol o d'oliva
suc de mitja llimona (petita)
Preparació
Comencem picant els ous durs, programant 2 segons, velocitat 4. Reservem en un bol
Piquem la resta d'ingredients per aquest ordre :
la col, 5 segons. velocitat 4.
Les pastanagues netes i pelades, 5 segons, velocitat 5.
Els cogombres 3 segons, velocitat 4
Les olives, 4 segons, velocitat 4
La col lombarda, 5 segons, velocitat 5
A mesura que anem picant, anem abocant en un bol gran, el got de la Thmx, no el cal rentar cada vegada.
Fem la lactonesa
Mesurem l'oli i reservem
En el got de la Thmx posem la llet, l'all, la sal i el pebre, programem 30 segons, 37º, velocitat 5
En acabar el temps, programem 3 minuts, 37º, vel. 5 i anem abocant l'oli poc a poc per damunt la tapa, sense traure el cubilet, l'oli anirà caient a poc a poc dins del got. Després afegim la llimona i barregem uns segons més. Podem rectificar de sal un cop ha acabat.
Presentació
Barrejar tots els ingredients, afegim la lactonesa i barregem.
Reservem una mica de cada ingredient i el presentem en una safata amb més lactonesa en un bol, per si algú no ho vol barrejat o no li agrada algun ingredient.
També és una manera molt atractiva de presentar els ingredients que porta l'amanida.
Bon profit!!
21 comentaris:
Ostrees Teresa, aquest ano la coneixia pas i trobo que ha de ser una delícia!!!! Molt original!
Moltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra
dons te d'estar molt bona,l'apunto que ara per el regim segur que em va molt be,petons
Teresa quins colors mes macos te aquesta amanida!!!! tampoco la coneixía i com m´agraden molt prenc nota!!!Petons
No l'havia sentit mai. Jo no sóc de col, però amb aquesta amanideta ja me la menjaria, ja!!
Petons
quants colors! que bonica! i bonissima segur! felicitats!!
A mi m'agrada molt aquesta amanida!!!!!
Petons.
Quina amanida més colorida. I ha d'estar boníssima.
Petons.
Belén.
No he fet mai aquest tipus d'amanida, i això que segur que ens agradaria molt. Me l'apunto, que de cara a l'estiu ve molt de gust i és ideal per variar la típica amanida de sempre!
Quin colorido!!! i quanta hisòria darrera aquesta amanida de crudités!!
Una amanida molt acolorida i per menjar-se-la a cullerades
Petons
Trobo que és una amanida ben original, i com que a casa sí que ens agraden les verdures crues, la provarem!
M'agrada molt la combinació de colors, llàstima que no puc veure el cogombre ni en pintura!
Avui si que tenim amanides per triar i remenar! quins colors més atractius i que bones!!!
Cristina, no si nota massa el cogombre, i donen un toc de vinagre, però pots no posar-ne.
Eri, et confeso que és la primera vegada en ma vida que he comprat col!!! t'ho pots ben creure!!! no la soporto!!!! però com el cogombre, és tot un conjunt que fa que no notis el gust un per un...
Que tingueu bona setmana, que és curteta...!
hola Teresa!!! quina varietat de colors!!! m'encanta la foto on es veuen tots els trossets separats! quin goig que fa!!! molts petonets
M'agrada molt com queda amb tantas coloraines al plat i amb la lactonesa es ideal per la calor que està fent.
Petons.
Que colorido,cuanta variedad,que ricaaaa Merçe :)
Un beso
Teresa que te he rebautizado...perdónnnn!!!!!
Jo sóc molt d´amanides i aquesta entra per la vista per les seves tonalitats però no puc veure la col ni en pintura; Què hi farem!
T'ha quedat una amanida molt variada i acolorida! És ben veritat que hi ha tantes combinacions que no ens les acabaríem mai!
Teresa fantastica amanida multicolor
peto
miquel
Quina amanida taaaan bona! i tan ben presentada.
Publica un comentari a l'entrada