23 de juny de 2011

COCA DE SANT JOAN


En un dia com avui no poden faltar les coques, les Coques de Sant Joan!!! Si proveu de fer-les una vegada, no les tornareu pas a comprar! queden molt bones ! això si, no ens enganyem, porten feina!!! però deprés quan les veus i les menges ... t'oblides de seguida de la feinada!
La massa de la coca de fruites i la de pinyons és la mateixa, recepta AQUÍ , en una decorem amb les fruites confitades (comprades a la Fira de Sant Pons) i l'altra amb sucre i pinyons, si fem crema pastissera podem posar-ne unes tires per sobre i un pinyons, abans de coure-la, queda molt bé, jo no la tenia feta així que l'obriré pel mig i la farciré amb la crema... queda boníssima! La recepta de la crema la trobareu crema pastissera. Veureu que és la mateixa que vaig fer pel tortell de Reis, de fet és la massa de brioix.
La recepta de la coca de llardons, us poso la recepta, me la passat la Dolors, venedora de la Thermomix, no és la típica de pasta de full, tampoc la que de vegades trobem de brioix amb llardons, podríem dir que és un entremig, molt bona!
De manera tradiciona, podeu trobar la recepta AQUÍ. Aquesta la vam fer l'any passat en un taller al Museu de la Xocolata. Queda una coca molt bona!! Ja us diré si la d'aquest anys és més o tant bona... !
Animeu-vos i proveu fer-les un dia qualsevol, que unes bones coques són sempre benvingudes !!!


BONA REVETLLA A TOTHOM !!! i FELICITATS A TOTS EL JOAN I JOANES !!

COCA DE LLARDONS
Ingredients
100 g d'aigua
100 g de llet
200 g de llard de porc ( o si preferiu mantega)
20 g de llevat fresc premsat
1 culleradeta de sal
200 g de llardons
Decoració
Sucre
Pinyons
Preparació
Primer que res triturem els llardons, que posarem al got i programem 10 segons, vel. 4. Reservem
Sense rentar el got hi posem la llet, l'aigua i el llard, programem 1 minut, 40º, velocitat 1
Acabat aquest temps repetim 30 segons, velocitat 2 (sense temperatura). Seguidament afegim el llevat, la farina i la sal (per aquest ordre) i programem 1 minut, got tancat, velocitat espiga.
Passat aquest temps, afegim els llardons i programem 15 segons, got tancat, velocitat espiga.
Aboquem damunt el marbre una mica enfarinat i acabem de barrejar bé. Com que és una massa que porta molt greix, és una massa flonja, i que si fa calor s'enganxa. Va molt bé fer-ne una bola, i en un bom deixar-la una estona a la nevera perque agafi cos.
Dividim la massa en dos meitats. Estirem`per donar la forma posant-la entre paper i paper de forn, així no se'n enganxarà. Quan ja tenim la forma i el gruix d'un cm aproximadament, traiem un paper i col·loquem la coca a la safa ta del forn. L'ensucrem bé i repartim els pinyons.
Coem a 200º, 15-20 minuts segons el forn. Ha de quedar d'un color torradet. Deixem refredar una mica i la passem a una reixeta fins que estigui ben freda.



18 comentaris:

Kui_Netes ha dit...

Teresa,
Que apanyada!!!
Quina pinta fan les coques.
Passa una bona revetlla.
Salutacions.

Mercè ha dit...

Teresa, que puntual!! Amb les coques ja a punt!! T'han quedat moooolt boniques i tenen molt bona pinta!
Petons i bona revetlla!

http://debuencomeryalgomas.blogspot.com/ ha dit...

quines coquesssss mare mevaaa,la veritat que la que mes m'agrada es la de llardons,si em dona temps la faré.petons

Cristina ha dit...

Teresa t´han quedat estupendes i es veuen molt flonjes. M´agradata la palmera de confitura.

Bona revetlla!

Chez Silvia ha dit...

Jo les faig aquesta tarda, a veure si surten maques com les teves!!!petons

el taller de cuina ha dit...

Caram quina mostra de coques! que passeu una bona revetlla!!

Coses de Llàbiro ha dit...

Com les coses fetes a casa no hi ha res!!!!!
Si t'animes al memòries d'una cuinera estem fent recopilació de coques de Sant Joan, només ens has de deixar el teu enllaç.

memoriesdunacuinera.blogspot.com

Bona revetlla!

elsfogonsdelabordeta ha dit...

Quina passada Teresa, t'han qquedat totes fantàstiques!!!! Però quina feinada... nosaltres n'estem fent de brioix farcida de crema i ja ens està portant tot el matí! jejejeje
Petonets i bona revetlla!
Sandra

Teresa ha dit...

Sandra, si que en porten, si, de feina!!! jo ahir tota la tarda a lacuina!!! aixó si, ben perfumada! quina oloreta fan!!! a veure com les trobem avui!
Mercè, vaig aprofitar ahir que tenia festa, tota la tarda a la cuina!!! ja veus quina festa!!!
Ara em falta fer la crema per a farcir la de pinyons... no s'acaba mai!
Gràcies pels comentaris i que tingueu molt bona revetlla!!!

mercè ha dit...

Es nota el teu toc personal a cada coca!, que boniques!.FELIÇ REVETLLA!

Bon Tiberi ha dit...

Teresa, quines coques més maques que t'han quedat!! Segur que estan boníssimes! Petons!

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

T'han quedat molt maques, amb molt bona pinta, quines ganes de començar a menjar les coques.
Petons.

MaryLou ha dit...

Teresa, què xules t'han quedat!!!! jo aquest any no les he fet, l'Enric estava a l'hospital, va sortir ahir a la tarda, i les vam comprar. Res a veure. Per Sant Pere las faré.
Un petonàs!!!

La Taula d'en Bernat ha dit...

Quin bé de Déu de coques, Teresa! T'han quedat estupendes. Jo la de llardons la faig amb pasta de full, però aquesta versió intermitja també té molt bona pinta!

Petons!
Anna

Cristina ha dit...

Quantes coques, jo amb una ja m'he estressat!! Estic amb en Raimon Pibernat que m'ha dit que et coneix i que està fascinat amb els teus postres!

Gemma ha dit...

T'han quedat molt be totes dues!
A casa tampoc poden faltar la de llardons, ni la de crema ni la de fruita. Sant Joan és una disbauxa! Je je je...

Judith ha dit...

hola Teresa! doncs no se amb quina em quedaria!!! quina varietat més bona!!! moltíssimes gràcies per participar! petonets

Anònim ha dit...

hola he intentat seguir la teva recepta i quan de farina s'ha de posar jo he posat 120 gracies

Seguidors