Les coques amb fruita sempre venen de gust, i aprofitant les últimes maduixes i que els kiwis ja són bons, avui he fet aquesta coca ràpida, que ens hem cruspit encara més ràpid del que jo l'he fet!.
La crema és millor fer-la el dia abans, ha d'estar freda, la guardem a la nevera tapada amb film, pel a pel, perquè no se'ns faci una crosta.
Aquesta coca la podem fer amb d'altres fruites, si la fem amb poma l'haurem de coure en cru, és a dir muntem la pasta de full, coberta amb la crema i damunt la poma laminada. Queda molt bona posem el què hi posem!!!
COCA DE CREMA , MADUIXA I KIWI
Ingredients
- una planxa d epasta de full
- maduixes
- kiwis
- melmelada d'albercoc
- 1 fulla de gelatina
Per a la crema pastissera
- 1/2 l de llet
- 4 rovells d'ou
- 100 g de sucre
- 40 g de maizena
- 1 canonet de canyella
- pell de llimona ( sense part blanca)
Preparació de la crema pastissera
En un bol desfem la mazena amb un rajolí de la llet.
En un cassó posem la resta de llet, el sucre, la canyella i la pell de llimona, ho posem al foc i fem arrencar el bull. Traiem del foc i deixem que es refredi una mica.
A banda barregem els rovells i el afegim a la maizena que hem desfet, barregem bé, ho afegim a la llet que tenim templada, remenem, ho colem en un altre cassó i tornem a posar-ho al foc (baix), remenant sense parar, fins que torni a arrencar el bull i espesseixi. Passem la crema en un bol i tapem amb fil, pel a pel (el film a tocar de la crema, ens ajudem amb el palmell de la mà) per evitar que es faci una crosta a sobre, deixem refredar i guardem a la nevera.
Pasta de full
Preescalfem el forn a 200º
Folrem la safata del forn amb paper de forn o silpac, estenem la planxa de pasta de full. Amb una forquilla la punxem , deixant un marge d'un dit a tot el voltant. La coem durant uns 15-20 minuts a 200º. Si veiem que s'infla molt, podem punxar-la una mica, ens interessa que del mig no quedi tant alta.
Un cop cuita la deixem refredar.
Muntem la coca
Repartim la crema per tota la base, deixant el marge d'un dit que no em punxat i que ens haurà quedat més bufat. En posem una bona capa.
Tenim les maduixes netes i sense fulla, Ah, i eixugades!. Les tallem en làmines. Pelem el kiwis i també els fem a rodanxes.
Anem cobrint la crema amb fileres alternes de maduixa i kiwi.
Hidratem la gelatina amb aigua freda durant 5 minuts.
En un bol posem melmelada d'albercoc i l'escalfem una mica al microones, escorrem la gelatina i la posem a la melmelada calenta, remenem perquè es desfaci.
Pintem per sobre la fruita amb la melmelada, ens donarà brillantor a la fruita i també un bon gustet.
17 comentaris:
A mi m´agraden molt fresquetes i pot posar les fruites que t´agradin més!!!petons
Unes postres delicioses.
Teresa,
M'encanta aquesta coca.
Agafo un troset.
Salutacions.
:)
una coca boníssima i plena de vitamines, m'encanta la idea!
salutacions
M'encanten aquestes coques, són tan bones i fàcils de fer!! T'ha quedat de luxe!
Petonets
Sandra
M'encanten aquestes coces de pasta de full amb fruites, queda molt xula.
Petons.
Aquest tipus de coca és molt agraït perquè sempre queda bé i agrada a tothom! A més hi pots posar la fruita que més t'agrada, i decorar-la com vulguis.
Aquestes "quatre barres" t'han quedat fantàstiques!
A casa també ens agraden molt aquest tipus de coques, una bona proposta per a la revetlla!
Aquestes coques de pasade full amb crema i fruites son una delicia. Ben fresquetes ideals ara que ja fa caloreta . ¡¡¡
Petons
Un clàssic que sempre triomfa! I de cara la revetlla de Sant Joan, val la pena anar pensant en les coques que farem ;)
Em pareix força refrescant i estiuenca...
A més, sense gaires calories si no et passes amb el sucre!
Deliciós!
Un coca de sempre que agrada a tothom.
Mira que són senzilletes de fer, vistoses i boooooooooones aquestes tartes, veritat?
PTNTS
Dolça
Teresa crec que al final haurem de fer un d'aquest berenars que dius que t'inspira el bloc.
Una abraçada
Molt bòna y molt refrescant m'agrada la teua coca amb fruita natural.
Te ha quedat fabulosa
Petons
Molt maca aquesta coca. Vaig seguint els teus passos a la cuina.
Bona revetlla!!!
Publica un comentari a l'entrada