A casa nostra els gelats ens van bé tan si fa fred com calor, i ara que els fem amb l'ajuda de la Thermomix, no ens fa pas mandra fer un bon gelat en un tres i no res! queden molt bons i molt cremosos.
Aquest el vaig fer per ahir diumenge, és de crema catalana, boníssim!! Hem de preparar la crema com fem habitualment, la congelem i després triturem, i tenim un gelat exquisit!
GELAT DE CREMA CATALANA
Ingredients (per a la crema)
1/2 l de llet
100 g de sucre
4 rovells d'ou
20 g de maizena
branca de canyella
pell de llimona
Preparació
Reservem un rajolí de llet per a defer la maizena. la resta la posem en un cassó junt amb la pell de llimona i la branca de canyella, fem arrencar el bull, traiem del foc i deixem que perdi temperatura.
En un bol desfem la maizena amb la llet que hem reservat, ho afegim als rovells d'ou i barregem bé. Hi afegim la llet tèbia i remenem perqùe s'integri tot. Colem i coem a foc baix remenant tota l'estona, quan comenci a espessir, retirem del foc. Omplim les glaçoneres i congelem.
Quan tenim la crema congelada, boquem els glaçons al got de la TMX, i triturem durant uns 2 minuts a velocitat progressiva 5-10. el posem en un recipient i el reservem al congelador. El traiem una estona abans de consumir-lo perquè el tinguem ben cremós a l'hora de menjar-lo.
* de manera tradicional, farem igualment la crema, la congelarem, i l'haurem d'anar remenant cada mitja hora al menys 4 vegades, perquè no cristal·litzi i quedi cremós. Si teniu geladora, quan tingueu la crema ben freda, de la nevera, la poseu a la geladora i programeu segons feu habitualment.
14 comentaris:
Quina pinta.... i que senzill que ens ho pintes! M'has fet venir ganes de fer-lo ara mateix, però seré prudent i m'esperaré unes horetes ;)
Petonsss
Ostres, és tan simple com dius? La pinta ho diu tot i amb el que ens agrada la crema catalana segur que el fem!!
Petonets
Sandra
I tant què és fàcil!!!! i tan bo...
Petonets
Ostre, que bo ha de ser!
Una abraçada!
Em guardo la recepta!! Te una pinta increible!
Salutacions.
Fa tems que vull fer gelat de crema catalana i veig que es ben senzill de fer... ja no tinc excusa.
Petonets.
Un gelat molt nostrat i boníssim.
Petons.
Aquest gelat ha d’estar deliciós, passa a gelats per a fer.
Petons
Té una pinta deliciosa, a l'estiu només menjaria gelats! A casa també el fem així, congelada en glaçons i triturada amb la termomix queda super bé! Amb la crema que sobra per st Josep sempre en fem gelat ;)
Ja saps que he acabat l'stage i ja sóc de vacances, així que vinc a desitjar-te bon estiu. Un abraçada i bones vacances!
Teresa, jo no sóc massa de gelats, però el de crema catalana em perd!! I que cremós que t'ha quedat!! mmmm!
El pastís de préssec també et va quedar genial! :)
Petons!
Que cremosidad,es estupendo cómo te ha quedado éste helado ;))
Yo venía a darte las gracias por el comentario en mi entrada, y resulta que me encuentro con esta maravilla de helado! tengo que probarlo!
Teresa, me encantaría que participaras, espero que encuentres ese ratito ;-)
Un beso
Otro helado para probarlo inmediatamente tiene que estar de miedo con su caramelo y todo.
Una pasada.
Saludos
Si demà tinc una estona, el faré, ha de ser una delícia!
Publica un comentari a l'entrada