9 d’agost de 2011

PASTÍS DE FRUITES

La cuina de comacasa-res durant unes setmanetes estarà sota mínims !! No es tancarà, però el ritme no serà pas el mateix! Marxem uns dies a Isona, a descansar, caminar, passejar, llegir, fer vida social de poble, i com no, preparar les melmelades que després tot l’any anem menjant, la de préssec, el préssec en almívar, el cabell d’àngel, conserva de tomates...
Amb aquest pastís de fruita tant acolorit i bo desitgem que passeu molt bon agost! tant els que tingueu vacances com els que ja les heu fet i us toqui treballar!!!, nosaltres ens el vam menjar diumenge, però abans van bufar les espelmes l'Eloi, parella de la meva filla Laura, i la Diana, parella del meu fill Eloi... si, si, no m'he equivocat... fill i gendre Eloi !!!
En retrobem a primers de setembre !!!!
Bon estiu !!!

PASTÍS DE FRUITES
Per a la base-Massa Sablé
300 g de farina de rebosteria
150 g de mantega ben freda, talladeta a daus
1 pessic de sal
70 g de sucre llustre
2 rovells d'ou
1 culleradeta de llevat (tipus Royal)
1 ou per a pintar la massa
Farcit
-  Crema pastissera (AQUÍ TROBAREU LA RECEPTA)
-  Fruites del temps tallades a daus i làmines segons la fruita. Jo vaig posar boletes de meló i síndris, daus de pinya fresca, rodanges fines de kiwi, nabius, groselles i maduixes. Podeu posar les que més us agradin.
Melmelada d'albercoc (préssec)
Una fulla de gelatina
Preparació de la massa sablé
Posem tots els ingredient en el got de la TMX, per aquest ordre. Programem 20 segons, velocitat 6, fem baixar la massa i donem 3 segons a velocitat 6 perquè s'acabi de lligar. És una massa que no cal treballar-la gaire. La posem dins una bossa de plàstic i la reservem durant 15 o 30 minuts a la nevera. Passat aquest temps la posem entre dos fulls de papar vegetal i amb el corró l'estirem, donant la forma rodona, de la mida del motlle. Aquest ha de ser d'uns 28 cm i de poca alçada, va molt bé el típic motlle de la quiche. Folrem el motlle, retirem la massa sobrant, punxem tota la base perquè no pugi en coure-la i la pintem amb ou batut, tota la superfície. La deixem reposar uns 15 minuts a la nevera.
Preescalfem el forn a 180º. Coem la base uns 15 o 20 minuts a 180º. Deixem refredar.
Com que la fruita té aigua, muntem el pastís a l'hora de servir, serà un moment, omplim amb la crema pastissera, i col·loquem les fruites que tenim preparades ben repartides per sobre la crema.
Hidratem la gelatina amb aigua freda, escalfem la melmelada, escorrem la gelatina i la desfem amb la melmelada. Pintem per sobre la fruita, veureu que brillant us queda!!

14 comentaris:

elsfogonsdelabordeta ha dit...

Aquests pastissos són els meus preferits! a casa en vam fer un fa poc i va tenir molt d'èxit!
T'esperem al setembre, bones vacances!!
Petonets
Sandra

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Un pastís que es llueix molt.
Felicitats als Eloi que ja es casualitat.
Bones vacances i que facis moltes melmelades i conserves.
Petons.

MALÚ ha dit...

T'ha quedat perfecte. Besets!!

GEMMA ha dit...

Que bons els pastissos de fruites, t'ha quedat molt bé.Que paseu bones vacances. Nosaltres acabem de passar uns dies a Peramola...
Petonets.

MaryLou ha dit...

Quina pinta més bona!!!! que tinguis molt bones vacances!!!
Petonets

Margarida ha dit...

Un pastís ben bo per a qualsevol celebració! I amb aquests colors, t'ha quedat ben bonic!
Ja és casualitat, ja! Perquè si fos Joan, Pere, Xavier..., però d'Elois no n'hi ha gaires, i a casa teva per partida dole!
Que passis unes bones vacances!
Petons

starbase ha dit...

Molt bones vacances, descansa molt i torna amb molta força al Setembre!! :)

Cristina ha dit...

Quin pastís tan bo i bonic. Moltes felicitats als Elois de les família i que passeu molt bones vacances!

Gemma ha dit...

Quin pastís més bo, espectacular.
Que passeu molt bones vacances i gaudiu molt de tot plegat.
Una abraçada!

Zeditas ha dit...

Te ha quedado genial el pastel, me encantan las tartas con frutas. Nosotros nos vamos el viernes unos días a Mallorca, asi que tendré que poner el cartel de cerrado por vacaciones

Mari ha dit...

Molt maca i molt colorida! Segur que estava per repetir-ne. Que descansis molt!!
Salutacions.

Laube ha dit...

Teresa, esta tartita es preciosa y me encanta con tanta frutita por encima.
Un besoteeeeee

Diana ha dit...

Gracies Teresa.Petons <3.Diana.

Mercè ha dit...

Teresa, molt bones vacances!!
Aquest pastís és dels que més m'agraden i sempre triomfen, oi?
Petons!

Seguidors