ÍNDEX DE RECEPTES

12 d’octubre del 2011

PASTÍS D'ANIVERSARI AMB SORPRESA

Ahir vam celebrar l'aniversari de la Laura, tot i que només hi havia dues espelmes, perquè no se n'amagués cap, li vam recordar que n'eren 35, no fos el cas que se'n volgués amagar algun!!!
Un pastís de mousse de xocolata amb sorpresa, com diu la Gemma de "La cuina de casa" , d'on he tret la recepta, però amb algunes variacions. La base la vaig fer amb galetes de canyella i per sobre una capa de melmelada de taronja. La sorpresa, les profiteroles de nata que porta amagades. La mousse ràpida de fer, però pel meu gust li faltava una mica de consistència, una mica més de gelatina hagués anat bé, l'altra opció és posar-lo una estona al congelador, perquè agafi més cos. El motlle que vaig fer servir també era un pel massa gran, el de 20 cm millor per aquestes quantitats, doncs com veieu les profiteroles fan muntanyeta... Tret de tot això, un bon pastís, ràpid de fer i també de menjar!!! (avui encara estava més bo...!
PASTÍS D'ANIVERSARI AMB SORPRESA
Ingredients per a la base
- 80 g de mantega a temperatura ambient
- 250 g de galetes de canyella (tipus Napolitana)
(també podem fer-la amb cereals (corn-flakers, arròs inflat)
Preparació
Pulveritzem les galetes programant 5 segons, velocitat 5
Afegim la mantega i programem 5 segons, velocitat 5
Cobrim la base del motlle, aixafant i repartint be aquesta barreja, ha de quedar una base compacta.
Per a desemmotllar-lo bé cobrim les parets interiors del motlle amb acetato, (si no en tenim podem fer unes tires amples amb plàstic que tingui consistència, jo ho vaig fer amb tapes d'enquadernar...)
Reservem a la nevera mentre preparem la mousse.
Ingredients per a la mousse
- 4 natilles de xocolata
- 200 ml de nata per muntar
- 4 fulles de gelatina
- 50 ml de llet
- 50 g de sucre
Preparació
Barregem les natilles i el sucre.
Posem la gelatina amb aigua freda per que s'hidrati.  Escorrem la gelatina i la desfem amb la llet calenta i ho barregem amb les natilles.
Semi muntem la nata i la incorporem amb a les natilles, a poc a poc, amb l'espàtula i amb moviments envolvents, de dal a baix.
Col·loquem les profiteroles a la base del motlle que hem preparat, hi aboquem la mousse procurant que les profiteroles quedin amagades.
Reservem a la nevera fins que qualli.
Ingredients per a la cobertura
- 100 ml de nata líquida
- 100 g de xocolata de cobertura
- 50 g de mantega
Preparació
Escalfem la nata líquida. Quan arrenqui el bull l'aboqum sobre la xocolata trossejada i la mantega a trossets.
Barregem bé fins que tinguem una mescla ben homogènia.
Deixem que perdi una mica de temperatura i l'aboquem per sobre la mousse de xocolata que ja tindrem quallada.
Reservem a la nevera fins el moment de servir.
Decorar al gust i servir ben fred de nevera.

PER MOLTS ANYS, LAURA!!!

13 comentaris:

A peu coix. N. Sagués ha dit...

Felicitats a la Laura!
Tenim costum de criticar-nos massa les nostres pròpies elaboracions, crec que t’ha quedat molt bé i segur que molt bo.

Anònim ha dit...

Per molts anys a la Laura! amb un pastís així ja pot estar ben contenta! I enhorabona a la cuinera, que jo també crec que t'ha sortit genial! :)
Petons
Sandra

trifasic de baileys ha dit...

M'encanten els pastissos sorpresa i encara més si porten una sorpresa dins!!! quina pinta noia....bo bo!! felicita a la Laura!! ja no deu quedar ni una molla del pastís!! petons

Chez Silvia ha dit...

Oh! que bo, vaig fer fa temps un de semblant però sesne sorpresa i m´ha agradat la idea, segur que li va agradar molt a la Laura, per cert Felicitats!!! Petons

Gemma ha dit...

Felicitats a la Laura!
És un pastís boníssim i sobretot amb sorpresa ;) Et va quedar genial!
M'apunto la idea de ficar una mica de melmelada sobre la capa de galetes, ha de quedar encara més bo! Això de la gelatina és curiós, a mi em va quedar consistent al punt...

crismas ha dit...

Nunca me he atrevido con este tipo de tartas, te ha quedado preciosa y buenísima!!
Felicidades a la cumpleañera!!
Besos

starbase ha dit...

Doncs jo trobo graciós aquest efecte muntanyeta :)

MaryLou ha dit...

Felicitats a la Laura!!!! un pastís boníssim!!!! no calia possar tan evident els anys, no et sembla? ;-))))
Petonets

Teresa ha dit...

Maria, es que sinó aquests no tant jovens comencen aviat a treure-se'n... ! i que carai, fer anys és prou important perquè se sàpiga!!!,ja, ja, com no són els meus...
No se si us passa, però gairebé sempre hi ha un però...m'hagués pogut quedar millor... En fi, el que importa és que la Laura va bufar i té un pastís més per a la col·lecció, jo diria que n'ha de tenir 35...! Bon cap de setmana a tots/totes

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Amb aquest pastís es difícil amagar l'edat, pero no importa complir anys d'aquesta manera tan dolça-
Felicitats a la Laura.
Petons.

Su ha dit...

Yo me encuentro profiterol escondido en la tarta, y no me importa cumplir, así fueran 70, qué bueno... Un besote.

Visc a la Cuina ha dit...

Un pastís de "dos en uno", què més es pot desitjar! Per molts anys!

ISABEL ha dit...

Aixó si que es un pastís amb sorpresa.
Felicitats
Petons

Seguidors