29 de gener de 2012

SALSA PER A CALÇOTS

Aquests cap de setmana l'he fet llarg, de 4 dies! Amb la Laura hem anat a Sevilla, a fer una visita a la família.
És un regal de Reis que em va fer molta il·lusió, doncs no els veiem tant sovint com ens agradaria. Hem aprofitat per estar amb ells, amb els nebots, nebodets i cunyada. Com omplen la casa la canallona! quin salero té la Martina a més de guapa i simpàtica i el petit Pere Carlos guapo, simpàtic i sol de nen, de moment... perquè encara no camina! En fi, que hem vingut enamorades d'ells!!
Com no he fet res a la cuina, us poso la recepta de la salsa pels calçots que vaig fer la setmana passada. La recepta que us poso és la que faig habitualment, adaptada a la TM. Ja sabeu que de salses pels calçots n'hi ha moltes, gairebé cada casa té la seva!  Va quedar molt bona! Si en sobra, aprofiteu-la per a acompanyar tant carn com peix o pasta, hi queda boníssima!
SALSA PER A CALÇOTS
Ingredients
(per a 4-6 persones)
sal/pebre ( o trosset de bitxo)
1 cabeça d'alls (escalivats)
1 all cru
100 g d'ametlles torrades i pelades
30 g d'avellanes
4 tomàquets madurs escalivats
Oli d'oliva (el que admeti, aprox. uns 250g)
1 llesca de pa sec i torrat, mullat amb vinagre
La polpa de 3-4 nyores
Preparació
Posem le nyores en remull amb aigua bullint. Amb l'ajuda d'una cullera rasquem la polpa i reservem
Escalivem al forn, només amb gratinador,els tomàquets i la cabeça d'alls tallada pel mig (desprès ens anirà més bé per a taure'n l'all, amb una cullereta)
En el got de la TM posem le ametlles i le avellanes, programem 10 segons, velocitat 7
Afegim la polpa de nyora, el pa torrat i sucat amb vinagre. Programem 10 segons, velocitat 7. Si veiem que no està prou triturat repetim.
Afegim 30 g d'oli, els alls i els tomàquest escalivats, (pelats i sense llavors) la sal i el pebre o trosset de bitxo. Programem 5 segons, velocitat 5. Amb l'espàtula fem baixar les restes de la tapa i de les parets del got.
Amb el cubilet posat programem  a velocitat 4 i anem tirant l'oli a poc a poc damunt la tapa, sense programar temps, fins que tot l'oli s'hagi incorporat. Si veiem que la salsa queda massa espessa, afegim més oli.
* de manera tradicional
Un cop tenim les ametlles i avellanes picades, posem tots els ingredients en el got de la batedora eléctrica, i triturem fins a tenir la textura que ens agradi.

          SEVILLA!!
Ja estan assajant els passos de Setmana Santa pel carrer! Amb el mateix pes que portaran llavors, si us hi fixeu porten els pes en bigues!! i marcant el pas a toc de crit! una passada!!
Aquesta plaça, Plaza del Salvador, és el punt de trobada de les 12 del migdia per a beure una bona cervesa, menjar unes olives i una bona paperina de patates!!! boníssim!!

15 comentaris:

dolorss ha dit...

Carai 4 dies que be, i a Seviila. T'ho mereixes, dis que si.
La salsa, bonissima.

Petons

Els fogons de la Bordeta ha dit...

El que donaria jo per 4 dies a Sevilla... o a on sigui! jejejeje
La salseta me la menjaria a cullerades, com m'agrada!
Petons
Sandra

Gemma ha dit...

Ostres, quina sort aquest viatget a Sevilla... Un bon regal de Reis!
La salsa de calçots m'encanta, quina sort que ja estiguem en temporada ;)

Roser ha dit...

SEgur que has disfrutat a Sevilla!! A mi la salsa de calçots m'encanten, ara, els calçots els detesto! així que em quedo amb la teva salseta..jeje petonets

starbase ha dit...

A mi la setmana santa ni fú ni fà (més aviat fa, i sí, el raro soc jo).
Però aquesta salsa de Calçots i Sevilla com a tal m'encanten. Per cert que al títol posa 'calcos' en comptes de calçots ;-P

Teresa ha dit...

Gràcies Òscar, encara em durava la ressaca!!! També sóc de "fa" pel que fa a la Setmana Santa, però veure-ho una vegada està xulo! es que ho viuen tant!
Sevilla per a mi és molt especial!

Miquel ha dit...

cuatro dias son cortos para dar una vuelta por Sevilla,que siempre merece la pena,y si es para ver ademas a la familia entonces ya no da tanta pena estar con ellos lo recompensa todo.
Buena salsa como bien dices cada uno tiene su salsa poero la base es iguasl y siempre es muy buena esta salsa
peto

El Oteador de los Mercados ha dit...

Ja estic prenent nota. El 2011 ho comencem menjant calçots... aquest any portem retard i caldrà solucionar-ho.

Cristina ha dit...

Olé tu...calçots i Sevilla, per què no?

Chez Silvia ha dit...

Sevilla tiene un color especial!!!!!!....com diu la cançó, que maca és!!! i la salseta que bona que és!!!Petons

Cuinera ha dit...

Que delicia! esto es un pecado!, Un besito

Fem un mos ha dit...

Caram quatre dies a Sevilla i amb la família, fantàstic.
Uns bons calçots amb una bona salsa con aquesta i a gaudir
Petons

Sílvia ha dit...

Ostres!!! Tens El nom del blog molt semblant al meu!!! I també va de cuina!! Ara m'hi faré una passejadeta!!

Alfons ha dit...

a casa ens encanta aqueta mena de salsa--la fem sense bitxo, peró el proper cop ho proposaré m'agrada la idea ... ja t'ho diré

Miguel Hinojosa ha dit...

Una muy buena receta que hay que tener a mano en estas semanas que empieza la temporada de Calçots.
Un beso y feliz semana
Miguel
lareposteriademiguel.blogspot.com

Seguidors