ÍNDEX DE RECEPTES

4 de gener del 2012

COCA DE CREMA I FRUITES

Les postres del primer dia de l'estrenat 2012 van ser aquesta coca plena de colors i sencilla, però, boníssima! La veritat es que va venir molt de gust després d'uns quants dies, que ja es porten, de menjar, beure i anar picant torrons...La podem fer amb qualsevol fruita, per aquesta ocasió van ser una mica especials i diferents,  móres, groselles maduixetes silvestres, gerds, nabius, raïm (granets petits)... 
COCA DE CREMA I FRUITES
Ingredients
Una planxa de pasta de full
Fruites variades
Sucre llustre
Crema pastissera
Melmelada (en aquest cas vaig posar-la de mango)
1 fulla de gelatina (neutra)
Per a la crema pastissera
½ l de llet
125 g de sucre
40 g de maizena
4 rovells d’ou
Pell de llimona
Canó de canyella
Elaboració
Primer farem la crema pastissera. Reservem una mica de llet, la resta la fem bullir amb la pell de llimona (sense gens de part blanca), i el canonet de canyella. Deixem refredar.
A la llet que hem reservat hi desfem la maizena, hi afegim els rovells d’ou i barregem, ho afegim a la llet tèbia i infusionada amb la canyella i la llimona i que ja tindrem tèbia, barregem bé. Colem i posem en un altre cassó, coem a foc baix i sense parar de remenar fins que comenci a espessir-se, retirem del foc i continuem remenant, veureu que es va espessint. L’aboquem en un bol, tapem amb film pel a pel, i deixem refredar.
Si quan la teniu al foc veieu que es vol tallar, és perquè té massa escalfor, llavors, retireu el cassó del foc remeneu enèrgicament i tornem a posar al foc.
Amb la pasta de full fem un rectangle, a més a més faig una tira  d'un dit d'ample per a cada costat, que uneixo amb la base amb ou batut, d'aquesta manera ens quedarà tot el voltant més alt, ja que hi haurà doble pasta. Punxem la base perquè no pugi. Coem durant uns 20 minuts a 200º. El forn preescalfat a 220. Quan ja està cuita i ben roseta, la deixem refredar damunt d'una reixeta.
Un cop tenim la base i la crema fredes, muntem la coca. Omplim la base amb crema, allisem amb una espàtula o ganibet. Repartim ben col·locades  les fruites per sobre la crema.
Empolsinem amb el sucre lluste.
Si volem que les fruites brillin més, desfem la gelatina hidratada amb una mica de melmelada calenta, i pintem per sobre les fruites.
         Porteu-vos bé.... i que els Reis siguin molt generosos!!!

9 comentaris:

Lo forner de Ponent ha dit...

nyam nyam! bon reis!

Roger

Anònim ha dit...

És d'aquells postres que sempre venen de gust!! Una coca fantàstica i plena de colors!
Petonets
Sandra

Helena ha dit...

Aquest tipus de postres triomfa amb la meva família i em penso que ningú dirà que no. A més vé de gust a tota estació de l'any! T'ha quedat preciosa amb tant de color ;)

anirac ha dit...

quina presentació! que maca!

El plat blanc ha dit...

Una coca preciosa!! La combinació de pasta de full, crema i fruia fanàsica i acompanyada dels colors un 10.
Una abraçada

QUIMA ha dit...

Fantastica aquesta coca. !!! Amb aquest ingredient sempre quesdes bé!!
Petons

Unknown ha dit...

unes estupendes postres per celebrar la vinguda del 2012!! coca sencilla de fer i dintre del que cap, sana!!

trifasic de baileys ha dit...

Aquest postre es impresionant! m'encanta i és tant facil de passar...petons i bons reis!

starbase ha dit...

Més color i alegria no pot transmetre aquesta coca!! Visca!! i molt bon any, que és el que sembla que ens digui :)

Seguidors