En aquesta època de l'any el musclo està en tot el seu esplendor! a casa començo a fer-ne per la revetlla de Sant Joan, i és un plat que repeteixo durant l'estiu. Com que són tant bons no els cal massa floritures, un sofregit, i poca cosa més, això si, feu-los alegres, que piquin una mica ... és la seva gràcia!
Bé, a veure si a partir d'ara tornem a agafar la línia de publicar cada setmana...encara que venen vacances i es fa més difícil, però ho intentarem. Ja hem acabat les reformes, que tot i que han anat força ràpid, es fa una mica pesat i ja tenim ganes de que la cuina vagi a tot gas! He fe fer una foto perquè vegeu la cuina tant xula que ens ha quedat!
Es calcula 1 kg per persona, si és com a plat, si és com a entrant o per un pica pica amb mig kg en teniu prou, encara que són de bon menjar i si agraden no ve d'un!
MUSCLOS A LA MARINERA
Ingredients
- 4 kg de musclos (de roca o gallecs, una potser més gustosos i petits, els altres més plens i molt bons)
- 1/2 got de vi blanc
- Una ceba mitjana
- 1/2 kg de tomàquet triturat i fregit- Mercadona en té un que hi va de perles, no es del tot triturat i molt bo-
- 2 grans d'all
- Julivert
- un bitxo (guindilla), petit, dels secs (traiem les llavors, que és el que fa que piquin moltíssim)
- pebre negre molt
Preparació
Netegem bé els musclos rascan una mica la closca i traiem les barbes, per a fer-ho heu d'agafar-les amb un ganivet i estirar-les en la mateixa direcció, es a dir, no fent-les pujar i estirar doncs d'aquesta manera feu que el musclo es desenganxi de la closca i quan sobri estarà solt.
El renten amb aigua tèbia i el posem en una olla amb uns grans de pebre negre, unes branques de julivert i mig got de vi blanc. Tapem l'olla i coem fins que estiguin tots oberts. Un cop cuits, reservem una mica d'aigua separem les meitats i reservem.
Tallem la ceba en juliana, o en daus ben petits, sofregim a foc lent, selem un pel per a que deixi anar l'aigua i quedi toba més aviat. Quan ja està rosseta hi afegim l'all picat petit, donem unes voltes, incorporem el tomàquet i el bitxo i deixem que faci uns minuts xup xup, podem anar regant amb una mica de suc dels musclos. Afegim els musclos i el julivert picat, jo hi afegeixo una mica de pebre molt, tapem i deixem uns minuts perquè agafin el gust del sofregit. Amb la cassola tapada sacsegem perquè es barregin bé tots els ingredients.
Feu-los una estona abans de menjar, estaran més gustosos!
Per a sucar-hi pa!!!
14 comentaris:
uns musclos bonisims
Amb bitxo! Jo sé d'un que es lleparà els dits...
Que buena pinta que tienen!! Bss
Tu ho has dit, per sucar-hi pa. M'encanten els musclos de qualsevol manera i amb aquest punt picant son un vici, ho que em fa més mandra es netejar-los, pero val la pena.
Quand tinguis temps passam la foto del taller dels ossets per mail: anabdn007@hotmail.com
Petons.
A casa ens encanten els musclos, però a les nenes sobretot només al vapor amb una micona de maionesa.
Jo sóc més de marinera, però....
Certament el tomàquet sofregit casolà del Mercadona és molt bo.
que bons que son!! per mi cuits al vapor ja en tinc prou, però amb una bona salsa pesto també m'encanten....be, m'agraden de totes les maneres possibles! com la teva!! petons
Uf Teresa, m'has tocat el cor! No hi ha setmana que a casa no faci musclos, és que m'encanten! I sobretot perquè no cal ni forquilla ni ganivet... hehe. Reconec que tiro a lo fàcil, al vapor, però amb una mica més de paciència es poden fer delícies marineres com les teves... potser que faci honor al meu nom, jo també? hi hi. Petons
Jo ves per on, amb els musclos he sortit minimalista: al vapor i llestos. Però vaja, que també m'agraden a la marinera ehhhh :D
Que ricos!, me gustan muchísimo!!! besotes
I que venen de gust amb un vinet blanc fresc!
El toc de picant és la gràcia, com bé dius.
Un plat de musclos molt bo.
Petons
Encara no he esmorzat, i veient aquest plat tan sucoset, ja m'apuntaria a menjar-me uns quants musclos com aquests!
M'encanten els musclos ..probare la teva recepta.
petons
Què bons, Teresa! a mí m'encanten encara que sigui solament al vapor amb llimona o maionesa! però així amb salseta i sucant pa... ummmmm!!!
Espero les fotos de la teva cuina nova!
Petonets
Publica un comentari a l'entrada