A l'Espai Consum - Bonpreu, el Pep Nogué ens va preparar unes sopes fredes a quina més bona!! com que feia calor i estaven ben fresquetes, un cop va rribar l'hora de provar-les, no van durar massa temps a la taula!! ens van agradar molt!!
Com va dir-nos el Pep, aquesta sopa de poroo i poma s'assembla molt a la vichyssoise, però amb un gust afruitat per la poma. , podem decorar-la de diferents maneres, també hi vas molt bé servir-la amb avellanes picades i un raig d'oli d'oliva verge. El mascarpone li dóna el toc làctic que suavitza la sopa.
Us recomano que la feu i sorprengueu amb aquesta sopa freda, segur que us felicitaran!!
SOPA DE PORRO I POMA REINETA
Ingredients
1 pastanaga
1 branca d'api
1 patata
2 cebes tendres
1 manat de porros
100 g de mantega
4 pomes reineta (o golden, si ara no trobem reineta)
el suc de mitja llimona
100 g de mascarpone
sal
porradell picat per a decorar, o daus petits de poma
Preparació
Pelem la pastanaga, una ceba i la patata. Tallem les verdures a rodelles juntament amb l'api i posem en una olla amb 1 litre d'aigua freda. Bullim una mitja hora, colem i reservem.
Posem la mantega a fondre en un a cassola.
Tallem la ceba i el porro. Tallem en juliana fina i posem a la cassola amb la mantega. Deixem ofegar lentament sense que agafi color.
Mentres tant, pelem les pomes, traiem el cor i tallem a rodelles fines. Les posem en un bol amb aigua i el suc de llimona, per a que no s'oxidi.
Quan la ceba i el porro hgi perdut la tendresa, incorporem la poma, donem unes voltes i hi incorporem el brou vegetal. Deixem coure uns minuts.
quan ja ho tenim cuit, afegim el mascarpone, triturem molt bé, si voleu passe-ho per un colador xinés (quedarà una textura més fina). Jo la vaig triturar amb la Thermomix, 3 minuts, vel. progressiva 5-10.
Posem a punt de sal.
Deixem refredar a la nevera.
Recomanacions:
* L'hem de servir ben freda, es nota més el gust de la poma, si la serviu tèbia notareu que predomina més el porro)
* Quan tritureu, si hi posseu uns glaçons de gel, ajudarà a que el triturat sigui més fi, alhora que ja la refredarà.
Classe de sopes fredes amb el Pep Nogué
11 comentaris:
Qué suerte lo de las clases de cocina y la crema tiene que estar deliciosa.
besos
Què bona!
me gusta esa combinacion con manzana riquisima
Amb poma i mascarpone! M'ho apunto!
Marta
No només la poma, el mascarpone també fa que quedi molt suau, contrastan amb la poma.
Ben fresqueta s'ha de menjar ben de gust.
Petons.
porro + poma?? genial!!
Teresa cielo que sopa mas original y rica, me ha gustado mucho ese toque de manzana esta estupendo. Besicos
Aixxx com m'agrada en Pep Nogué!, i que bé et surt tot a tú Teresa!, aquesta sopeta té un coloret que enamora!, i té un aspecte de suavitat espectacular...Una abraçada!
quina sopa més bona ara per l'estiu!
Què bona, Teresa! En Pep sempra fa receptes tan fàcils i espècials! oi?
Petonets
M'encanten les sopes fredes, ia questa amb el mascarpone i el toc de la poma... ha de ser boníssima!
Publica un comentari a l'entrada