ÍNDEX DE RECEPTES

24 de gener del 2013

APERITIUS ( del dia de Sant Esteve))

Una mica tard, però els podem fer per a qualsevol diumenge, aquest van ser els aperitius del dia de Sant Esteve, la veritat és que els vam trobar tots boníssims! algun  ja l'he repetit i tot!
1. Aquest primer aperitiu va resultar una mosegada dolça i salada boníssima! Molt fàcil de preparar: una torradeta de pa amb panses, boníssimes, amb codonyat (fet a casa recepta   ), formatge de cabra i una anxova de l'Escala.

 2. Uns rotllets, obra del Pep Nogué, excel·lents, ja sigui com a tapa o bé sense tallar-los l'acompanyem amb una amanida d'enciams variats, i tenim un entrant o primer plat.
ROTLLETS DE SALMÓ, MANGO I RÚCULA
- Salmó fumat tallat a làmines fines
- Mango tallat en juliana
- Rúcula
- Salsa: iogurt i maionesa, tant per tant
- Ous de salmó
Si les làmines de salmó són molt irregulars mirem de deixar-les en forma de rectangle o quadrat, hi posem el mango tallat en julina i unes fulles de rúcula, enrotllem. Per a fer la salsa barregem el iogurt amb la maiosa, salpebrem una mica i en posem una culleradeta damunt de cada rotlle de salmo, acabem posant uns ous de salmó per sobre.

3. Una altra tapa boníssima i que més fàcil no pot ser. També de la classe que vam fer amb el Pep Nogué.
XAMPINYÓ AMB "MORCILLA" O XORIÇO
- Xampinyons ( mida mitjana)
- "Morcilla" (una que es vermella, em sembla que en diuen de Burgos) o xoriço picant.
Netegem bé el xampinyons, el traiem la cama, dins posem els daus de xoriço i coem a 180º durant uns minuts, s'ha d'anar mirant fins que tinguem el xampinyó fet.

 4. Aquests saquets de formatge gorgonzola van ser els que van triomfar més! estan deliciosos!
SAQUETS DE GORGONZOLA, CEBA CARAMELITZADA I NOUS
-Massa filo
-Formatge Gorgonzola
-Nous picades (a trossets)
Ceba de Figueres
Mantega
Pelem i tallem les cebes en juliana. En una paella amb un rajolí d'oli  coem la ceba, a foc baig, ens ha de quedar d'un color ros fosc, anem remenant de tant en tant.La mateixa dolçor de la ceba l'anirà caramelitzant i la Reservem
Damunt la taula posem una làmina de massa filo, la pintem amb mantega fosa, damunt posem una altra làmina i pintem amb mantega fosa, posem una altra làmina i tornem a pintar-la. La mantega farà que s'uneixin les làmines i els donarà humitat, per tant podem preparar-ho amb antel·lació i no se'ns assecarà (la massa filo a l'aire lliure o a la nevera s'asseca ràpidament)
Fem uns quadrats, com més grans, més grans us quedaran.(jo els vaig fer d'uns 12cm aprox.)
En el centre del quadrat posem un dau de formatge, una cullerada de la ceba que hem preparat i uns quants trossets de nous. Unim les quatre puntes i tanquem el saquet, si voleu, amb cigolet feu un llaç, quedarà més decorat.
Coem al forn, dal i baix, duran 10 minuts a 180.
(al final de l'entrada podeu veure els passos d'aquests saquets)


5. Aquests voulavents els vam farcir amb paté de surimi, que podeu trobar la recepta AQUÍ.
Aquest paté a casa sempre triomfa!

6. Aquest fabulós micuit és obra de la meva germana gran! estava super!! hi té la mà trencada! Per cert, em deu la recepta! quan la tingui la poso!

Passos del saquets de formatge


10 comentaris:

trifasic de baileys ha dit...

jolin que bons!! mai es tard per veure aquest aperitius tant deliciosos i vistosos! petons

Tapa't de tapes ha dit...

Quin munt d'aperitius més bons, Teresa! Me'ls apunto, que són ideals per qualsevol diumenge, com tu dius. Petons!

Lídia ha dit...

m'encanten els aperitius

un petó

esborrar ha dit...

Quina varietat! I què bons!
Marta

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Segur que estavem tots boníssims, a mi els que més m'agraden son el del codonyat i els rotllets de salmó, quina delicia i serveixen per a qualsevol diumenge.
Petons.

Gemma ha dit...

Un assortit deliciós, no sabria dir quin m'agrada més!

María ha dit...

Teresa ,cariño, que festin de aperitivos, todos deliciosos, y con una presentacion impecable, me quedo con todos, por que me han resultado divinos. MIl besicos amiga

Cristina ha dit...

He arribat tard. Diumenge tinc un dinar i si arribo a saber faig alguns aperitius dels teus. Me´ls guardo per l´any que ve.

Alfons ha dit...

quin asortit!! i quin més bo ...

Miquel ha dit...

todos estan de muerte,aunque evidentemente los saquitos se llevan el premio y me acuerdo del gusto de algunos porque tambien los disfrute en el taller del Pep
peto

Seguidors