15 de gener de 2013

PASTÍS DE CALÇOTS AMB FORMATGE BRIE


Ara que comença la temporada dels calçots, nosaltres l'encetem i us proposem aquest pastís o quiche, que  el Periódico de Catalunya , el passat 11 de gener, a l'apartat setmanal de propostes dels Mercats. Queda molt bo! El formatge brie li dona al calçot un toc cremós i suau. A la recepta original no hi posaven el formatge Parmesà que he posat per sobre, trobo que va acabar d'arrodonir el bon gust d'aquest pastís.
Molt recomanable!!
PASTÍS DE CALÇOTS AMB FORMATGE BRIE
Ingredients
Per a la base
200 g de farina
100 g de mantega
Un pessic de sal
Una cullerada d'oli d'oliva
Mig got d'aigua
Farcit
Un menat de calçots (20 unitats)
Una nou de mantega
2 ous
200 ml de nata per a cuinar (o nata per a muntar)
150 g de formatge brie
150 g de formatge parmesà (ratllat)
Un polsim de nou moscada
Sal i pebre
Elaboració
En un bol treballem la farina amb la sal i la man tega tallada a daus. Quan queda una barreja amb aparença terrosa, afegim l'oli i l'aigua. Continuem treballant la massa fins que tinguem una pasta homogènia. Fem una bola i reservem tapada amb un drap durant 20 minuts.
En una cassola amb la nou  de mantega ofeguem els calçots que prèviament haurem rentat i tallat a rodanxes (traiem la part de dal més verda), duran uns 5 minuts i a foc baix. En un bol batem els ous, afegim la crema de llet, la sal, la nou moscada, els calçots i el formatge brie tallat a daus.
amb el corró estirem la massa i folrem el motlle (a de ser baix), amb una forquilla punxem la base, hi aboquem la preparació i repartim per sobre el formatge parmesà ratllat.
Coem durant 30 minuts (segons el forn, aneu mirant )a 180º, forn preescalfat.

20 comentaris:

sandra/ josemaria ha dit...

quina combinacion mes gustosa

Els fogons de la Bordeta ha dit...

El calçots ens tornen bojos i fer plats diferents amb ells encara més, o sigui que aquest pastís queda ben apuntat! Quina pintassa!
Petons
Sandra

Catieu ha dit...

Quina combinació més deliosa!!1 I amb el que m'agrada el brie!! Ha de ser boníssim...
Petons

Silvia ha dit...

Hoaaalaaa Teresa.Como se me antoja este pastís,nunca hice los calçots de una manera así.me ha encantado.

Un besito :))

Joaquina ha dit...

Molt bona opció el calçots!! amb formatge brie, deliciós!! M´agrada!! petons,

Dolores- Mi GranDiversion ha dit...

Teresa, me ha encantado este pastel, muy buena idea
Bss

Cristina ha dit...

Com ja et vaig comentar m´he fet fan de les receptes de El Periódico... Quina combinació més exquisida amb el brie...

QUIMA ha dit...

Hummmmmmm amb calçots ..ha de ser bonissim.
petons

VISCalacuina ha dit...

Una molt bona combinació!

Miquel ha dit...

que buenos que estan de cualquier manera los calçots y esta manera que nos enseñas esta tremenda¡¡
peto

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Ara es fàcil trobar calçots al mercat i poder fer el pastís. Em sembla que ha de estar molt bo amb el formatge.
Petons.

Gemma ha dit...

M'encanten les quiches i aquesta amb calçots i brie ha de quedar super gustosa i original.

starbase ha dit...

Es pot dir un 'barrufa mazo'? jejeje :D

Roser ha dit...

m'encanta fer receptes amb calçots, són tan versàtils! aquest pastis m'ha encantat, sobretot perque hi dur formatge brie, quina sorpresa!! petons

Montse Cartanyà ha dit...

Quin gran idea la dels calçots!!! Segur que és boníssim!
Una abraçada

GEMMA ha dit...

Una altre manera de menjar calçots!!! Boníssima, segur...
Petonets.

Pebre i xocolata ha dit...

Molt bona recepta, sembla boníssim!
Marta

Fem un mos ha dit...

Aquest pastis ha de quedar molt bo, serà qüestió de provar-lo, doncs els ingredients ens agraden moltísim
Petons

Maryar ha dit...

Un pastís molt original per un ingredient molt bo.
Muacs

ANNAFS ha dit...

Una combinació molt bona, m' agrada molt

Seguidors