13 de gener de 2013

CANELONS DE PEIX


Aquest any el dia de Sant Esteve erem poca colla, el que passa quan els fills es fan grans, s'han de repartir les festes entre famílies. Per dinar aquest dia no hi poden faltar el canelons de tota la vida, de carn, però per poca colla massa feina... i els vaig fer de peix!, aquest que avui us ensenyo.
També em vaig animar a fer-los perquè  "El Periodico" proposava enviar la nostra recepta de canelons, sense més ànim que el de participar i que serien publicades al diari. Així va ser, vaig enviar-los aquesta recepta i es va publicar el dia 25 de desembre, el dia de Nadal! em va fer molta il·lusió, podeu veure'ls en aquest l'enllaç El Periódico.cat
Van resultar uns canelons molt bons, no omplen tant com els de carn, són lleugers però molt gustosos, el que ens fa pensar que pots menjar-ne més... però com l'aperitiu que vam fer va ser un entrant molt complert i estava tot tan bo, no ens va quedar gaire forat per als canelons... !
CANELONS DE PEIX
Ingredients: (per a 20 canelons)
  • 500 g de lluç o rap en un tall sencer (o bé  meitat i meitat)
  • 8 0 10 gambes
  • 1 ceba
  • sal i oli
  • 20 plaques de canelons
  • formatge gruyère
- Per a la salsa beixamel:
  • 500 ml de llet sencera
  • 250 ml de brou de gamba
  • 100 g farina
  • una nou de mantega
  • un rajolí d’oli d’oliva
  • nou moscada ratllada
  • sal 
Preparació:
En una cassola sofregim la ceba picada ben fina, que quedi d’un torrat transparent.
Mentre es fa la ceba, tallem el peix a daus petits, el vaig picar amb ganivet. Pelem les gambes i tallem a trossets petits, barregem amb el peix picat 
Amb els caps i les pells de les gambes i 300 ml d’aigua fem el brou de gamba, ha de coure uns 20 minuts, colem i aixafem els caps per a traure’n tota la substància. Reservem
Quan el sofregit estigui fet, hi afegim el peix i les gambes, remenem i coem uns minuts, no us passeu de cocció perquè el peix no s’endureixi, amb 5 minuts n’hi ha prou.
Podem anar fent la beixamel, com feu habitualment, amb els ingredients que hi ha a la recepta. (desfem la mantega junt amb l’oli, afegim la farina, la torrem una mica, afegim la llet i el brou de gamba, sal-pebrem+nou moscada i deixem uns 10 minuts, fins que espesseixi (penseu que quan es refreda espesseix més).
Quan tenim la beixamel feta, en posem dues cullerades a la paella que tenim el peix, remenem perquè s’integri, aquesta beixamel farà que el farcit més melós i ens lliguarà la massa.
Coem les plaques dels canelons seguint les indicacions del fabricant. Quan siguin cuites, les anem posant damunt d’un drap de cuina net, per traure’n l’excés d’aigua. Anem repartint el farcit, els enrotllem.
Posem una mica de beixamel al fons de la safata de forn, així evitarem s’enganxin i els traurem més fàcilment, anem col·locant els canelons a la safata, cobrim amb la beixamel, ratllem el formatge i el repartim per sobre, i només ens queda gratinar-los!!



22 comentaris:

El pare ha dit...

Manoi quins canalons! Em sembla una bona aportació la d'afegir brou de gamba a la beixamel, potencia, sens dubte, el sabor global del plat.
Me n'alegro, Teresa, que te la publiquessin.
Una abraçada.

sandra/ josemaria ha dit...

tenen questa per lleparse els dits

asj ha dit...

Tienen una pinta fantástica! así nunca los he hecho, siempre acabo preparándolos de carne, pero habrá que probar.

besos

Gemma ha dit...

Molt bons i gustosos, i una manera diferent de menjar canelons.

Roser ha dit...

m'encanten!! ahir vaig tastar a una taberna vasca canelons farcits de bacallà que se'm queia l'ànima!! bonissims!!! petons

ANNAFS ha dit...

a casa ens agraden molt els canelons de peix, i aquests t' han quedat preciosos.

ISABEL ha dit...

No tinc costum de fer canelons de peix.
Però amb aquesta pinta¡¡. Hum... tindrem que tastar-los.
Felicitats per la publicació.
Una abraçada.

Cristina ha dit...

Quina gràcia Teresa! A l´hora de l´esmorzar, ala granja, sempre em mirava les receptes de canelons, i vés per on el dia de Nadal no vaig comprar El Periódico... La foto ja li fan justícia...Quina flaire!

María ha dit...

Mi querida amiga, como haceis los canelones en esa hermosa tierra, no los hacen en ningun sitio, y la muestra son estos que nos traes hoy que tienen una pinta deliciosa. Un abrazo muy grande amiga

Marta-CuinaDiari ha dit...

Boníssims! A mi personalment m'agraden més estos que els de carn. Enhorabona per la publicació! Quina il·lusió que fa eh? Marta

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Quina il.lusió veure la teva recepta a El Periódico a mes el dia de Nadal.
De peix sont més lleugers que els de carn o queden molt bons.
Petons.

crismas ha dit...

Nunca los he hecho de pescado, que delicia!! anoto la receta para hacerlos en breve!!
Besos

Romescaire ha dit...

Que buenos! Seguro que les haría un hueco después del arroz con Bogabante! delicioso! Bsss Wapísima.

Gemma ha dit...

Que bons!!! M'encanten!!!
Gràcies!

dosentrebambalinas ha dit...

Qué bons i originals! Mai els he provat d'altra cosa que no siga carn, deuen d'estar molt bons!
Petons

Miquel ha dit...

tremendos estos canelones de pescado y que ilusión Teresa que salgan presisamente el dia de Navidad publicados.
peto

Maryar ha dit...

Uns canelons molt bons (a mi personalment m'agraden més que els de carn) i amb una beixamel per llepar-se els dits.
Muacs

GEMMA ha dit...

El dia de Nadal algú de la família em va reclamar uns canelons de peix que sortia la recepta al periodico...ves per on era la teva!!! Però amb el "follon" que tenia no la vaig mirar i el diari va anar a parar a les escombraries...Quina casualitat!!!
Enhorabona per la publicació!!
Petonets.

starbase ha dit...

A mi m'agraden molt els canelons de peix també. I que surtis al Periòdico... més encara!! :D

Fem un mos ha dit...

Ummmmmm quina pinta deliciosos, i quin goig que surtin precisament el dia de Nadal publicats al Periodico
Petons

Neus ha dit...

Tenen una pinta deliciosa!!! la beixamel amb suquet de gambes ha de quedar molt bona i és molt original!!

MaryLou ha dit...

QUè bons!!!! no els he fet mai, m'emporto la recepta!
Petonets

Seguidors