Aprofito per a posar-vos l'enllaç dels panadons, que és molt típic a Isona fer-los per Setmana Santa, jo els faré dijous, així que ja tenim feina! Panadons
Bona Pasqua i bona Mona!
CANALONS D'ESPINACS
Ingredients
1 kg d'espinacs frescos (també poden ser congelats)
1 ceba (no massa gran)
100 g de pinyons
100 g de mató
50 g de formatge parmesà ratllat
20 plaques de canalons
Formatge Gruyere ratllat (per a gratinar)
beixamel
Elaboració
Netegem els espinacs i els tallem (en aquest cas vaig comprar les bosses que trobem en els supers, que ja venen nets i tallats). En una paella gran, amb unes gotes d'oli hi posem els espinacs, deixem que vagin perden volum, els anem girant, ens uns minuts el tindrem a punt per a escorrer. Quan s'han refredat una mica, amb les mans els traiem el suc, és molt desagradable que suquegin un cop fet el plat, ja sigui truita, canalons, croquetes...
En una paella sofregim la ceba tallada ben petita (millor tallada que ratllada), a foc baix, que es vagi enrosint. Un cp està hi afegim els pinyons, que es torrin una mica. Apartem del foc, incorporem el mató i el parmesà, barregem i reservem.
Fem la beixamel (recepta a l'enllaç).
N'agafem dues cullerades que posem als espinacs, barregem i deixem que refredi, ens quedarà un facit més cremós.
Preparem les plaques de canalons segons les indicacions del fabricant. Les anerm posant damunt d'un drap, ben posades, per a traure'n la mica d'aigua. Anem repartin a cada una una cullerada d'espinacs, els enrotllem i anem col·locant a la safata (prèviament també hi haurem escampat unes cullerades de beixamel, farà que no s'enganxin). Si els poseu mirant de posar-los que el tancat quedi a dalt, després no es veu, els poderu servir sense la por que s'obrion, és un truc que ens va dir ma Mireia Carbó i va molt bé! (podeu veure-ho a la foto). Cobrim amb la beixamel, repartim el formatge ratllat i a gratinar!!!
(vaig anar tant ràpida a servir-los que no vaig fer la foto sortint del forn...)
13 comentaris:
mmm! Són els meus preferits. Aquests i els de rap! Petons, Teresa, i bona setmana santa.
Que bons aquests canelons d'espinacs!! Jo encara no n'he fet mai a casa de canelons, però ja és hora que comenci a provar! I aquests serien una fantàstica opció!!
Des de que els vaig tastar els d'espinacs s'han convertit en dels meus preferits. Els teus tenen molt bona pinta, sobretot amb el mató, doncs m'ha agradat molt la idea. La tindré present per quan en torni a fer.
Petons, guapa, i bona setmana santa!
Canalons d'espinacs, o de carn, a casa triomfen. Aquests segur! I gràcies per posar la recepta dels panadons. La guardaré. Bona setmana,
Nani
HUmnnnn que bons ........mira m'els apunto a pendents que d'espinacs no n'he fet mai.
Petons
Els canelons sempre fan festa, i els d'espinacs, així posant-hi mató han de ser de festa major.
Ara me'n vaig cap als panadons...als pobles de les muntanyes de Prades i al Priorat els fan molt bons i sempre que hi passo en compro. A veure si tenint la recepta ja no cal que agafi el cotxe.
Ptnts
Dolça
Bonisims els canelons d'espinacs...
Petons
bonissim amb mato i parmesa!!!! petons
Una pinta fantástica!!!
Petonets.
Bona Pascua a tú també...
A casa també ens agraden! t'han quedat boníssims!!
Bona Pascua!
Qué bueno, no soy gran amiga de los canelones, pero si son espinacas, requesón y gruyere para gratinar en vez de bechamel, creo que me van a gustar. Aunque en lasaña, que es más fácil de montar. Un besote.
Encara que donen molta feina se´ls haurien d´inventar. Molt bona idea de posar-hi mató i pinyons.
M'encanten els canalons d'espinacs! són els meus preferits!
Ara me'n menjaria uns quants per dinar!
Bona Pasqua!!
ptns!!
Publica un comentari a l'entrada