4 de març de 2013

PASTÍS DE FORMATGE I XOCOLATA

Amb aquest pastís vam celebrar l'aniversari del Jesús, el meu marit, que va ser fa uns dies i teníem pendent fer-li bufar les 59 espelmes que tocaven... bé vam posar-ne dues ...
Tenia la recepta a pendents des de feia temps, des del dia que vaig veure la Lorraine Pascale fent-lo vaig pensar de seguida que el faria  per a aquesta celebració i així ha estat!
És un pastís contundent, amb un tallet petit n'hi ha prou, sobretot després d'un bon dinar, ara que si sou xocolaters us encantarà! està super bo!!
PASTÍS DE FORMATGE I XOCOLATA
Ingredients
200 g de galetes integrals de xocolata
80 g de mantega
800 g de formatge cremós (jo vaig posar mascarpone)
2 cullerades de sucre llustre
200 g de xocolata negra
200 g de xocolata amb llet
100 g de xocolata blanca
Elaboració
Primer picarem les galetes, jo ho vaig fer amb la Tmx, podeu fer-ho amb qualsevol picadora elèctrica o bé poseu-les en una bossa i passeu-hi el curró per sobre fins que les galetes estiguin ben esmicolades. Afegim la mantega pomada o desfeta però no calenta i barregem bé.
En un motlle d'uns 20 cm cobrim la base amb aquesta barreja, la repartim bé, amb una cullera premem perquè quedi una superfície llisa i compacta. Reservem a la nevera
En un bol barregem el formatge amb les dues cullerades de sucre llustre, si teníu batedor elèctric millor, sinó amb l'espàtula.
Fonem la xocolata negra i la xocolata amb llet, al microones o al bany maria, a mi m'agrada més al bany maria.
Separem una quarta part d'aquesta xocolata per a la cobertura. Reservem
Quan la resta de xocolata s'ha refredat una mica hi anem afegint la barreja de formatge,  barregem amb batedor  elèctric o espàtula, anem afegint el formatge poc a poc fins a tenir-lo tot integrat i sigui una barreja homogènia.
Aboquem la barreja de formatge i xocolata en el motlle, repartim bé i procurem que quedi una superfície llisa. Reservem a la nevera un mínim de dues hores. (va molt bé fer aquesta primera part el dia abans)
Passat aquest temps, desfem al bany maria la xocolata que havíem reservat (que ja estarà freda i haurà tornat a solidificar-se), un cop desfeta l'aboquem per sobre del pastís, movem el motlle per tal que es repartixi per un  igual a tota la superfície.
Desfem al bany maria la xocolata blanca, fem una paperineta, un quadrat de paper especial de cuina, fem un cucurutxo, doblem la punta superior cap a dins perquè ens quedi tancat, l'omplim amb la xocolata, tallem amb una tissora la punta, per a fer el dibuix ,dibuixem línies paral·leles per sobre el pastís, separades uns dos cm. Amb l'ajuda d'un palillo o brotxeta anen unint lers línies, de la primera a l'última, seguint una línia recta, (sembla difícil però no ho és, ara, es necessita pràctica, jo he de millorar...)
El guardem a la nevera.
Per a desmotllar-lo passeu un ganibet calent per tot el voltant, encara que va molt bé posar-hi acetato, o feu tires d'algun plàstic amb una mica de cos.

19 comentaris:

Els fogons de la Bordeta ha dit...

Per xocolaters i de la Lorraine? Tot per mi! Ha de ser boníssim!
Petons
Sandra

mercè ha dit...

Aquesta a la carpeta!, ha de quedar una textura molt suau i cremosa!, una presentació preciosa Teresa.a reveure,

ISABEL ha dit...

Xocolata i formatge,hummmm
Teresa, segur que amb un petit tall de pastis hi ha prou.
Però, te una pinta super impresionant.
El teu marit, segur que va quedar encantat.
Felicitats per tots dos(un p'els anys i l'altre per aquest fantàstic pastis.
Petons

Marina A.F. ha dit...

oh que bo! Amb formatge!! I xocolata!! El teu marit devia quedar ben content! I vosaltres també. T'ha quedat preciós, a més de bo, segur!!Petons

Roser ha dit...

sii vaig veure la recepta al canal cocina!! uauuu t'ha quedat igual! i quina pinta mare meva, amb formatge i xoco...mmmm.....això ho he de fer! ptons

Fem un mos ha dit...

Quin pastis més bo i molt maco, aquesta barreja xocolata i formatge queda molt bé.
Felicitats per tots dos.
Petons

Montse {Rhu and Sam} ha dit...

uff quina bona pinta fa el pastís, xoco i formatge, la combinació dels meus ingredientes preferits!!

Gemma ha dit...

Espectacular!!! Doncs i, per una ocasió ben especial havia de ser aquest pastís!!!

MaryLou ha dit...

Quina pinta!!!! felicitats al teu soci!!
Petonets

starbase ha dit...

Uau, aquesta va per a la reina del meu cor. Adicta a la xocolata :D

sandra/ josemaria ha dit...

per lleparse els dits

Cristina ha dit...

Chapeau!!! Amb el teu permís, la faré algun dia...Jo no tinc tanta traça com tu amb la mànega però ho provaré. Et pots creure que no he provat mai la mescla xoco-formatge...:-C

Dolores-MiGranDiversion ha dit...

Pues le encantaria porque tiene una pinta riquisima
Bss

Visc a la Cuina ha dit...

Aquesta és una gran proposta per a un aniversari, ha de ser exquisit!

Fórmules Culinàries ha dit...

Té una pinta tremenda! i jo que sóc molt xocolatera, molt tipa hauria d'estar per dir que no a un tall d'aquest pastís!
La combinació de la xocolata i el formatge no falla mai! T'ha uqedat molt bé!
ptns!!

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Segur que ereu una bona colla, es un pastís gran i m'agrada com t'ha quedat amb aquests dibuixos. Per llepar-se els dits.
Moltes felicitats al teu marit.
Petons.

Gemma ha dit...

Ha de ser un pastís contundent, per a xocoaddictes de veritat.
La decoració de la cobertura t'ha quedat preciosa!

Per sucar-hi pa ha dit...

Quina pinta!, m'encanta la decoració. Perfecte pel proper aniversari. Petons, Pilar.

Núria ha dit...

Me l'apinto!

Seguidors