ÍNDEX DE RECEPTES

24 de maig del 2013

CRÈME BRÛLÉE


La meva petita contribució en record a la companya Astrid del blog Mi blog de Pintxos, un petit granet de sorra per a l'homenatge a una gran amant per la cuina i que ens proposa la Dolorss del Bloc de cuina de la Dolorss. Des d'aquí una abraçada molt forta a la família i amics.
Vaig passar molta estona mirant receptes de l'Astrid, quines coses més bones! però havia de ser cosa fàcil per la situació en la què estic i ràpida de fer, al final m'he decidit per aquesta Crème Brûlée que us ensenyo,  molt semblant a la nostra Crema Catalana però amb toc francès...
No cal dir-vos que és deliciosa!
CRÈME BRÛLÉE
Ingredients
250 g de nata líquida
60 g de sucre
1/2 beina de vainilla (o un pessic de pols de vainilla)
2 o 3 rovells d'ou (segons siguin de grans)
Elaboració
En un cassó posem la nata i les llavors de vainilla, (tallem la beina a lo llarg i amb el ganibet rasquem les llavors), ho escalfem però sense que bulli.
En un bol posem els revells d'ou i el sucre i amb batedora elèctrica o a mà batem molt bé, fins a tenir una crema blanquinosa. Hi afegim la nata calenta i barregem bé.
Amb aquesta barreja omplim les flameres o recipients que tinguem.
Coem al forn, al bany maria, durant uns 45 minuts, per fora queda una capa consistent però per dins ha d'estar cremós.
Deixem refredar a la nevera un mínim de dues hores.
Just abans de servir-los cobrim amb sucre i gratinem o cremem amb un bufador. Si ho feu al forn, poseu glaçons a la safata i només gratineu-los, així  no agafaran temperatura i no es couran i el sucre es cremarà,  ens ho recomana l'Astrid en la recepta original.
** Ompliu els motlles fins a dalt, jo vaig quedar-me curta, pensant que suflaria però al contrari, baixa una mica.
** La beina un cop tretes les llavors aprofiteu-la, en un pot poseu sucre i la beina, al cap d'uns dies tindreu un sucre avainillat excel·lent!

11 comentaris:

Gemma ha dit...

Tot i ser catalana fins al mòll de l'òs, haig de reconèxier que la crème brulée és més fina que la crema catalana...

Tapa't de tapes ha dit...

Boníssima recepta. Teresa. La guardarem en el record, a l'Àstrid.

trifasic de baileys ha dit...

mmmm....se'm fa la boca aigua! petons

MaryLou ha dit...

Molt bona recepta per recordar l'Astrid!
Si ja pots cuinar, imagino que vas millorant. Et trucaré.
Petonets

La Cocinera Mileurista ha dit...

La crema catalana me encanta así que esta crema debe de estar igual de rica.Besos.

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Una dolça manera de recordar l'Astrid.
Espero que estiguis millor.
Petons.

No tot són postres ha dit...

Una dolça manera de dir-li fins sempre!

PTNTS
Dolça

Neus Garcia ha dit...

Que bona!!!! Si ja pots fer cosetes tan bones com aquesta segur que aviat estaràs molt recuperada!

La Cuina Violeta ha dit...

Un bonic i dolç comiat!
Nani

Alfons ha dit...

un magnific homenatge... i una magnifica proposta...

Unknown ha dit...

Mmmm, que bona. L'haurem de tastar.

Seguidors