La meva petita contribució en record a la companya Astrid del blog Mi blog de Pintxos, un petit granet de sorra per a l'homenatge a una gran amant per la cuina i que ens proposa la Dolorss del Bloc de cuina de la Dolorss. Des d'aquí una abraçada molt forta a la família i amics.
Vaig passar molta estona mirant receptes de l'Astrid, quines coses més bones! però havia de ser cosa fàcil per la situació en la què estic i ràpida de fer, al final m'he decidit per aquesta Crème Brûlée que us ensenyo, molt semblant a la nostra Crema Catalana però amb toc francès...
No cal dir-vos que és deliciosa!
CRÈME BRÛLÉENo cal dir-vos que és deliciosa!
Ingredients
250 g de nata líquida
60 g de sucre
1/2 beina de vainilla (o un pessic de pols de vainilla)
2 o 3 rovells d'ou (segons siguin de grans)
Elaboració
En un cassó posem la nata i les llavors de vainilla, (tallem la beina a lo llarg i amb el ganibet rasquem les llavors), ho escalfem però sense que bulli.
En un bol posem els revells d'ou i el sucre i amb batedora elèctrica o a mà batem molt bé, fins a tenir una crema blanquinosa. Hi afegim la nata calenta i barregem bé.
Amb aquesta barreja omplim les flameres o recipients que tinguem.
Coem al forn, al bany maria, durant uns 45 minuts, per fora queda una capa consistent però per dins ha d'estar cremós.
Deixem refredar a la nevera un mínim de dues hores.
Just abans de servir-los cobrim amb sucre i gratinem o cremem amb un bufador. Si ho feu al forn, poseu glaçons a la safata i només gratineu-los, així no agafaran temperatura i no es couran i el sucre es cremarà, ens ho recomana l'Astrid en la recepta original.
** Ompliu els motlles fins a dalt, jo vaig quedar-me curta, pensant que suflaria però al contrari, baixa una mica.
** La beina un cop tretes les llavors aprofiteu-la, en un pot poseu sucre i la beina, al cap d'uns dies tindreu un sucre avainillat excel·lent!
11 comentaris:
Tot i ser catalana fins al mòll de l'òs, haig de reconèxier que la crème brulée és més fina que la crema catalana...
Boníssima recepta. Teresa. La guardarem en el record, a l'Àstrid.
mmmm....se'm fa la boca aigua! petons
Molt bona recepta per recordar l'Astrid!
Si ja pots cuinar, imagino que vas millorant. Et trucaré.
Petonets
La crema catalana me encanta así que esta crema debe de estar igual de rica.Besos.
Una dolça manera de recordar l'Astrid.
Espero que estiguis millor.
Petons.
Una dolça manera de dir-li fins sempre!
PTNTS
Dolça
Que bona!!!! Si ja pots fer cosetes tan bones com aquesta segur que aviat estaràs molt recuperada!
Un bonic i dolç comiat!
Nani
un magnific homenatge... i una magnifica proposta...
Mmmm, que bona. L'haurem de tastar.
Publica un comentari a l'entrada