7 de juliol de 2013

TARTAR DE FRUITES AMB LLIMA I MENTA


Aquesta és una de les receptes de la classe de l'altre dia amb el Pep Nogué, a Bonpreu. la vaig fer aquell cap de setmana mateix, però avui que ja fa força calor ens hagués vingut molt bé, és molt refrescant! No deixa de ser una macedònia, però en aquest cas la fruita ha d'estar ben tallada, a daus petits, més o menys iguals, a mé, porta uns daus de gelatina de Garnatxa de l'Empordà, que li dona un toc molt bo i original.
TARTAR DE FRUITES AMB LLIMA I MENTA
Ingredients
1 prèssec
1 poma Granny Smith
1 pera
1 nectarina
1 mango
1 taronja
1 llima
Fulles de menta fresca
Per a la gelatina
200 ml de Garnatxa de l'Empordà (o un vi dolç que tingueu)
2 g d'agar-agar
Preparació
Primer farem la gelatina. Posem un cassó al foc amb la garnatxa, en reservem una mica per a desfer l'agar-agar, quan s'hagi evaporat l'alcohol retirem del foc i hi afegim l'agar-agar desfet, rememen bé i tornem al foc, quan arrenqui el bull l'aboquem en un recipient i deixem refredar a la nevera.
Rentem bé totes les fruites perquè les posarem amb pell, i les eixuguem bé. Ratllem la pell dels dos cítrics i després en fem el suc.
Tallarem les fruites a daus més o menys iguals, amb la pell, les anem posant en un bol gran. Hi afegim el suc dels cítrics i les ratlladures de les pells, donem unes voltes i reservem a la nevera fins a l'hora de servir.
Traiem la gelatina de la nevera i en fem dauets. Piquem les fulles de menta.
Repartim la fruita en copes o bols individuals, hi afegim una mica del suc que han fet les fruites macerades i per sobre posem uns daus de gelatina i menta picada.
Sana, bona i refrescant!!!

10 comentaris:

Gemma ha dit...

Ja veig que em vaig perdre una bona classe!
Entre la menta i la gelatina, ha de quedar una macedònia molt original.

Marina A.F. ha dit...

T'ha quedat molt xula, teresa! Diria que més divertida i tot que la del Pep, però no goso dir-ho, que no se'ns enfadi... he he he

Gemma Vilabrú ha dit...

Que original!!!
Ha de ser boníssim! Moltes gràcies!!!

Cristina ha dit...

T' has divertit, oi? Ja recordo que estaves molt concentrada en les explicacions d' en Pep...ESpero que a casa teva hagi triomfat.

Su ha dit...

Aparte, que no hay un postre tan sano como la fruta, eso es un hecho. Qué buena pinta. Un besote.

Miquel ha dit...

que bueno este tartar y bien aromatico con la lima y esos dados de gelatina de vino
receta del Pep que siempre gustan mucho
peto

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

T'ha quedat molt bé. I estava molt bona, refrescant per aquest temps tan caluròs.
Petons.

Joaquina ha dit...

Aquesta combinació de fruites i gelatina ha de saber deliciosa... quina bona pinta!!! petons,

MaryLou ha dit...

Molt maco el tartar!!! la gelatina li dona un toc especial, oi? jo encara no l'he fet a casa, però em va agradar molt.
Petonets

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Teresa; Aquets postres a l'estiu, sempre entren bé.
La gelatina l'hi dóna un toc diferent veritat?
Salutacions Teresa¡¡ :O)

Seguidors