30 de juliol de 2013

BRAÇ DE GITANO GELAT


Amb aquest braç de gitano gelat vam celebrar la tornada de l'Anna del seu viatge per l'Índia i Nepal! Els ha anat tot molt bé i l'experiència que han viscut a l'orfenat diu que ha estat molt positiva, en tots els sentits!
Ens ha agradat moltíssim! gens pesat, fresquet i acompanyat d'una copeta de cava ens el vam cruspir...! El podem guardar al congelador força dies, e fet jo el vaig fer una setmana
abans. Podeu farcir-lo del que més us agradi, en aquell moment tenia la melmelada de maduixa, i aquests gelats, però podeu deixar anar la imaginació...o aprofitar el que tingeu, ja veureu com agradarà!! Té l'èxit assegurat!
Aprofitem per desitjar-vos que acabeu molt bé l'estiu, nosaltres a l'agost farem vacances, així que ens retrobem al setembre!!! 
BON ESTIU!!

BRAÇ DE GITANO GELAT
Ingredients per al bescuit genovès
4 ous
120 g de sucre
1 culleradeta de vainilla en pols
120 g de farina de rebosteria
1 pessic de sal
Melmelada de maduixa
Gelat de maduixa, cocolata i vainilla
Preparació del bescuit
Folrem la safata del forn amb paper de forn o silpak.
Preescalfem el forn a 200º
1- Posem la papallona al got de la Tmx, barregem el sucre i els ous 6 minuts, 37º, velocitat 4
2- Passat aquest temps, tornem a programar 6 minuts, velocitat 4
3- Afegim la farina i la sal, pel voltant de la papallona, programem 4 segons, velocitat 3. Traiem la papallona i amb l'espàtula acabem de barrejar, amb moviments suaus de dalt a baix, perquè no ens perdi volum la barreja.
4- Aboquem la massa a la safata preparada, repartint-la per un  igual. Donem uns copets a la safata per traure les petites bombolletes d'aire que es fan a la superficie.
5- Enfornem a 180º durant uns 12-15 minuts.
6- Desmotllem en calent, l'aboquem damunt un drap una mica humit, o bé en un paper de forn empolsinat amb sucre llustre (perquè no s'enganxi), traiem l'altre paper o silpak, l'enrotllem i deixem refredar. 

Un cop s'ha refredat, el tornem a estirar i el farcim amb el que ens agradi.En aquest cas, fer una capa amb la melmelada per tota la superficie, repartir el gelat amb una cullera, no l'estirem, fem cullerades no massa grans, i anem omplint per sobre la melmelada, quan ja el tenim farcit, l'enrotllem procurant que el tancat quedi a la part de sota. l'emboliquem amb film i reservem al congelador fins l'hora de servir-lo. 
El traiem del congelador uns 5 minuts abans de servir i decorem al nostre gust.
Bon profit!!!



8 comentaris:

asj ha dit...

Qué bueno y fresquito con lo bien que viene ahora.

besos

Gemma ha dit...

uau, quina idea més original! Un braça de gitano farcit de gelat!!! M'ho apunto ;)
Que passeu molt bones vacances, ens veiem a la tornada!

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Bona i refrescant manera de cel.lebrar el retorn de l'Anna.
Ara toca el descans, bones vacances Teresa!
Petons.

Su ha dit...

Me alegro de que la nena haya vuelto bien en todos los sentidos. Y me gusta cómo lo celebras.

Lo del helado de choco, vainilla y fresa aquí en México se llama "napolitano" (lo que tiene bemoles, pues son tres ingredientes de origen mexicanísimo), y son mi favorito. Aunque no sé yo si acertaré a tener la maña de enrollarlo... y la paciencia de esperar a las visitas antes de estrenarlo.

Un besote.

MaryLou ha dit...

Boníssim!!!! farcit de gelat no l'he fet mai. T'ha quedat impresionant!!!
Petonets

Mary Piñeiro ha dit...

Mmm, vaya delicia, qué tentación, qué maravilla!!!

Maria Dolores ha dit...

Un braç de gitano gelat molt original me recorda un viaje a Italia que menjarem un gelat dins de una enseimada oberta com un bocadillo.
Un abraç

Anna de Llepadits ha dit...

M'agrada molt aquesta combinació, braç de gitano i gelat! l'ha provaré!

T'ha quedat perfecte!

Anna de Llepadits

Seguidors